Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce do ludzi

zastanawiam sie kiedy bede mogla isc z dzieckiem na zakupy do hipermarketu?

Polecane posty

Gość gość
synek urodzony w połowie stycznia.. w sklepie był jakoś chyba szybko, ale nie wiem, ile miał.. z tym, że na początku zawsze miał budkę w nosidełku rozłożoną (maxi cosi cabrio) i często do tego zarzuconą pieluszkę, żeby go światło nie raziło w oczy.. Jak miał 4 miesiące to lubił sobie oglądać rzeczy w sklepie, ludzi.. podziwiał wszystko. Teraz ma ponad 8, na zakupach wsadzamy go do wózka (tam koło rączki).. on sobie siedzi i wszystko ogląda z zaciekawieniem. Póki co moje dziecko jest grzeczne w sklepie- nie krzyczy, nie płacze, nie stęka, nikomu nie przeszkadza (a wręcz odwrotnie do wszystkich się uśmiecha,a ja już mam trochę dosyć pań i panów zaczepiających małego). Z tym, że my do większych sklepów (tesco, auchan, real) to jeździmy rzadko, raz na jakiś czas... najczęściej robimy (albo mąż) zakupy w Biedronce, Lidlu, Społemie. Czasem zostawiam małego u rodziców, ale strasznie się denerwuję wtedy ehmmm

Gość gość
Powinien być zakaz wstępu z bachorami, jak dla psów.

Gość gość
Nie tragizujcie tak święte krowy. Dziecku nie dzieje się żadna krzywda. Ja chodzę codziennie z dzieckiem do sklepu. To nie jest jakiś wielki moloch, zwykły markecik. I nie jest to absolutnie żaden sposób spędzania wolnego czasu tylko konieczność, bo nic w tym przyjemnego kupowanie ziemniaków na obiad. Poza tym po co mam utrudniać sobie życie i najpierw iść na spacer a potem jak mąż wróci prosić sie go żeby z dzieckiem został i jeszcze raz do sklepu zapitalać skoro można to załatwić za jednym zamachem. Mały jest zazwyczaj grzeczny a jak nawet by pomarudził to zakupy trwają krótko 5 min i wychodzimy. Ktoś na 1 stronie napisał: "Nie mów, że jesteś tak ograniczona intelektualnie, że planowanie zakupów na dłużej niż jeden dzień cię przewyższa." Dla mnie to głupota. Chleb trzeba kupować codziennie. A reszta ? Ja nie mam takiej lodówki i zamrażarki jak dla słonia żeby móc robić zakupy na tydzień. I nie mam warunków żeby transportować do domu bycze zakupy na tydzień podczas gdy mąż by siedział z dzieckiem. Samochodem nie jeżdżę, nie jestem zmotoryzowana. Jak mąż robi zakupy samotnie to nie lubię bo ja lubię mieć kontrolę nad tym co się kupuje. A mąż jest taki że często niedokupi tego co mi potrzebne a zamiast tego kupi coś innego i sobie przy okazji jakieś chemiczne napoje których nienawidzę. Dziękuję

Gość gość
Mnie,to by juz codzienne robienie zakupow nawet bez dziecka by przerazilo...

Gość gość
O kurde..no ja też nie robię zakupów codziennie.. chyba bym zwariowała.. chleb codziennie? Nie, dziękuję... mąż jeździ do ulubionej piekarni, kupuje mi 10-15 krojonych razowców, które lądują w zamrażalniku.. przed posiłkiem sobie rozmrażam w mikrofali i mam świeże,ciepłe, dobre jakościowo i pachnące pieczywo :) a nie jakiś badziew z pobliskiego sklepu. Jak pisałam.. jeśli chodzi o zakupy takie częściej robione (biedro, lidl, netto) to mąż robi sam, czasem ja podejdę z małym, jak czegoś potrzebuję (ale to wtedy biorę te rzeczy i spadam). Jak jeździmy razem do reala, auchana czy innego większego, to i tak najczęściej jesteśmy tylko w tym sklepie i wychodzimy.. Raczej nie łazimy 3 godziny po galerii w niewiadomym celu (no 2 razy byliśmy coś zjeść). Natomiast fakt.. wydaje mi się, że nie ma co brać małego dziecka (do 4m) ze sobą, jeśli zamierza się być i w supermarkecie i potem zaliczyć obiad, by następnie pozwiedzać sklepy z obuwiem, ciuchami,potem jeszcze wstąpić na kawę itp.. Pół dnia w sklepie z maluszkiem no to zdecydowanie nie.

Gość gość
buhaha tylko przy.j**a.ne polki nie wychodza z dziecmi do marketow i najlepiej do osiemnastki daja smoczek i pampersy:D:D kretynki normalnie w tydzien po prorodzie wyjezdzalismy z dzieckiem na spacery,do rodziny,do marketow,dzieci do dzis mi nie choruja!

Gość Mężatka1980
Ja tez kupuje chleb codziennie tak samo owoce i warzywa. Po śniadaniu wychodzę w córką na spacer i po drodze idziemy na targowisko i do piekarni. Co do chodzenia po marketach to pierwszy raz pojechałam z wózkiem jak córka miala 3 tygodnie .