Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ma_rrika

Dziecko a telewizja. POMOCY !!!

Polecane posty

Witam forumowiczki!! Mój szkrabek chciałby mnostwo czasu spędzac przed telewizorem.nie chętnie zgadzam się na takie spędzanie wolnego czasu, głównie dlatego że w telewizji brakuje programów edukacyjnych, z których dzieci mogły by wyciągnąc cos pożytecznego, a także na wielu kanałach dziecięcych znajdą się reklamy, co jest zupełnym nieporozumieniem. Czy znacie jakies audycje, kanały edukacyjne warte polecenia dla naszych pociech? serdecznie pozdrawiam

Myśle że dobry były ANIMAL PLANET o zwierzakach,na DISCOVERY tez są dobre kanały.

Gość Mesmerise
Ja czekam na DaVinci, w n-ce ma być we wrześniu czy w październiku jakoś tak, tu masz info o programie http://slimak.onet.pl/_m/specjalne/n/part6.pdf A co reklam to faktycznie jest masakra, już od najmłodszych lat prać dzieciakom mózg...zgroza :| Ja będę selekcjonować to co ogląda mój Kamil, na szcęście DaVinci i KidsCo mają być wolne od tego tałatajstwa i dobrze!

Gość **** **** ****
ja mysle że lepiej zrobisz jak bedziesz puszczać dziecku bajki z dvd...raz możesz wybrać co puszczasz...poszukać straszych bajek...nie ma reklam...no i mozna ustalic że oglądamy jedna bajkę (nawet dluzszą) dziennie, unikniesz że dzieciak bedzie siedzial i ciurkiem ogladał wszystko co leci na danym kanale...nie wiem ile twoje dziecko ma la, ale mlodsze lubia wiele razy oglądac to samo i tu masz kolejna zaletę bajek z plyty...no i do czaspomism dla mam i dzieci mnóstwo tego jest dodawane, w internecie też można podkraść coś, więc koszty nie sa jakies ogromne no i wypozyczalnie jeszcze...mnóstwo mozliwości!!

Gość cukrowamama
Oj ja ostatnio czytałam jakiegoś newsa o tym kanale DaVinci i ponoć faktycznie w łatwy i przyjemny sposób ma edukować dzieciaki, zresztą na stronie N-ki jest relacja z konferencji więc możesz zerknąć w ofertę dziecięcą i posłuchać o nowych kanałach. My z mężem narazie mamy zwykła telewizję i staramy się żeby nasze dziecko dziennie ogładalo kilka swoich ulubionych kreskówek, też rozmyslamy nad N-ką , bo bajki jednak tam są trochę ciekawsze z tego co wspominały mi znajome, podobno Baby TV też jest rewelacyjnym programem.

kangurku - myślę, że animal planet i discovery to jednak zbyt wiele dla tej młodej główki, to jeszcze dziecko, nie wszystko zrozumie. hmmm, przeglądałam te strone tak jak poleciłas. ciekawie się to prezentuje. oglądałam wspomnianą konferencję (http://www.n.pl/konferencja_n/index.html ) i rozumiem, że to też będzie obejmowała promocja z okazji dnia dziecka ??

Gość boże nad czym wy myślicie
to dziecko ma siedzieć cały czas przed telewizorem?! kilka 'odpowiednich' programów na pewno znajdzie sie w ciagu dnia i to na publicznej tv. ale chyba chcecie mu ułożyć program na cały dzień? :o bajki na dvd, puszczasz i masz spokoj, albo wlaczasz discovery i niech sie gapi jaka to piekna natura. a kiedyś sie do lasu chodziło i bło wiecej frajdy jezu jakie to smutne, już niedługo za kilka lat to ludzie wogóle nie beda rozmawiac, spedzac razem czasu, tylko siedzieć przed tv/kompem i to przez cały czas i to od najmłodszych lat

Gość gosieńka89
Od piątku rozpoczęłam pracę jako opiekunka. Zajmuję się 2-letnią Karinką. Dziecko w ogóle (wyj.) nie ogląda TV! Za to w soboty, siada sobie z mamą i ogląda frag. jakiejś bajki, góra 30 min. Bardzo podoba mi się ten sposób wychowania. Dodam, że dziewczynka jest nader rozwinięta jak na swój wiek np. śpiewa całe piosenki z pamięci

tak się składa, że poświęciłam troche czasu dziś, żeby porównac różne oferty, do tych ciekawszych należy propozycja \"n\": dają programy takie jak jetix, cartoon network( no comment), ale także jetix play, boomerang i baby tv. Jeżeli mam byc szczera zaciekawiła mnie ich oferta, a do tego proponują promocję - pakiet dla najmłodszych za darmo - kliknęłam na bannerek hiihihi:). dlatego teraz taka mądra jestem:))

Gość dżondra
ej, ludzie, po co te nerwy: zrozumcie, nie każdy ma aż tyle czasu ( bo chęci są olbrzymie) żeby poświecic dzieciakom całą dobę. Sam korzystam z moimi dziecmi z N-tv. Puszczam cureczce(2l) baby tv, a michasia fascynuje Jetix Play, czasem siadamy też razem i oglądamy discovery - rośnie mi młody inżynier;p. ps. nie ukrywam, że z małżonką lubimy razem pooglądac cartoon network(wspominamy przeszłośc) chociaż uważam, że niektóre z ich "firmowych" kreskówek nadają się zdecydowanie dla widzów dorosłych

Gość toniemozebycprawda
Niewierzyłam, ale rzeczywiście, ten pakiet jest za darmo do końca roku, dzieciaki bedą w niebo wzięte - eeeh, tylko żebym była w stanie się tam dodzwonic pierwszego i zamowic programy dla dzieci:(... trzymajcie kciuki:D

Gość małgosia_z
http://www.n.pl/konferencja_n/index.html prezentowany kanał DaVinci wydaje się bardzo ciekawy i inteligentny zarazem, przy czym może zainteresować dzieciaki, szczególnie tych młodych naukowców :) bo forma jest przystępna. Dobrze, że są stacje, które oprócz zabawy proponują dla dzieci interesująco podaną wiedzę. Nie mialabym nic przeciwko temu, żeby dziecko oglądało taki kanał, skoro łatwo i przyjemnie potrafią wytłumaczyć teorię względności :) Może nawet zrobie dzieciakom prezent na dzień dziecka :) Pozdrawiam Małgorzata

Hmmm...jeżeli dziecko chce spędzać mnóstwo czasu przed tv to chyba nie w tą stronę szukasz pomocy? Zamiast go próbować odciągać, szukasz możliwości czym jeszcze bardziej je uzależnić? Kiepsko to widzę :o

Gość Merge
Mam n-kę, ale pakietu dla dzieci nie mam - czy ta promocja obowiązuje tylko jeśli ktoś chce zostać nowym abonentem czy Ci którzy już mają n-kę też mogą dostać go za darmo? Z góry dziękuję za info

Gość my name a
z tego co wiem, jako posiadacz n mam prawo do promocji jezeli zadzwonie i zamowie pakiet dla dzieciaków 1 czerwca - w piatek:)

obejrzałam tę konferencje ktora podesłałas małgosiu, powiem ci że zaciekawiłas mnie tymi kanałami. tobedzie nowa jakosc na rynku programów młodzieżowych, chociaz pewnos ie nie przyjmie. zbytnio w cenie są przemoc i komercha;(

Gość leduska
E nie sądzę żeby się nie przyjęły - niby dlaczego? Przecież każdy rodzic jest przeciw reklamom, agresji , ja swoim dzieciom nawet nie pokazuje takich programów gdzie bajki sa głupawe i agresywne..a tu reklam nie ma, przemocy tez nie więc chyba wszystko ok, edukacyjnyuch programów takich jak DaVinci powinno być więcej.

z tego co sie dowiedziałam na stronie \"n\" wynika że mają wprowadzic też program kidsCo (mowisz i masz) o podobnym charakterze edukacyjnym... nic tylko walic do oddziałów drzwiami ioknami i brac...w koncu daja za darmo :D

Gość pograj lepiej z dzieckiem
w grę planszową, albo idź na spacer Błędne koło, w które sama wpychasz swoje kochane dziecko

Gość mi_ska
Wystarczy zadzwonić do nich w piątek i powiedzieć że chciałabym dostać pakiet dziecięcy? Widziałam gdzieś banner z tą promocją, ale gdzieś mi umknął.. pewnie już w nocy będzie infolinia zapchana, ale spróbować można :)

Gość Spryciarz 112
ja to sie wyspryce i pojde do nich osobisce. co mi tam, zrobie rodzicom przysługe, bratu niespodzianke, a sobie dzien dziecka w szkole i pojde to porządnie załatwic. w koncu teraz sie w szkołach nic nie dzieje. ( a i ja bede miał troche pożytku- mmm pakiet filmowy:D)

Gość bajarka
no i uważaj na Teletubisie... Pani minister będzie kara wszystkich co oglądają ten zboczony program...

Gość Paniminister
Ona chyba jest tylko Rzecznikiem Praw (naszych dzieci). Cały świat sę z nas smieje, że szukamy w śród teletubisiów zboczeńca. Paranoja. Ja wiem, że moje dzieci dalej oglądają teletubisie ije to guzik obchodzi czy thinky winky jest "cieplutki" czy nie :D. Ciekawe kiedy się dowiemy że jakieś inne kanały z dziecięcego pakietu propagują zoofilię, powoduja nerwice natręctw, albo pobudzają myśli samobujcze. pozdrawiam :D

Gość ...icie hipolicie
a ja i tak nadal nie wiem co kupic dzieciakom na dzien dziecka

Gość mirellaa_s
Ja jutro do nich zadzwonie :) Spróbuję się dodzwonić :) Czy na Jetix skoro jest częścią Walt Disney Company leca kreskówki Disneya , byłoby cudnie, nie musiałabym kupować filmów na DVD - jedne wydatek z głowy ;)

niespodziewałkam sie, że ten topic tak się rozrosnie. ja decyzje podjełam wczoraj w nocy, dzis w czasie przerwy w pracy zadzwniłam na infolinię n, zamówiłam, pakiet dziecięcy dostałam za darmo - zobaczymy co bedzie dalej yyyuuupii - ale takie małe gupotki cieszą :). zrobiłam sobie dzien dziecka

Gość zdążyłem
ej za 5 dwunasta dosłownie i w przenosni !!! udao mi sie za darmo zamowic pakiet dzieciecy , hahahahaha :D

Gość megic
wiecie co? zastanawia mnie skąd wziął się taki fenomen tej promocji? przecież o niej nie było mówione oficjalnie w mas mediach? ja osobiscie nie zakupiłem, ale sąsiedzi mają dziecakówgromadkę (3x) i zamowili. nie rozmawiałem z nimi jak wrażenia, ale się dowiem:) pozdrawiam