Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmarźlucha

FABELLA - co to jest ???

Polecane posty

Gość zmarźlucha

Moze ktos mi pomoze. Zrobilam rtg kolana ( bo mam bole, a jak sie schyle, albo staram sie ukleknac, to mi cos przeskakuje ). W opisie napisano : " Fabella w stawie podkolanowym". Moze ktos wie, co to takiego? Wizyte uortopedy mam dopiero na 8.06, a tak sie denerwuje. Za odpwiedz bardzo dziekuje.

Gość aani
mam identyczny problem, napiszcie co to jest? groźnie nie brzmi, ale może takie jest

Gość med
fabella to mała kość, tzw. trzeszczka, występująca naturalnie u niektórych osób w ścięgnie mięśnia brzuchatego łydki, innymi słowy z tyłu za kolanem, jest jak najbardziej normalna i niegroźna

Gość xmassms
to trzeba operowac

Gość Bini 88
Ja tez mam ten sam problem , bol pod lewym kolanem koedy chodze a niekiedy nawet gdy siedze lub leze. Mam Rezonans, USG i RTG lekarz stwierdzil "Fabella" jest to cialo wolne kostno chrzestne jak niektorzy lekarze okreslaja. Jeden ponoc dobry ortopeda stwierdzil ze nalezy to usunac przez artroskopie, inny lekarz dobry ortopeda stwierdzil ze nie ma potrzeby artroskopii a tylko zastrzyki 3 szt w odstepie 2 tygodniowym o nazwie "Synocrom" . Jestem po 2 zastrzykach i jest znaczna poprawa , nie odczuwam tak silnego bolu, po 3 cim zastrzyku powinno byc wszystko ok, zobaczymy ale na operacje mam jeszcze czas.

Gość gość
fabella jest to kawałek chrzastki stawowej stawałem z krzesla i szczeliło po 4 dniach bol przeszedł po 2 tygodniach pisek scisnoł mi noge w kolanie i ten kawałek chrzastki wcinoł mi w staw kolano zaczło szczelac i bolec byłem u ortopedy przepisał jakis lek i glukozamine na staw po 7 miesiacach było dalej zle zjadłem glukozaminy troche i nic , weszlem na forum i znalazłem Vitalmax - Artrox Drink najtanszy czukata łyzeczke 2*dzennie i przeszło małe opakowanie 300g wystarczyło pisze na opakowanu zeby brac 10 gram na raz to by było 15 dni a czubata łyzeczke piłem 2 miesiace a nawe nieche mowic ile wydałem na glukozamine w ciagu 7 miesiecy