Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolkowa damulka

kolka- moje 4 tg dziecko sie meczy

Polecane posty

Gość kolkowa damulka

czasem placze tak straszliwie, krzyczy- robi sie niemal fioletowa.. a potem nie moze sie uspokoic.... tak mi zle ze nie moge jej pomoc... prosze o rady co na kolke dla dzidzi 3,5 tygodniowej- kazda rade bedzie dobra jestem zalamana

herbatka na kolkę i kropelki Espumisan, bądx inne kropelki, tylko sprawdź na opakowaniu od którego tygodnia można używać, ale sądzę, że od 4 tyg...

Gość Ratujcie
Moja córa ma 6 tyg i działa na nią plantex do picia lub infacol (od 4 tyg)zawiesina

Gość kolkowa damulka
espumisan nie pomaga, plantex mialam pic ja i niby mial pomoc:( watpie ze moja corka wypije saszetke rozpuszczona w mleku badz wodzie tego plynu... a juz na pewno nie po jedzeniu

Gość stokroteczkaaaa
u mnie prócz syropku od pediatry, najlepszym sposobem była suszarka do włosów, skieruj sturmień ciepłego powietrza na brzuszek, dziecko niech będzie ubrane i kontroluj żebyś go nie poparzyła

Gość Ratujcie
Moje dziecko woli plantex od herbatki koperkowej hip,i daje jej butle wtedy kiedy jest bardzo głodna (karmie piersią) więc tylko wtedy wcisne jej smoka kiedy jest głodna.I właśnie takie specyfiki powinno się dawac zaraz przed jedzeniem. Jeżeli to nie zadziała to sama zalewaj sobie rano dwie torebeczki kopru włoskiego i pij.

Espumisan pomoże pod warunkiem systematycznego stosowania - mnie też wydawało się, że nie pomaga, ale jak zaczęłam go podawać regularnie to kolki szybko minęły i już nie powróciły. Podawałam początkowo po 3 krople 3 razy dziennie o stałych godzinach - tj. o 12, 15 i 18. Później zeszłam do dwóch kropli w tych samych godzinach, później do jednej, następnie podawałam tylko 2 kr. o 18 i odstawiłam całkiem - trzeba przy tym obserwować reakcję Dzidzi, jeśli zaczyna bardzo gwałtownie i mocno purać należy zmniejszyć dawkę, bo takie pury są dla Dzidzi nie mniej, a nawet bardziej dokuczliwe niż kolki. Dodatkowo stosowałam wodę koperkową (gripe water), można ją stosować od miesiąca życia Dziecka. No i oczywiście niezawodna suszarka do włosów, a także okładanie brzuszka poduszką elektryczną.

tak jak wyżej + viburcol w czopkach. Bo jak dziecko zacznie wrzeszczeć z powodu kolki to i tak nakręcone trudno się uspokaja. Viburcol jest bezpieczny, działa właśnie uspokajająco, dzięki czemu dziecko nie łapie aż tyle powietrza, które powoduje kolejne kolki. Położyć na brzuszku, kolanka podgiąć pod spód, i lekko naciskać na nóżki, żeby przyciskały na brzuszek. Położyć na pleckach i tak samo, kolankami do brzuszka. W przerwach masować brzuszek ruchem wskazówek zegara, aż do uwolnienia gazów. Powinnaś usłyszeć salwy bąków. I tylko spokój może Cię uratować;)

Gość astonka
polecam kropelki sab simplex można kupić tylko w niemczech ale naprawde warto mój synek ma już pól roku i kolki mamy za sobą ale od 2 do 5 miesiąca podawałam mu właśnie te kropelki. Przestał płakać po 2 dniach ich podawania. ich sklad jest taki sam jak espumisanu tylko proporcje są inne dlatego daja lepszy efekt. ja podawalam rano i wieczorem po 10 kropli. koszt butelki siedem i pól euro, przy takim stosowaniu starcza na miesiac. czopki odradzam, przecież ile można męczyć pupę dziecka.

Gość astonka
jak niczym nie bedziesz mogła uspokoić to sprobuj włączyć suszarkę na mojego synka dzialala uspokajajaco czesto przy niej zasypial, możesz tez pogrzac mu brzuszek ciepłym strumieniem powietrza z suszarki, tylko nie bezpośrednio na skóre

Gość treela
Ponoc pomaga kladzenie cieplej, z pod zelazka pieluszki na brzuszek. Duzo kobiet ta metode chwalilo. Tylko trzeba uwazac, aby nie oparzyc maluszka.

u mnie pomogl infacol naprawde polecam. ukladaj tez dzidzie na brzuszku wiem ze bedzie sie prezyc i plakac ale wytrzymaj tak kilka minut to naprawde najlepsza pozycja zeby pomoc dziecku uwolnic gazy.no i podginanie nozek do brzuszka taki rower masaz reka dosc mocno w kierunku odwrotnym do wskazowek zegara.

polecam bayerowski LEFAX. U nas kolki przeszły natychniast, moze to był przypadek a moze nie.

a ja oprocz tego proponuje ci pic rano i wieczorem szklanke zaparzonej miety.metoda sprawdzona.