Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorsza

Nienawidze swej cudownej siostry

Polecane posty

Gość gorsza

Mam starsza o 3 lata siostrę, która jest CUDOWNA . Jest mądra, inteligentna, oczytana, zna wszystkie jezyki swiata, zarabia majatek... A ja musze o tym słuchać:(. Że jest juz taka samodzielna itp. Ma mnostwo ciuchow, którymi nigdy sie nie podzieli (choc oczywiscie nie musi), ale nie musi też przybiegać i mi każdego łaszka pokazywać i mówić, że ona ma, a ja nie. Zupełnie nie ma miedzy nami wiezi... Ja jej nawet nie lubie! Powtarza mi jaka jestem beznadziejna i niezaradna, a ona cudowna i wyjątkowa i jakie wiedzie światowe życie i jak jej się wszystko zawsze udaje. Dlaczego mnie w ten sposób unieszczęśliwia? I dlaczego rodzice zgodnym chórem niszczą moje ego? Moze i nie jestem taka zdolna jak ona, ale chyba mam jakąś wartość? Dlaczego musze być dla niej tłem?

Gość kram kupiecki
sprzedaje cyjanek po okazyjnej cenie:)

Gość glowa do gory
sprobuj spojrzec na nia zyczliwie, jestem pewna, ze i Ty spotkasz swoje szczescie, ale na pewno nie osiagnie sie tego zazdroscia, choc pewnie nie jest latwo byc ciagle porownywana do tej "lepszej"... poza tym - zarobki nie swiadcza o wartosci czlowieka, na pewno i Ty masz jakies niepowtarzalne, choc moze mniej widoczne na 1 rzut oka, talenty :) glowa do gory i Szczescia Tobie zycze :)

Gość amega
tez tak mam :(

Gość jjhkgg
PEWNIE jest straszna nudziarą ta Twoja siosra, całe życie wkuwała,to pewnie nic ciekawego od siebie nie ma do powiedzenia..tylko madrosci ktore wyczytała,,.

Gość gorsza
Główko do góry. Chciałabym i czasami udaje mi sie znaleść coś, co robie dobrze np lubie gotować, ale ona poptrafi skutecznie... jak by to napisać... pomniejszyć wszystkie moje skromne umiejętności. Lubie porządek, piore, prasuje, sprzątam, a ona mi mówi, że jestem głupia i prosta i do niczego innego sie nie nadaje. A sama bywa zbyt leniwa, aby sobie guzik przyszyć... Jak zdarza mi sie upolować fajny ciuszek, albo buty to ona biegnie do sklepu, a jak wraca to pokazuje mi trzy pary ładniejszych, droższych i lepszych... i każe sie podziwiać.

Gość jjhkgg
papuguje po Tobie, jest prożna

Gość gorsza
bynajmniej, wiedzie przebogate życie towarzyski, a jak ja mam jakiegoś znajomego to potrafi go zainteresować sobą, bo jest taka interesująca i żyje na takiem wysokim poziomie abstrakcji, który jest niedostępny głupim, zwykłym prostym ludziom, takim jak ja i reszta świata...

Gość neturbinka
powiedz ze widzialas lepsze i koniec. albo ze na tobie wrazenia nie robi

Gość jjhkgg
gorsza własnie prostota świadczy o wartosci człowieka uwierz mi a ci co udaja wielkich zakreconych, artystow i innych wariatow.. nie sa nic warci..sa nieszczerzy i całe zycie graja..kogos kim nie sa..

Gość gorsza
jjkfhg, jest próżna, ale nie chodzi o to, to można ludziom darować. ale ona doskonale wie jak mnie zranić i robi to. Chyba jej to sprawia przyjemność, że posiada lub potrafi coś, czego ja nie Ona po prostu nie życzy mi dobrze... A ja jestem wrażliwa, czasami sobie z tym nie radze. Walcze z prawkiem od jakiegoś czasu, teraz ona się zapisała (w mniejszej miejscowości) pewnie zda od razu, a ja będę musiała słuchać jaka jestem głupia i żałosna, bo nie mam jeszcze prawka, a ona to od razu...

a ja tak bardzo chcialabym miec siostre, zawsze o tym marzyłam...:(

No nic można Ci tylko współczuć. Naprawdę współczuję osobom, które mają rodzeństwo, bo wiem ile znoszenie tych \"upierdków\" ich kosztuje. Po prostu olej ją ciepłym moczem. Nie rozmawiaj z nią, nie wdawaj się z nią w dyskusję. Ty miej swoje życie, a ona niech ma swoje.

Gość jjhkgg
gorsza...ona po pierwsze jestes 3 lata od niej młodsza masz prawo wiedziec mnie..3 lata do tyłu w koncu!!!Zawsze, mozesz sie tych jezykow nauczyc, ksiazki przeczytac i tez bedziesz oczytana..bo to mozna.. ale duzo trudniej zmienic charakter człowieka..czyli Twojej siostry..skoro jest złosliwa i prozna...to tylko sorki, ale na jej minus.. Ty masz duzo pozytywnych cech charakteru, jestes miła, dobra i fajna kobietką!!uwierz w to!!uwierz w siebie.jestes niepowtarzalna!! POmysl sobie chciałabys byc taka jak Twoja siostra..co z tego ze tyleumie, skoro ma z...je .bany charakter(no i Ciebie ranii, robi ci na złosc)

Gość jjhkgg
a czy ona ma jakiegos faceta ta twoja siostra?Czy wytrzymał z nia jakis dłuzej niz miesiac??

Gość jjhkgg
gorsza i zmien nicka na ...lepsza!!!:)

Gość szokers
ja na Twoim miejsci nie nienawidziła bym jej, ale jej wspołczuła... takiego "charakterku"...kto z nia wytrzyma!!

Gość szokers
ma faceta?Twoja siora?

Gość gorsza
jjhkg (chyba teraz dobrze:)) nie chciałabym być nią!!! ja sie potrafią cieszyć z kiecki za 15 zł od pani na ulicy, a ona nigdy nie jest zadowolona z nikogo i niczego. Ja się potrafię cieszyć drobiazgami, np tym, że ktoś ma dobry humor i coś sie komuś udało. Po prostu ja jej nie życze źle, ale ona nie jest zainteresowana moimi uczuciami. Też nie jestem święta, mam wady, ale nie chcę i nie lubię (to chyba logiczne:)) być workiem treningowym. Już sie łapie, że jak jestem sama to słyszę jej komentarze. Ciężko mi się od tego uwolnić... Jak mi się coś nie uda, to widzę oczami wyobraźni jak ona sobie z tym bez mrugnięcia okiem radzi... i jeszcze się ze mnie śmieje, że ja nie umiem.

Gość klasd
jestes duzo fajniesza od nie,..to od razu widac po tym jak piszesz..olej ja ciepłym moczem..

Gość klasd
ma faceta?twoja siora? i co za studia nibyrobi?

Gość gorsza
i to nie jest tak, że jej nienawidzę, w końcu to moja siostra, ale ona mnie niszczy. Jak proszę, żeby przestała to ją jeszcze tylko podjudza... Olewanie też... I tak źle i tak niedobrze.

Gość Karolina90401
radze Tobie ograniczyc kontakty z siostra, bo ona na Ciebie bardzo zle wplywa. I niech motywacja do robienia cxzegos nie bedzie chec dorownania siostrze, bo z takim nastawieniem jestes skazana na porazke. A jesli chodzi o Twoja siostre: mimo tej calej otoczki musi miec chyba niska samoocene, bo tak normalny czlowiek sie nie zachowuje. Traktuje Cie jako to, na ktorym ona musi blyszczec. Z Twoja siostra cos jest nie tak, takze radze maksymalnie ograniczyc kontakty.

Gość Karolina90401
*jako tlo

Gość gorsza
nie moge jej olać, to moja siostra, nie da się z nią zerwać, trzeba z tą moją cholerą żyć :P, nie nie ma faceta, przynajmniej na stałe, czasami sie z kimś spotyka, ale nie jestem dla niej partnerem do dyskusji czy zwierzeń ma licencjat, pracuje dla zagranicznej korporacji i naprawde nieźle zarabia, o czym nikt mi nie daje zapomnieć

Gość pedagożka
masz toskyczna siostre!! napisz mi cos o swojejrodzinie rodzicach..jak was traktuja rowno?

Gość pedagożka
czyli, ze skonczyła jakas germanistyke lub cos takiego.niech zgadne jest blondynka..

Gość sssssdgr
a ile zarabia? i dla jakiej korporacji pracuje..volksvagen?