Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helooool

czy majac L4 musze siedziec w domu pomocy czy moge zrobic przekret

Polecane posty

Gość helooool

jak to jest?? mam chory pecherz dostalam l4 biore antybiotyki ale mam okazje wyjechac w tym czasie w gory odpoczac i sie wykurowac moge??

zależy, czy masz na L4 zalecenie leżeć czy nie masz (nie pamiętam z głowy, który to symbol, wczytaj się w druk)

Jesli nawet jest,ze mozna chodzic, to i tak oficjalnie mozna wychodzic z domu tylko,zeby przejsc sie do lekarza, albo na jakis zabieg leczniczy;)

Gość helooool
tzn ze nie moge nigdzie jechac?? ale przciez jak nikt na mnie nie doniesie nikt mnie nie zobaczy pracuje godz jazdy od domu :)

Podejrzewam,ze ZUSowi nie bedzie sie chcialo nachodzic kogos, kto ma L4 wziete na tydzien z powodu zapalanie pecherza;) Ryzyko zawsze jest, ale chyba mniejsze niz wqygrana 6 w totka;)

Gość helooool
tak myslisz?? :) to super a o co chodzi z tymi kodami?? i kiedy sie daje zwolnienie pracodawcy po chorobie?? czy jak dostane zwolnienie??

Zawsze mogą sprawdzic sa nie obliczalni a wtedy masz juz zonka z tego co ja wiem to wlasnei trzeba byc w domu chyba ze wychodzisz gdzies w sprawie choroby

Gość helooool
to ja juz nie wiem no bede odpoczywala taka kuracja zdrowotna a co mi grozi?? powiedzcie mi a majac umowe na okres probny moge zachorowac??

zwolnienie trzeba doniesc w przeciagu chyba 3 dni. A co do ZUSU to watpie,zeby zrobili nalot na kogos kto ma tydzien wolne;) jesli chorowalaby na ten pecherz miesiac to co innego;) Jesli faktycznie bedzie miala ten nalot z ZUSu to powinna jak najszybciej zagrac w totka:P;)

Odpoczywac mozna, ale w miejscu zameldowania;):D ;) oficjalnie;) a co do pracy na okres probny to na pewno mozesz wziac zwolnienie, tyle,ze pracodawca moze krecic nosem;) Chociaz z 2 strony choroba nie wybiera

Gość helooool
topowiedzcie moge tak zrobic?? bo ja to inzcej zalatwic?? duze prawdopodobienstwo ze nie podpisza umowy ze mna tak??

Ja bym Ci radzila jednak chodzic do pracy o ile nie czujesz sie bardzo zle.

Gość helooool
no wlasnie oficjlnie a co jakbym miala takie szczescie i nalot z zusu?? jakie konsekwencje

Postaw sie na miejscu pracodawcy - zatrudnia kogos na okres probny a ta osoba idzie zaraz na L4. Wiadomo,ze sa wypadki losowe i nic nie mozna poradzic,a le Ty ewidentnie cos kombinujesz;)

Gość helooool
tzn zalezy mi tylko na tych 3 miesiacach pracy i tak mysle o czyms innym tylko nie wiem jakie skutki potem sa

Gość helooool
to jest juz 2 miesiac pracy dokladnie jestem solidnym pracownikiem do tej pory zadnych wykretow :)

W koncu masz ten pecherz chory czy chpodzi Ci tlyko zeby wykiwac ZUS i pracodawce i miec wycieczke w gory?;)

Gość helooool
nie mam domowego :) nie ale tak powaznie to na tej pracy az tak mi nie zalezy co bedzie to bedzie zarabiam 600 zl z czego 100 na bilet i szukam czegos blizej

Gość helooool

Gość helooool
a czemu jestescie tacy pewni ze Zus mnie nie sprawdzi

Gość helooool
no jestem chora ale dam rade chodzic mam to nawracajace raz lepiej raz gorzej no a lekrka powiedziala ze obowiazkowo L4 bo goraczkuje no i wycieczka sie nadazyla w tym czasie :)

Gość helooool
tzn jakie??

Myslisz,ze ZUS nie ma nic do roboty tylko chodzic po ludziach, ktorzy maja wziete 5 dni wolnego:D;) Z reguly sprawdzaja osoby, ktore maja ponad miesiac chorobowego.

Naprawde nie obraz sie, ale jesli mozesz jechac na wycieczke to twoj stan nie jest krytyczny:D;)

Gość helooool
karandash Ty mnie kusisz do zlego hehe ale chyba zaryzykuje :)