Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaaaaaaaaaa

Tunezyjczycy,jacy są

Polecane posty

Gość aniaaaaaaaaaa

Jutro moja kuzynka wychodzi za maz za Tunezyjczyka.Wiadomość dotarła do nas dzisiaj,mało tego wujostwo chyba też dowiedziało się o tym dzisiaj:/ nie wiem dokładnie ale przynajmniej moja cześc rodziny jest zaskoczona tym pośpiechem.Jacy sa Tunezyjczycy ? Kuzynka mówiła że jej przyszły mąz deklaruje jej niezmierną miłość,ale z tego co wiem u nich to normalne?jak to jest z nimi naprawdę?Będę wdzieczna za odpowiedż.

Gość aniaaaaaaaaaa
On ponoc jest mulatem:)

Gość mniammniammniam
czekoladka................

Gość pomaranczowsza
deklarowanie niezmiernej milosci jest typowe nie tylko dla tunezyjczykow :D a jacy sa? wiadomo - kazdy inni, sa lepsi i sa gorsi, jak w kazdej nacji ... uwielbiam tego typu pytania :P

Gość zenon pieczara
super sa - mialem nie z jednym przyjemnosc

Gość pomaranczowsza
a ze kuzynka nie informowal za wczasu, to sie nie dziwie. znajac podejscie zasciankowych polakow do innych ras, religii i kultur 😭

Gość **************
mieszkam w niemczech i nie slyszalam dobrej opinii o nich... jak zreszta o wszystkich czekoladkowych ;)

Gość aniaaaaaaaaaa
Hej:) Nas tylko własciwie dziwi dlaczego tak nagle,dziwimy sie że ciotka dopiero teraz powiedziała nam o tym a z ciotką żyjemy w miarę blisko,za to kuzynki ja osobiście nie widziałam kilka lat,zawsze ona stroniła od towarzystwa,ona ma 29 lat.Zawsze mówiła że nie potrafi sobie znalexc faceta,bo za mało ją Ci co są adorują,ten ponoć wysyłał jej ciagle listy ze ją kocha.Ja kilka lat temu byłam we Francji spotkałam też Tynezyjczyków,wiem ze wiekszosci deklarują miłość:/

Gość aniaaaaaaaaaa
Tunezyjczyków,oczywiscie:)

Jesli jest to Tunezyjczyk, ktory pracuje w turystyce to nie wróże jej powodzenia. Chodzi mu zapewne o to by wyrwac sie z Afryki do Europy. Duzo jest takich nierozsadnych dziewczyn tam niestety. Nie tylko Polek ale tez Angielek.

Gość Czerwona osa--
Zaloze sie, ze bedzie musiala przyjac religie i te ich wszystkie zasady. Nie od razu. Wszystko sie z czasem ulozy, bedzie z niej muzulmanka. Kolezanka z liceum tak miala.

Gość SINY KAZIU
A jacy moga byc murzyni? Smierdzacy-taki maja pot.Poza tym,czy nie widzisz roznicy miedzy europejczykami a afrykanczykami?To jest przepasc kulturowa.

Gość bzdziagwa-ruski czolg
Polska jest "krajem rasistow"-tak glosza media.Mimo,ze to w Polsce juz od dawien gloszono ze: "Kto granice Polski przekroczy-ten wolnym jest".No dobrze,a wiec powiem wam,jaka jest opinia w "tolerancyjnej Holandii".Mieszkancy Afryki-Murzyni probuja sie wydostac z afryki -do europy.Najlepsza droga,to zlapac jakas dziewczyne,kobiete i sie w niej "ZAKOCHAC".Opowiadane sa tu historie,jak to dziewczyny po pobycie na czarnym ladzie wrocily "zakochane" w...Tunezyjczyku,Ghanczyku,Etiopczyku itd.Milosc byla tak wielka,ze Murzyn prtzyjechal do Holandii.Juz tu zaczynaly sie problemy wynikajace z przepasci kulturalnej.Po slubie,jak tylko minal okres tzw.proby,gdy otrzymal obywatelstwo--po Murzynie ani sladu.Wszedzie takich historii tu pelno.

Gość bzdziagwa-ruski czolg
wujostwo-kto,co?= oni.A wiec "dowiedzialo sie"....Pobrudze sobie ubranie-kulam sie ze smiechu.

Gość zjazd do zajezdni
ZAstanow sie ,-czy czasem ta twoja "postepowosc" nie jest zasciankiem glupoty branej z idiotycznych gazet....... "pomaranczowsza a ze kuzynka nie informowal za wczasu, to sie nie dziwie. znajac podejscie zasciankowych polakow do innych ras, religii i kultur "

Gość venganza
"przweaznie sa czarni" nie czarni, a kasztanowi ;) :P

omg!! weź mi o nich nic nie mów:O byłam w Tunezji w maju, Jeśli jesteś blondynką to niw wychodż sama na ulice, bez ochroniarza, masakra, najpierw byłam normalnie omotana, nie narzekam na urodę ale tam się czułam jak jakaś bogini, idę ulicą a DOSŁOWNIE co drugi podchodzi do Ciebie i z Tobą idzie gada wypytuje, łapie za ręke, wielu odprowadzało mnie pod sam hotel idąc ze mną przez całe miasto, a byłam z mamą!!:O mam 15 lat, a wśrod tych podrywaczy byli faceci do lat 50 :O strasznie dziwne uczucie, jak wróciłam do Polski czułam się niedoceniana bo już nie zagadywał i nie gapił co drugi tylko co dziesiąty hehe, po tygodniu w Tunezji stało się tak wkurzające ze nie miałam ochoty wychodzic na ulice, szczerze to się bałam również:O

Gość here we go again
ja mam dwoch znajomych tunezyczykow i sympatyczni z nich koledzy, ale co impreze maja inne dziewczyny ;) Moze sie twojej kuzynce poszczesci, bo w kazdym kraju sa wyjatki, ale ogolnie panowie z tunezji to raczej babiarze i serduszo im szybko bije, a slowa 'kocham cie" potrafia mowic tak samo jak "jestem glodny" ;)

wyszlam za tunezyjczyka byl ze mna dwa lata i mamy synka.pojechal do kuzyna do holandii i prawdopodobnie ma juz kogos,rzadko dzwoni ale ciagle mowi ze kocha i teskni.moze dlatego ze w grudniu ma dostac przedluzenie karty pobytu.jest mlodszy o polowokropnie klamal caly czas a ja jestem naiwna i dopiero teraz to widze.e ode mnie i mysle ze dalam sie nabrac.a teraz siedze i szlocham.okropnie klamal ale dopiro teraz to widze.ostrzegam przed nimi.

wyszlam za tunezyjczyka byl ze mna dwa lata i mamy synka.pojechal do kuzyna do holandii i prawdopodobnie ma juz kogos,rzadko dzwoni ale ciagle mowi ze kocha i teskni.moze dlatego ze w grudniu ma dostac przedluzenie karty pobytu.jest mlodszy o polowokropnie klamal caly czas a ja jestem naiwna i dopiero teraz to widze.e ode mnie i mysle ze dalam sie nabrac.a teraz siedze i szlocham.okropnie klamal ale dopiro teraz to widze.ostrzegam przed nimi.

Gość ReDuKcJa xD
tunezyjczycy sa strasznie nachalni szczegolnie dla bialych dzieczyn... potrafia sie uczepic lazic za toba zaczepiac i juz predko nie odpuszczaja ... JA ZDRCYDOWANIE WOLE POLAKOW

Gość looorenca5
Każdy polak jest inny, posiada inna osobowość,inne uczucia,inny typ charakteru,jeden ma serce drugi go nie ma...wiec tak samo każdy tunezyjczyk jest innym czlowiekiem!!Przykład mój były mąż \"dobry\" polak zostawił mnie i dziecko pił alkohol,bił mnie oraz zrobił dziecko innej kobiecie.....ale to juz przeszlosc z przed kilku lat...Od trzech lat jestem zoną tunezyjczyka ktory pokochal moje dziecko ,jest cieplym wspanialym kochjanym czlowiekiem,dzieki niemu wiem ze zyje.....Żyjackajac z tym\"złym\" tunezyjczykiem buzia mojego dziecka i moja jest codziennie usmiechnnieta bo mamy kogos kto nas kocha i szanuje!!!!!!Wiec jak nie ma ktos pojecia o zyciu to niech nie pisze na tym forum ani innym wydajac chore opinie na temat tunezyjczykow poparte jedynie wlasnymi domyslami....

Gość to jakaś masakra jest...
Piszecie takie bzdury, że głowa boli!! Panienki blondyneczki z tipsami a la Jola Rutowicz - panowie, którzy Was zaczepiają w Tunezji to przeważnie handlowcy, taksówkarze i inne kwiatki tunezyjskiego narodu, którzy żyją z tego, że Was bajerują. A że głupich dziwczyn nie brakuje - czasami uda się coś bzyknąć. Będąc na wakacjach w Tunezji, przebywacie w kurortach - nie mając pojęcia o prawdziwym życiu i kulturze tych ludzi. Znam wielu Tunezyjczyków - lekarzy, prawników, ludzi na poziomie. Są piekielnie inteligentni, władają kilkoma językami. A co takiego Polacy sobą reprezentują, że wydajecie takie sądy o innych??? Jest mi bardzo przykro, że Polacy są takimi rasistami. A znaczenia słowa tolerancja nie nauczyli Was ani w szkole ani w domu....

Gość święta racja
Zgadzam się z Tobą w zupełności, że jest mnóstwo wykształconych, inteligentnych i posługujących się wieloma językami Tunezyjczyków. Jadnak nawet ten piekielnie inteligentny ma naturę "lovemana". Każdy z nich potrafi kochać mocnooooooo....ale nie jedną.I nie do końca wierzyłabym, że potrafią być wierni, ale to już nie kwestia narodowości, ale męskiej natury. Oni po prostu są bardziej otwarci i mają więcej "napływających" z różnych stron możliwości. A jak wiadomo kobitki na wakacjach, w promieniach słońca stają się łatwym celem. Osobiście przeżyłam taką miłość, ale poznając prawdziwą Tunezję zdałam sobie sprawę, że to odmienny świat, a ja nie jestem skora do takich poświęceń. Codzienne telefony, wyznawanie miłości to ich natura. Mimo, że "mój" Tunezyjczyk należy do tych wykształconych i nie pracował w hotelu...:))

Gość Cynamonova_Kraska
Myślę, że z Tunezyjczykami nie jest tak źle :) Z tego co mi wiadomo Tunezja jest najbardziej liberalnym spośród arabskich krajów. Zniesiono tam prawo mężczyzn do poligamii, oraz przymus noszenia przez kobiety chusty zakrywające twarz. Kobiety mają znacznie więcej praw, zasiadają w rządzie, kształcą się. Nawet prawo do aborcji na życzenie kobiety znajdziesz w Tunezji, o czym w Polsce głośno mówić nawet nie można, bo cię morderczynią nazwą, albo jakimś tam szatanem innym :P !! W niektórych częściach kraju pozostały skostniałe, konserwatywne zakazy, czy przymusy. Ale pomyślmy, czy i w Pl ich nie mamy. Tu też kobiety są dyskryminowane i często nie traktowane na równi. A co do miłości - rządzi się własnymi prawami, obalając wszelakie granice, zarówno te rozumowe i kulturowe jak i granice wywołane odległością. Łączmy się w pary kochajmy się !! :)

Gość Anulasa
powiem odrazu jestem z tunezyjczykiem poznałam go na wakacjach jest wspaniały moja rodzina go pokochała zresztą ja też i nie rozumiem nie których wypowiedzi nie znają ludzi a pisza takie brednie świat schodzi na psy..."Mój" tunezyjczyk opowiadał mi o swoich przezyciach z europejkami to one urywały kontakty...a my go podtrzymujemy...zczego zauważyłam to niektóre wypowiedzi są tak rasistowskie że aż szkoda czasu ich czytać...mnie nie obchodzi ze jest z innego kontynentu wazne jest dla mnie to co człowiek ma w sercu a nie czy jest biały czy czarny... masz chłopaka tunezyjczyka napisz do mnie na maila anulaska13@op.pl a tak przy okazji to on ma 20 lat a ja mam 15...i nam to nie przeszkadza...:)

Gość chadidża
Tunezyjczycy i w ogóle arabowie są tak fałszywi jak żaden inny naród. Na wczasach płacimy za wszystko dwa razy tyle, bo obcy i w dodatku bogaci z europy. Bajerują wszystko co mają w zasięgu i to nie faceci na poziomie bo ich stać na podróże i poznawanie kobiet ale klasa niższa czyli kelnarzy, barmani, boye hotelowe i tacy tam podobni. Liczą na prezenty, przyjazd do Polski i kase. Co bogatszych namawiają na super biznesy (inwestycja np w sklep czy restaracje). Kombinują na maxa i nie mają żadnych uczuć do nie muzułmanów.

Gość Po co ci ich uczucia.
dla mnie byli pomocni i sympatyczni. Jak chcieli naciagac zawsze moglam powiedziec nie. Nie widze w tym problemu, bo obojetnie gdzie sie jest na nie zorientowanych turystach probuja robic pieniadze. Zreszta Polacy tez, tylko tam jest malo turystow.