Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczko nasze

pilne test prosze o szybką odpowiedz

Polecane posty

Gość słoneczko nasze

a wiec zrobiłam rano test byłs jedna kreska zrobiłam go ok 10 rano teraz patrze i widać bardzo bardzo bledziutką druga kreske ... jak to zinterpretować ...???

Gość słoneczko nasze
ale pojawiła sie ona po jakims czasie chyba po 2 godz bo teraz patrze i jest ale bardzo bardzo bledziutka ledwo widoczna

na twoim miejscu powtórzyłabym go. Ja miałam podobnie i jestem w ciąży

idz do gina, tylko on zna prawdę tak naprawde jak ja robilam testy to zawsze je wywalałam i pieron wie co tam sie pozniej pokazywało na nich, ale instrukcja zawsze mówi: 2 kreski, nawet blade, to ciąża

Gość słoneczko nasze
a kiedy go powtórzyc teraz ...??

Gość qwertyu
Test jest miarodajny tylko w zalecanym czasie. Później nie ma sensu już się nim sugerować. 2 godziny to zdecydowanie zbyt późno. Lepiej powtórz test jutro z rana.

Gość słoneczko nasze
gerber,... a Twoje krecha jak mocno była blada...? bo moja jest ledwo widoczna....

Gość qwertyu
Test z porannego moczu jest najbardziej miarodajny. Stężenie hormonów jest wtedy w moczu największe. A co do ważności testu to na ulotce powinno być napisane po jakim czasie trzeba sprawdzić wynik a kiedy może być już błedny.

Gość słoneczko nasze
tylko czy teraz o tej porze i juz nie ranny mocz to co wyjdzie bedzie wiarygodn?

Gość snopwiązałka
na moim teście było napisane, że wynik jest wiarygodny jedynie po wykonaniu bezpośrednio - nie pamietam, chyba 10 minut - a potem już nie wiec najlepiej powtórz test i trzymaj się tego czasu pisaneg w ultce

teraz są przeróżne testy, można kupić taki, który nie musi być \"z rannego moczu\" a i tak jest na tyle czuły, że wykryje ciążę. Jednak ja bym sie do rana wstrzymała ;-)

Gość qwertyu
lepiej poczekaj do jutra rana. Tak będzie według mnie najpewniej. :) A ile już ci się okres spóźnia?

Gość słoneczko nasze
na moim tez oisze ze po 10 minjestniewazny... tylko skąd ta krecha druga...? czy ktos miał podobną sytuacj e ze po ok 2 godz wyskoczyła druga bladakreska i okazało sie że był w ciązy...?

snopwiązałka ma rację! teście pro-test np jest napisane, że chyba po 15-20min nie odczytwać wyniku!

Gość słoneczko nasze
powinnam dostać okres we wtorek !!!

mi kiedys test pokazał tylko 1 kreskę i ja cała happy a ciąża i tak była :O takie sa testy...

Gość qwertyu
poczekaj do jutra. Z każdym kolejnym dniem poziom hormonów wzrasta i może byc tak że po kilku dniach test wyjdzie od razu pozytywny. A gdybyś chciała mieć 100% pewności to zrób badanie poziomu Beta HCG z krwi. :)

Gość snopowiązałka
Trudno nam, laikom , powiedziec , skąd sie mogła wziąć ta druga kreska. Niby tak na logike , to jak jest hormon, to kreska sie pojawia, a jak nie ma, to się nie pojawia / ale może to nie jest takie oczywiste, może ta kreska po upływie tego podanego czasu pwstaje nie wiadomo skąd / ale po to jest instrukcja, zeby sie jej trzymac. w porannym mczu jest największe steżenie, poza tym jeśli już trochę czasu upłynęło d domkniemanego zapłodnienia, t by wykazało. Test się myli raczej w wartosciach pozytywnych - jak pkazuje negatywne, to jest negatywne

Gość snopowiązałka
dobra, skor haris pisze, że była w ciaży mimo negatywnego wyniku, to napiszę "prawie na pewno nie jestes" ;)

kup sobie test ciążowy pre-test. Można go robic o każdej porze dnia, wiec nie musi to być poranny mocz. Ja robiłam go tyle razy i naprawde nigdy mnie nie zawiódł. Kiedy nie było ciąży to nie było a kiedy była to test pokazał to bezbłednie i robiłam go prawie za każdym razem wieczorem. Jak okazało się że jestem w ciązy to robiłam go o 20 wieczorem w dwa dni po terminie spodziewanej miesiaczki...

Gość słoneczko nasze
a nie jest własnie na odwrót- że jak są IIkrecht to na 99,9 % ciąża a jezeli pokaze sie I krecha to mimo to mozesz byc w ciazy ... i jeszcze pytanie odnosnie beta hcg czy on pokaze mi juz wynik 100% wiarygodny???

ja bym sie zalamala totalnie dziecko w tym wieku

Gość treela
Tez tak mialam i teraz jestem w 7mc.

Gość treela
Mialam tez tak i teraz jestem w 7mc.

Gość słoneczko nasze
a skąd wiesz ile ja mam lat...?

naprawde idz po ten pre-test bo sie kobieto zameczysz tymi pytaniami, a tak powtórzysz test zobaczysz wynik i bedzie z głowy a nie... ja to już bym dawno biegła na twoim miejscu po drugi