Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesołaprzyszła mamuska

Badania prenatalne- róbcie je drogie panie

Polecane posty

Gość wesołaprzyszła mamuska

Jakiś czas temu byłam w ciąży i zrobiłam badania prenatalne okazałao się że moje dziecko nie będzie słyszało, widziało i mówiło. zdecydowałam sie na usunięcie -miałam taką możliwość. Było mi bardzo ciężko podjąć taka decyzję ale w dniu dzisiejszym nieżałuje tego w wiecie dlaczego ? Bo dopuki ja i ojciec dziecka byśmy żyli to maleństwo miało by dobrze a co jak by nas zabrakło? Patrząc jak traktują dzisiej niepełnosprawnych w klinikach i zakładach myślę że bardzo dobrze zrobiłam. Was drogie panie tez namawiam do wykonania takich badań i zastanówcie się czy jesli dziecko będzie niepełnosprawne w stopniu znacznym czy warto je skazywać na takie nieszczęście i nie myślcie o sobie bo wy sobie dacie rade a takie dziecko nie. I jeszcze jedno wiedząc że rodzi się dziecko chore nie proście później o pomoc finansową. Moim zdaniem rodząc takie dziecko to stać was na to. Teraz jestem w szóstym miesiącu ciąży a moje dziecko jest zdrowe. Też zrobiłam badania. Polecam!!!

Gość edq
hmmmm... nie wiem... aż bym się bała wyniku lub pomyłki i nieodwołalnej swojej decyzji, też pomyłkowej... a w Polsce co się bada i gdzie?

Gość jestem lekarzem i wybacz
zadno badanie w tymprenatalne,nie jest w stanie okreslic czy twoje dziecko bedzie mowilo,chodzilo itd.badanie prenatalne wykazuje tylko pewne predyspozycje do takich a nie innych charob lub juz istniejace obciazenia genetyczne.teraz tez nie masz gwarancji ze bedziesz miala zdrowe dziecki,bo raz badania wykonuje sie w kierunku doslownie kilku chorob a dwa zwykle niedotlenienie okoloporodowe moze skutkowac porazeniem mozgowym itd. jak sie czujesz po wyselekcjonowaniu zdrowego dziecka a zabicie byc moze chorego?

Gość nie masz o tym pojecia...
bzdury mamuska piszesz, tych wad nie wykryja zadne badania, co wiecej jak porod jest ciezki, albo dziecko rodzi sie za wczesnie, to mimo dobrych wynikow badan, dziecko moze byc chore.

Gość tu
badania prenatalne są w terminarzu kazdej cięzarnej,tak jak badania krwi,moczu czy usg.bezpłatnie. jasne,że czekanie na diagnozę nie jest przyjemne.ale lepiej się dowiedziec,kiedy mozna jeszcze usunąc ciąze,niż 9 miesięcy nosic w sobie warzywko,któremu potem poświęcić trzeba całe życie. nie mieszkam w polsce

Gość jestem lekarzem i wybacz
warzywko:/ idiotka aby Bog cie nie pokarał...

Gość tu
z ciebie taki lekarz,jak ze mnie idiotka. dzieki Bogu mam zdrowe dzieci,ale jesli coś niepokojącego wykazałyby prenatalne badania,rozważyłabym bardzo poważnie mozliwość aborcji.po to w końcu są te badania! a miałam w zyciu do czynienia z takimi własnie istotkami i takie ich życie to nie jest zycie,tylko wegetacja.

Gość normalnakobieta222
drogi lekarzu co tu ma do gadania Bóg czy on da mi pieniądze na leczenie i utrzymanie chorego dziecka ? Czy który kolwiek ksiądz daje pieniądze na takie dzieci. A ty czy pomagasz finansowo tym dzieciom? Skoto tak bardzo wierzysz w Boga to powiedz mi czemu się rodzą takie dzieci ? to ty jesteś idiotą . Czy ty wiesz co przeżywa matka chorego dziecka czy zdajesz sobie sprawe z tego że ona nie może podjąć pracy bo musi być z dzieckiem a na opiekunkę w dzisiejszych czasach mało kogo stać. To ty jestes idiotą że nie rozumiesz tego właśnie jako pdodbno " lekarz" chodz bardzo w wątpie. skoro wskazujesz na Boga to z jakiej racii wierzący człowiek wyzywa bliźniego i sam wskazuje na kare to Bóg każe a nie ty prosty człowieku. Nie zakrywaj się Bogiem a jak to już robisz to postępuj według wiary a nie w kilku rzeczach jesteś katolikiem a w innych nie tak jak ci wygodnie.

Gość tu
poprzedniczko-bo to jeden z tych ,,lekarzy,, którzy udzielają się na forum w tematach wulgarnych,chamskich dla wykolejeńców i zboczeńców. nie ma po co dyskutować. ja również uważam,że i w Polsce prenatalne badania powinny być rutynowe i bezpłatne.