Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dowod tymczasowy

Dowód tymczaswoy .

Polecane posty

Gość dowod tymczasowy

Dla moich córek w wieku 15 i 16 lat . Ile to kosztuje i w ogóle jak to załatwić ? Pozdrawiam 🌼

Gość a na co im to
???

Gość dowod tymczasowy
Poprosiły mnie, żebym im pomogła takie cuda wyrobić - jeżdżą same na wakacje daleko do dziadków i wydaje mi się, że może im się to przydać :)

Gość nikt nie wie mi tez sie przy
da

No więc tak ... Córka która ma 15 lat nie może wyrobić takiego dowodu ... Natomiast córka , która ma 16 lat może. Takie dowody wyrabia się od 16 roku życia ... 1. Zainteresowany składa wniosek i 3 fotografie w urzędzie gminy właściwej ze względu na miejsce jej pobytu stałego. 2. Gmina rozpatrująca wniosek o wydanie tymczasowego dowodu tożsamości potwierdza na wniosku zameldowanie na pobyt stały oraz zgodność danych zawartych we wniosku z danymi zawartymi w rejestrze stałych mieszkańców. 3. Dokument stwierdzający tożsamość odbiera się osobiście, należy jednak pamiętać, że osoba niepełnoletnia odbiera wyżej wspomniany dokument w obecności jej przedstawiciela ustawowego lub opiekuna prawnego.

Gość za darmo
?

Kurde właśnie czytam, że od 13 roku ... chyba się coś pozmieniało ... najlepiej idź się spytaj do URZĄDU MIEJSKIEGO ... Płaci się 30 złotych ...

Nawet małe dziecko może mieć dowód tymczasowy. Nie ma jakiegoś minimalnego wieku na wyrobienie dowodu tymczasowego! Różni się on od zwykłego dowodu tylko okresem ważności. Zwykły 10 lat, tymczasowy 5 lat.

ja wyrabialam dowod tymczasowy kosztowalo mnie to 30zloty taki dowod jest na 5lat moja siostra swojej coreczce 5letniej tez wyrabiala bo chciala wyjechac za granice wiec nie ma tu jakies granice wiekowej sklada sie 3zdjecia i wniosek sie wypelnia czekalam jakies 4tygodnie