Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ser Edamski

Rubik - kto to badziewie promuje i po co?!?!?

Polecane posty

Gość Ser Edamski

Wczoraj obejrzałem tzw. koncert z okazji 750 lecia lokacji Krakowa, to było tragiczne, aktor Nowicki którego miałem za jednego z nielicznych ostatnich porządnych ludzi zszedł na psy bełkocząc coś ubrany jak marzenie miłośnika tzw. muzyki klezmerskiej, mocno zretuszowany wyglądający jak marzenie pederasty z Radomia , kolo w białym fraku udawał że umie dyrygować jakimiś przyspiewkami - jedynym przyjemnym akcentem była pani co śpiewała, bo miała ładną sukienkę (biała w grochy bez ramiączek)

Gość a ja powiem tak......
to po co ogladasz takie glupoty

Gość Ser Edamski
teoretycznie masz rację, ale z drugiej strony chciałem zobaczyć czym się naród masturbuje

ja tam go nie lubię, jest beznadziejny wg mnie

Gość Ser Edamski
fajnie wyglądał przedtem, paszczak straszny, chyba go żadna nie chciała a koledzy na podwórku bili

Gość Michał Wiś.
Ja go promuję, a jak ci się ni epodoba to znaczy że jesteś prostakiem

kompozytorem i muzykiem jest rewelacyjnym, to fakt i nie powiesz ze nie, bo jest genialny. ale co do tej calej szopki z ta orkiestra itd.. zrobili szal bo to bylo cos zupelnie nowego, cos, na co do tej pory nikt w polsce nie wpadl. pierwszy utwor - fajny. drugi - mniej, bo podobny do pierwszegop. a teraz wszystkie na jedno kopyto, identyczne melodyjki, teksty sredniowieczne i biblijne, kazda nastepna aranzacja w zasadzie niczym nie rozni sie od poprzedniej. tak wiec nie wiem po co go promuja, teraz nabralo to ksztaltow pelnej publiczki, komercji i kasy przede wszystkim. a m. wisniewski jest kul:)

Gość ojejejejej
odezwali sie sami miłośnicy Pendereckiego :o

teraz tez wygląda jak paszczak :o

Gość ojejejejej
osobiście mam. uważam że to jest badziewie

Gość ciemnogród
ręce opadają :O

Gość grugru
taaa, rubik lepszy od Pendereckiego. co to się porobiło. i tak najlepsza jest doda :)

Gość ojejejejej
Penderecki :) chodzi o to, że generalnie wszyscy nie cierpimy rubika, magdy m, klanu, złotopolskich, m jak miłość itp. tylko skąd ta oglądalność i sprzedaż płyt? i masówka na koncertach? aha...gwoli wyjaśnienia...słyszeliście, że Penderecki nie rozpoznaje swoich własnych utworów? Przysięgam, że to prawda

a ja tez o tym slyszalam, dobre dobre:) no wlasnie tez nie wiem skad ta ogladalnosc i masowka. glosowales na pis? nieeee, a skadze znowu. a wysylasz smsy na taniec z gwiazdami? no co ty! heh, zal mozg sciska :o

Gość grugru
ja się przyznaje do ogladania Magdy M.( choć czasem mnie sztuczna mina Brodzikowej dobija), ale Rubika nie cierpię. Te jego utwory to jest takie sakro-polo tylko zagrane i zaśpiewane przez profesjonalistów.

Gość ojejejejej
naród snobków po prostu. Oczywiście nikt też nie kupuje faktu ani super expresu Swoją drogą jaka partia polityczna jest teraz "modna" ? bo pis to na pewno nie...ale kto ...PO? samoobrona czy sld?

Gość olaaaaakkkkk
ludzie tego sluchaj bo mysle ze wtedy sluchaj muzyki 'z wyzszej polki' no bo przeciez CHOR PSALMY I ORATORIA !!! :P a tak naparwde to taka sam komercha jak dodka itp.

Gość grugru
sorry, ale czy według ciebie ludzie kupują, czytają i słuchają szajsu, tylko się do tego nie przyznają? Nie bierzesz pod uwagę faktu, że istnieją ludzie, którzy słuchają czegoś ambitniejszego, i nie mówię od razu o Mozarcie czy Debussy'm, ale choćby o Pink Floydach; że są ludzie czytający przekrój zamiast Faktu i Prousta zamiast harlequinów.

Gość żółw żówiowi oka nie wykole
Rubika nie słucham, chyba że uciec nie mogę, bo jadę autobusem, ale w porównaniu z resztą tej muzycznej kaszanki popowej to geniusz niemalże. A Pendereckiego nie trawię, podobnie jak Bartoka. Dostaję od niego bólu zębów - cóż to wielki autorytet? Dla mnie jedna fraza Bacha czy Scarlattiego jest warta więcej, niż całokształ twórczości Pendereckiego. Słuchałam go z musu przez 12 lat edukacji muzycznej non-stop i zdania nie zmieniłam :( Totalna kakofonia :O

Gość ojejejejej
tak właśnie uważam...:) po co te nerwy? powtarzam, ludzie słuchają "szajsu" - Twoja nazwa - de gustibus... ale się nie przyznają. Ja też się często nie przyznaję, ale ...wczoraj na przykład kupiłam "Twoje imperium" i przeczytałam wszystkie ploteczki... Aha, bardzo podoba mi się piosenka Rubika która zaczyna się "choć nie masz oczu..." coś tam coś tam ;) poza tym skończyłam szkołę muzyczną II stopnia, to nie akademia ale zawsze liznęłam...pamiętam, że często prosta harmonia była o wiele bardziej przyswajalna niż jakaś okropna dodekafonia - także dla naszych profesorów. No i pamiętam nasze żarty w szkole na temat "warszawskiej jesieni" :)

Gość ojejejejej
ten początek był do grugru....

Gość krzew
To może ponucimy sobie teraz razem: 'niech cały świat się dowie, jak kocha się w Krakowie' albo to: 'nad malwy i bzy nad bukiet kwiatów ty mój najmilszy i mój Kraków mój Kraków'

Gość grugru
zgadzam się z tobą co łatwej przyswajalności tych melodii, oraz co do tego, co napiasal ktos wyżej, że ludziom się wydaje, że słuchaja muzyki z wyższej półki przez nazwy typu- oratorium itd Mimo wszystko ubolewam

Gość grugru
i tak mi się jeszcze nasunęło to nawet nie chodzi o sam fakt słuchania, oglądania czy czytania tandety, bo to się każdemu zdarza. Ja też lubię poprzeglądać pisemka kobiece, albo ponucić jakiś hicior. To chodzi o świadomość tego co jest kiczem, a co jest utworem wartościowym. Niestety ludzie poprzestają na Rubiku i myślą,że obcują z muzyką poważną.

Gość ojejejejej
nie sądzę, żeby tak myśleli. A powiedz mi jaki jest wyznacznik tego, czy coś jest kiczem czy dziełem sztuki? Przełamywanie schematów? Nowatorstwo? sposób skomplikowania? niezrozumienie? ilość odbiorców?............

no, może niekoniecznie... :D są lepsze rzeczy do nucenia :P Co nie znaczy, że rozumiem skąd takie zainteresowanie i tyle wrogości w stosunku do jakiegoś faceta, który komponuje bardzo zgrabną i melodyjną muzyczkę pod publiczkę, z zachwaniaem wszelkich zasad harmonii. Gdyby były to szczyty buraczanej chałtury, nie dziwiłoby mnie to. A tutaj... \"a jaki to paszczak\", \"a ożenił się z 17-latką\", a to, a tamto... A dokoła zalew równie prymitywnych tekstów i znacznie gorszej muzyki, która nikomu nie przeszkadza :D Pytanie "kto to promuje" jest chyba lekko naiwne? Promują ci, którzy zarabiają na tym kasę, akurat tak się składa, że kompozytor i autor zawsze dostają najmniej.

Gość grugru
wiem do czego zdążasz, ale obawiam się, że jakkolwiek z chęcią przeprowadziłabym taka dyskusję face to face, to klikanie na ten temat mnie przerasta. Poprzestanę, więc na podtrzymaniu mojej opinii, że Rubik to tandeta. A ludzie naprawdę tak uważają- znam kilka przypadków. Poza tym, coś w tym jest, że wartościowy utwór, a tym bardziej dzieło sztuki powienien byc nowatorski łamać utarte schematy, może nawet być nieco trudny w odbiorze, w końcu trzeba ćwiczyć umysł, a odpoczywać można przy wspomnanej Magdzie M., albo grasując na Pudelku.