Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczka..

uwaga na tabletki

Polecane posty

hmmm przeciez jak sie bierze tabletki to KRWAWIENIE w 7 dniowej przerwie nie jest OKRESEM !!!!!!! okres moga miec tylko kobiety, ktore maja naturalne cykle i owulacje.poza tym moja kolezanka brala tabletki przez 4 lata i teraz od 2 lata nie ma naturalnej owulacji,a chcialaby juz miec dzidziusia!!!!! hmm kazdy niech sam zdecyduje co jest dla niego lepsze . pzdr zwlaszcza dla monisi, ktora probuje otworzyc niektorym i tak zamkniete oczy :)

Gość powiem wam jedno
moj mąż jest przedstawicielem A.P.C Instytutu. i powiem wam jedno laski ... jesteście tylko pionkami w tej grze. przykre ale prawdziwe

Gość ok.ok.
A skąd wiesz, że przyznał Ci rację słusznie? Może jemu nie płacą za propagowanie tabletek i stąd taka postawa? To takie trochę błędne koło? Nie napisałam, że lekarza mi wpycha tabletki na siłę. Kieruje na kontrolę, wymaga wizyt. Koleżance kazał zaprzetać brania z powodu złych wyników. Wypisuje recpety po rozmowie ze mną. Ja chce brać. Jak on mi ich nie da to pójde do innego. Nie można popadać w jakiś obłęd. Coś mam za cenę czegoś i zdecydowałam się na to świadomie.

Gość olka..........
do tych ktore są zadowolone: sprobujcie zrobic sobie przerwę na pol roku. zobaczycie wtedy jak to na prawde wyglada. raptem sie okaze ze macie problem z miesiaczkowaniem. bo tak jak ktos zauwazyl w 7 dniowej przerwie to nie jest okres. ja tez mialam dobre wyniki wszystko cacy. postanowilam zrobic przerwe po roku stosowania, bo powinno sie robic mniej wiecej co1,5 roku .... teraz mam problemy. mam torbiele ze wzgledu na to ze tabletki wywoluja burze hormonalna w organizmie i wiekszosc skutkow ubocznych powstaje po odstawieniu tabletek jak organizm ma przejsc na wlasciew funkcjonowanie hormonalne. WIEC NIE CHWALCIE LEPIEJ DNIA PRZED ZACHODEM SLONCA. JAK SIE PRZEKONACIE KTO MIAL RACJE TO WROCCIE NA TEN TOPIK I SIE WPISZCIE. DO ZOBACZENIA:)

Gość ok.ok.
Zrobiłam przerwę na 7 miesięcy i wróciłam do brania... Także każdy reaguje inaczej. Mnie nie chodzi przekonywanie, ze są super, ale o uszanowanie czyjejś woli bo zakrzyczeć najłatwiej...

Gość olka..........
czytalam ten topik od poczatku i to akurat zwolenniczki zaczely krzyczec naskakiwac i obrazac

Gość ok.ok.
Bo ton pierwszego postu narzuca jedną swiętą rację... ale chyba nie ma sensu się spierać, niech każdy robi to co wdg niego dobre dla niego samego:)

Gość olka..........
hmm napisane jest ze wiekszaja ryzyko zachorowania na raka. to akurat prawda nawet moja gin mi to powiedziala, chodzi o raka jajnikow i szyjki macicy

Gość ok.ok.
Ok. ale ja to ryzyko podejmuje na własną odpowiedzialność/chociaz czytałam akurat sprzeczną informacje/ i o to mi tylko chodzi..

Gość olka..........
ale moze wiekszosc osob mysli ze to ich nie dotyczy?te zachorowania,ze to tylko kogos gdzies daleko moze spotkac a nie mnie...

Gość może może może....
Gdybaj sobie dalej... :o

Gość madchen zakochana
co ty autorko pojebana jestes juz do reszty ! kurwa mocher jebany ! jesli tobie lekraz przepisal zle tabletki to mowi sie trudno, po wystapieniu jakichs skutkow ubocznych trzeba bylo prosic o zmane tabletek a nie teraz to mowic ze to zle !! poza tym kazda z nas ma prawo wyboru jak chce sie zabiezpieczac i czym !

Gość winnnie
nie skaczcie sobie do oczu ;/ mozna wyrazic swoją opinie, poznac zdanie innych i podyskutowac ale to co sie dzieje w tym topiku jest tragiczne ;/ kazdy sie zabezpiecza tak jak chce, bierze odpowiedzialnosc za swoj organizm i nic nikomu do tego i już. teksty w stylu "trujcie sie a pozdychacie na raka" nic nie dadzą tak samo jak komentarze że autorka jest moherem.

Gość jakaka
Tabletki nieznacznie zwiększają ryzyko raka piersi, za to zdecydowanie ZMNIEJSZAJA ryzyko raka jajnika. Poczytajcie na ten temat. Ja mam od lat nieregularne okresy, i skłonność do torbieli z powodu krtórych byłam kilka razu hospitalizowana i straszliwie się przez nie nacierpiałam. Tabsy są dla mnie wybrawieniem.

Gość zrozpaczona f
bzdura jak tabletki moga zmneijszac raka janika. To rzenujace jak niektorzy sa manipulowani.

Gość ja wlasnie przez tabletki
mam torbiele!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość scooby
ja brałam tabsy, ale nie z powodów zdrowotnych, przez pierwsze 2 l;ata było ok., potem spadek libido, bóle glowy i zwiększona krzepliwość krwi, nigdy więcej..róbcie co chcecie, to osobista sprawa każdej z was, ja już więcej nie będę się truć tym świństwem, 6 lat wystarczy

Gość Dona Elizea
mam podobne doswiadczenia :/

Gość moniczka...
no no widze ze jednak jest duzo osob ktorym jednak tabletki zle sluzyly i sa to glownie osoby z dluzszym stazem brania. w mojej pierwszej wypowiedzi nie mialam na mysli stwierdzenia ze branie tabsow jest zle i nikt nie powinien tego robic, tylko ze jest złe i zey zastanowic sie czy to musimy robic:P:P

Gość torbiele
przerazila mnie wypowiedz, ze jedna z Was dostala torbieli po tabletkach. Moja gin proponuje mi zaczac brac wlasnie z powodu torbieli. Jestem przed wizyta i w glebokiej rozterce, Nie jestem przeciwnicza tabsow ale osobiscie nie chce brac !!!

Gość moniczka...
bo torbiele sie leczy tak,ze bierze tabsy. mozna tez leczyc np biorąc luteinę. moze pojdz do innego gin

Gość moniczka...
ale nie wiem dokladnie kiedy i dlaczego niektorzy stosuja tabletki do leczenia niektorzy np luteine albo inne leki. spytaj sie doklanie lekarza albo wejdz na temat o torbielach ewentualnie o luteinie.

Gość Kochaniutka MImi
tabletki nie sa zdrowe to kazda chyba z nas wie, ale jaka jest alternatywa :/

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
brak seksu gumki bez zabezpieczenia jakies kalendarzyki

Gość wole brac tabletki
ktore notabene dobrze mi słuza ,niz bawic bachora

Gość moje pare groszy...
Ja uwazam, ze decyzje o braniu tabletek czy tez nie podejmuje kazdy indywidualnie i wrazie czego tez tylko sam ponosi tego konsekwencje.... a co wypowiedzi powyzej to tabletki sa na dzien dzisiejszy jedna z metod, ktora zabezpiecza przed ciaza w najwiekszej liczbie procent, ale tylko wtedy kiedy prowadzi sie regularny tryb zycia, bez stresu, zarwanych nocy, alkoholu , nieregularnego odzywiania, palenia papierosow( co wiele kobiet pomija rozmawiajac z ginekologiem) , wszystkie te rzeczy bowiem obnizaja dzialanie tabletek.. kazda z nas powinna miec tego swiadomosc..zadna metoda w 100% niezabezpiecza przed ciaza chyba ze szklanka wody zamiast ;-)

Gość brałam tabletki przez 12 lat
TO nie prowokacja.Miałam ok 1.5 -roczną przerwę na trecie dziecko.Wyniki zawsze miałam dobre.Po odstawieniu czuję się dobrze, tylko trochę schudłam.To była moja decyzja o braniu i o zrezygnowaniu z brania.nikt mnie nie przymuszał.

Gość Aga pozdro
ja zawsze bylam scpetyczna w rozne sztuczne ubogacecnia naszego zycia seksualnego. Przede wszytskim spadalo mi libido, a dwa najlepszy seks jaki moze byc to wtedy gdy nie masz leku ze zajdziesz w ciaze. Dlatego moj najbardziej udany seks byl dopiero po slubie jak z mezem planowalismy dziecko. W koncu natura wszczepila nam ten instynkt do tego jednego celu, dlatego tylko wtedy najbalepiej realiazujemy sie w tej czesci zycia

Gość winnnie
alkohol, stres, odzywianie czy papierosy nie obnizaja skutecznosci tabletek (ktos na górze napisal ze tak)

Gość xxxx....
no nie mow ze alkohol nie obniza skutecznosci tabsow!!!!!!!!!!!!!!!