Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczka..

uwaga na tabletki

Polecane posty

Gość moniczka...
nie masz czego.

Gość .l.
"a zebys wiedziala ze nie biore z byle powodu leku przeciwbolowego. nie pamietam kiedy musialam brac ostatnio antybiotyk. " Tabletek anty też nie bierze się z byle powodu.

Gość zyzyz
no chyba z tymi pieniędzmi to przesadzasz.....jeśli lekarz przepisuje wszystkim pacjentą ten sam lek to wtedy jest podejrzenie że trzepie z tego kase, a nie tam gdzie ja chodze każdy lekarz przepisuje każdej co innego. Do mojej gin chodzą wszystkie moje znajome, każdej przepisała coś innego....... a nie wciskała tego za co niby kase by dostała. Nie wszyscy są tacy.

Gość moniczka...
ja nie mowie zeby nie uzywac niczego. ale mozna to ograniczyc tam gdzie to nie jest potrzebne. rozumiem ze ktos musi brac tabsy bo ma inne problemy ale wiele dziewczyn nie przemysli do konca tej decyzji a dopiero potem maja problemy. ps czy nie potraficie normalnie dyskutowac, bo ja nikogo nie obrazam, w y mmnie juz kilak razy. jak wam brakuje argumentu to pomyslcie chwile a nie naskakujecie na kogos. i nie popadajcie w skrajnosci bo to nie jest argument

Gość zyzyz
.I no właśnie święta racja!!

Gość moniczka...
nie mowie ze wszyscy są tacy. tez nie wiesz niczego na 100%. moze twoja gin dostaje za jeden lek pieniądze a za inne nie... nikt nie moze stwierdzic niczego na 100% nie mozna sie zamykac na t co mowia inni i uwazac ze tylko ja mam racje. tez myslalam podobnie jak wy kiedys...

Gość moniczka...
nie mowilam ze tabletki anty bierze sie z byle powodu. nie przekrecajcie wypowiedzi.

Gość zyzyz
no z tym się zgodze że jest wiele dziewczyn ktore tabsy biora po to np żeby im cycki urosly, to juz jest przesada, albo idą bo mają taki kaprys. Ale jest też wiele ktoreidąc po nie przemyślały dokładnie wszystko. Ja Cię nie obrażam, ja tylko swoje zdanie wyrażam. Jesli poczułaś sie urażona to wybacz. Ale wiesz, zawsze były i będą sprzeczne zdania na ten temat.

Gość moniczka...
wiem ze tabsy zawsze beda. ale moze ktoras malolata zastanowi sie zanim zacznie brac tabsy bo ma kilka pryszczy czy maly biust.

Gość .l.
A jaką metodę antykoncepcji polecasz?

Gość zyzyz
i z tym że niczego nie można być pewnym na 100% też się zgodze.....no i ztym że nie można się zamykać. Dlatego właśnie ja biore tabsy, mimo tego że ktoś mi je będzie odradzał. Każdy uczy się na wlasnych błędach. Czas pokaże. Każda z nas ma inny organizm i nie wiadomo co nam może spłatać

Gość moniczka...
niczego nie polecam. ja wrocilam do gumek.wiadomo troche inny komfort niz z tabsami bo jest stres przed wpadka, ale moje libido juz odzywa, nie czuje sie taka "sucha" wiecie o co chodzi ...

Skoro zależy Ci na tym, żeby małolaty zastanowiły się zanim zdecydują się na tabletki, to ok, ale raczej nie osiągniesz tego takimi wypowiedziami jak w pierwszym poście.

Gość zyzyz
moniczka wiesz jak ja słyze że jakaś 15 albo 16 idzie po nie bo chce se biust poprawić itp to ręce opadają, poprostu......masakra. nie wiem co im to da, przecież jak się przestaje je brać wszystko wraca do normy. Powinni zrobić reklame że tabletki są dla odpowiedzialnych kobiet ktore przemyślaly cała sprawe.

Gość goni.a
Ja biore tabletki od 6 lat. Robilam badania krwi, wszystko bylo i jest ok. Ostatnio bylam u lekarza, sam bez moich pytan o to, stwierdzil, że stosowanie ich tak dlugi czas moze zwiekszyc ryzyko zachorowania na raka. Poradzil mi odstawienie. Trudno mi podjac taka decyzje, nie wiem jak bedziemy sie teraz zabezpieczac, ale zdrowie jest najwazniejsze. Ogólnie drażniące są tematy typu: "nie bierzcie tabletek bo szkodza", podobnie jak tematy: "sa ekstra, kuzynka bez problemu po odstawieniu urodzila 3 dzieci".kazdy organizm jest inny, lekarze też są różni i różnych rad udzielają.

Gość scooby
tabletki to gówno, brałam przez 6 lat i teraz mam problemy ze zdrowiem, żałuję, że kiedys sie na nie zdecydowałam

Gość moniczka...
pewnie ze bym z checia wrocila do tabsow jakbym wiedziala ze nie bede miala zadnych skutkow ubocznych w postaci dziwnych humorow, nizszego libida ryzyka zachorowan na rozne rzeczy .... ale tak nie jest. niestety :( ale jak slyszalam ze ma byc ta nowa tabletka po ktore juz calkiem sie nie ma okresu to troche sie przestraszylam... przeciez to jest taka ingerencja w uklad hormonalny!!

Gość moniczka...
no ja wlasnie bralam przez 2 lata i wszystko bylo praktycznie super, pod koniec mialam mnjiejsze libido bole glowy, a teraz to dopiero sie mecze ...

Gość eh.....
Ale te 2 lata temu wiedziałas na co się decydujesz. Nikt nie ukrywa tego, ze przy braniu tabletek anty moga występować skutki uboczne. U części kobiet te skutki występują u części nie. Nikt nas do brania tabletek nie zmusza, same decydujemy o sobie. Dobre jest to, że przy braniu tabletek regularnie chodzi się do lekarza i jest się badanym. Przy stosowaniu np prezerwatyw wiele kobiet nie pilnuje systematycznych wizyt u ginekologa.

Gość moniczka...
pewnie zechodzi o nasza wygode, ale pomsylmy tak ile rzeczy o ktorych nie myslimy na co dzien a uzywamy jest szkodliwa.. chodzi o to zeby nie przesadzac, uzywac z umiarem ...

Gość scooby
piszę to z własnego doświadczenia, qrna, jeszcze niedawno byłam zdrowa i szczęśliwa, teraz przestrzegam was przed tabsami, wcześniej byłam ich wielką zwolenniczką i propagatorką, człowiek się uczy na błędach

Gość moniczka...
no to jest taki dziwny plus tabletek, pomagaja nam bo przez nie trzeba chodzic do lekarza i przy okazji sie co jakis czas przebadac.

Gość ehem
A mnie po odstawieniu tabletek garściami zaczeły się sypać włosy i do tej pory nie odzyskały jeszcze dawnej świetności, choć minęły już 3 lata :O

Gość moniczka...
scooby a tobie co po tabsach??

Gość moniczka...
no mi ku** tez wlasnie wypadaja na mase!!!! juz kupilam jakies preparaty na wzmocnienie ale one normalnie wylaza. zawsze mialam cienkie i wypadajace i jak mialam na grzebieniu troche to nie robilam z tego powodu wielkiego halo,ale teraz to juz przegiecie!!! a nie biore tabsow od stycznia

ehem - a czemu od 3 lat nie zbadałaś poziomu hormonów, czemu nie rozmwiałaś na ten temat z endokrynologiem?Wiadomo, że tabletki rozregulowują prawidłowo działającą gospodarkę hormonalną - ale dlatego właśnie należy się badać.

Gość moniczka...
ja bylam u 3 roznych gin i kazdego sie pytalam czy nie trzeba robic badan hormonalnych i kazdy powiedzial ze nie. badanie krwi ok ale hormonalne nie potrzebne .... wiec komu mam wierzyc?

Gość Anukka Krak
niektore z was sa niepowazne. jak wy chcecie skutki uboczne zoabczyc po roku czy po nawet latach stosowania antykoncpcji. Tak samo jak skutki uboczne palenia tytoniu odkladaja sie w czasie, tak samo jest w przypadku antykoncecpji. Po drugie sam ginekolg trzepie kase z doradztwa antykoncepcyjnego. Gdyby mial kazdej powiedziec co za tym sie rzeczywiscie kryje szczelal by samoboja do wlasnej bramki. On zzawsze bedzie propagowal antykoncepcje bo z tego miedzy innymi zyje doradzajac , a dwa nie naraza sie na osmieszenie kiedy panuje swoista moda na natykoncepcje. Dziewczyny bezrefleksyjne niestety tego nie dojza :(

moniczka... uznaje sie, że pół roku (do max roku) organizm ma prawo wracać do siebie i w takiej sytuacji zazwyczaj nie wysyła się na badania poziomu hormonów, bo w większości przypadkach wszystko się normuje. Ja miałam właśnie problem z wypadającymi włosami przez okoo pół roku po odstawieniu tabletek. Potem się unormowało. No ALE pół roku to nie trzy lata...

Gość 1w2e3r4
co pół roku należy chodzić i się badać co roku robić cały zestaw podstawowych badan przy braniu tabsów, jeśli wszystko jest ok to bierze się daLEJ, WSKAZANE JEST TEŚ ŻEBY CO OK PŁTORA ROKU ROBIĆ SOBIE 3 MIESIĘCZNĄ PRZERWE. sory za duże litery caps mi się włączył