Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczka..

uwaga na tabletki

Polecane posty

Gość a ciebie kto sponsoruje
Producenci gumek? jakas konkurencja dla koncernów farmaceutycznych? Bijesz piane takimi tekstami za ile? Kto Ci zaplacil?

Gość moniczka...
no to poczekam jeszcze kolejne pol roku i jak nie bede łysa do tego czasu to bedzie cud chyba. juz powoli zauwazam ze objetosciowo mam mniej wlosow:(

Gość ehem
A skąd wiesz, że nie robiłam badań? Robiłam, skierowanie wyprosiłam u ginekologa (dermatolog nie chciała o tym słyszeć), badania są prawie ok. Odchylenie od normy na tyle nieznaczne, że zdaniem lekarza nie wymaga leczenia. Oprócz tego chodzę do dermatologa. I co? I gówno, nikt nie potrafi mi pomóc. A faktem jest, że zaczęły wypadać właśnie po odstawieniu tabsów.

Gość moniczka...
ja bralam skrzyp polny,ale tak srednio mi pomogl. narazie skonczylam kuracje 1 miesieczna, musze teraz kupic drugie opakowanie. poza tym kupilam jeszcze taka odzywke kerastese vita ciment i po niej wlosy wygladaja lepiej!ale droga jest:(

Bierzesz jakieś leki? A fuujjjj nacieraj włosy jajkiem, jak full Natura to Natura, a nie jakis syf z apteki przetwarzany chemicznie!!!

Gość Anukka Krak
w tym cala rzecz ze antykoncepcja nie jest konieczna. ja z mezem stosuje NPR i jestesmy zadowolenie. A tych programow przykro mi nikt nie sponsouje a wiec nei mam zadnego interesu w tym :) Zreszta prezerwatywy tez uwazam za szkodliwe. Podobno guma zwieksza u faceta ryzyko raka, a wiec tez nie jest tak kolorowo, nie mowiac juz o dyskomforcie uzywania gumy :)

Gość ehem
TSH, FSH, LH, estradiol, testosteron, prolaktyna.

anukka krak a chleb jadasz? Tam konserwatny sypią! A spisz na słomie? czy w jakies barwionej sztucznie bawełnie?

Wygląda więc na to, że tabletki mogły sie przyczynić przypadkowo, tzn zbiegło się w czasie Jeśli badania hormonów są ok, to nie winiłabym za to tabletek.

Gość Anukka Krak
nie osmieszaj sie :/ Staram sie jesc jak na zdrowiej czasem niestety jest cos takiego jak konieczne zlo a wiec musze sie karmic chemia ktora nie przycyznia sie do mojego zdrowia. W tym cala rzecz ze antykoncepcja nei jest koniecznym zlem. Sa inne alternatywy znacznie przyjemniejsze. odkad stosuje NPR, seks stal sie dla nas czyms najwspanialszym na swiecie. Prezerwatywy zawsze cos niszczyly w naszym pozyciu malzenskim. Poza tym mamy jedno planowane dziecko a obecnie przez 3 lata stosowania NPR zaden dzidzius sie nie pojawil, a wiec wymyslem lobby antykoncepcyjnego jest ze te metody sa nieskuteczne

Gość moniczka...
skrzyp polny akurat jest naturalny:P dobra,spadam widze ze co niektorzy są zbyt ciemni zeby cokolwiek zrozumiec

Gość ehem
Może masz rację, że nie jest to jedyna przyczyna, ale i tak sądzę, że odstawienie tabsów w jakiś sposób się do tego przyczyniło, bo wcześniej NIDGY nie miałam takich problemów.

Rozumiem, ze jesz taki swiezy z łaki? nie w tabletkach? To zwracam honor. Anukka krak no cieszymy sie Twoim szczesciem i zdrowym podejsciem co nie znaczy ze kazdy takie musi miec. Ja Ci moge wylozyc 100 wad NPR i narobic rabonu ze to jest dopiero badziewna metoda. Jednakze nie ma sensu przyjmowac taktyki załozycielki topicu która ma podejscie - mnie zaszkodziło to wam tez. Nie pijcie soku X, bo ja sie zatrułam. Taką tu niestety widze zasade... Takze niech sobie kazdy robie po swojemu...

Gość Anukka Krak
ekhem to jest wlasnie reakcja organizmu na manipulowanie hormonami. Gdybyscie wogole nie braly takich tabletek ten problem w ogole by nie zaistnial. Ja bralam swego czasu globulki, i chyba od tego dostalam nadzerki. Po odstawienieu globulek jako reakcja organizmu byla suchosc pochwy, na szczescie po kilku miesciach wszystko wrocilo do normy. To tylko pokazuje jak chemia negatywnei dziala na nasz organizm!

Buehehahaha, nadzerka od globulek. No to teraz wychodzi nie tylko ekologiczne myslenie, ale i skromna wiedza:) no no, moze zle ZAŻYWAŁAS? Jadłaś? No tu widze ten sam mechanizm myslenia, ja sie zatrulam, mnie zaszkodziło, ja czegos dostałam TO WSZYSTKO JEST BEEEEEE i tylko to co JA robie jest swietne i prawidłowe.

Gość a ty to jak myslisz zje***
"mi nie zaszkodzilo jeszcze to na pewno innym tez nie zaszkodzi. wiesz, nie zycze ci tego ale smieje sie ten kto sie smieje ostatni." takie samo masz rozumowanie a jakos nie smieje sie z ciebie i nie obrazam cie chociaz twoja glupota i ciemnota jest duzo wieksza

Gość Anukka Krak
a kto ciebei sposnruje biedna jestes. Tak sie dobrze sklada ze takiej mozliwosci nie wykluczyl moj lekaz ginekolog. Szczegolnie ze nadzerka pozjawila sie u mnie po roku stosowania globulek. Nie kompromituj sie dziewczyno jesli masz tak uboga wiedze. Idz dalej sie karm pisemkami ,,dla kobiet" moze mi jeszcze przedstawisz jakeis nowe ,,rewelacje"

Gość olka..........
dziewczyny maja racje, moja mama jest lekarzem ginekologiem i odradzala mi stosowanie tabletek anty. no ja sie uparlam i je bralam. przez rok. teraz mam rozregulowana miesiaczke, musze grac luteine o d luteiny mi się przytylo, mam pryszcze buuuu akurat to jest w ulotce,ze tez ja musze miec takie skutki ubocz. ja do taabletek nie wroce. moglam sie posluchac mamy, ale coz czlowiek uczy sie na bledach ...

Litość zbędna:) Żyje mi się swietnie, a życ wiecznie nie chce:) na coś trzeba umrzeć;) ah, przynajmniej się podszywam i nie rzucam epitetami;) toz to dopiero wyczyn

i na marginesie nie pisalam, ze mi nie zaszkodziło:p

Gość no to tym glupsza jestes
jak ci zaszkodzilo i nie widzisz ze to bylo zle

Zmieniłam na inne i jest dobrze. Jak juz pisałam cos za cos i całe szczescie mam wolny wybór. Widze i wady i zalety. A tu klapki na oczy i samo ZŁO..

Gość jakie stosowalas ja yasmin i
harmonet

Gość tabletki to kupa
kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa kupa

Gość ok.ok.
Przyznam, że takim tonem to nie wiele się zdziała...:/ Zakrzyczenie wywołuje raczej bunt niż posłuch... Zresztą uważam, że każdy ma wolną wolę, tabletek nie biorą dzieci tylko już dorosłe dziewczyny, które mogą na ich temat uzyskać informacje z różnych źródeł i rozważyć za i przeciw/niestety nie zawsze, ale to inna bajka/. Szanujmy swoją wolę bo nie ma złotego środka dla wszystkich. Jednka z tabletek nie będzie zadowolona druga tak. Nie oznacza to jednak jednoznacznie czy są złe czy dobre.

Gość Anukka Krak
dla mnie osobiscie sa jednoznacznie zle, pytanie czy to konieczne zlo

Gość 1w2e3r4
dla niektórych jest to konieczne "zło" które czasem się b.pzrydaje

Gość ok.ok.
Dla mnie to mniejsze zło. Bez nich psychicznie nie wyrabiam, czekając na okres. Jednakże każdy ma swoją wolę i swoje "za". Decdujmy za siebie, nie za innych. A myslę, że doradzić mozna doświadczeniem, a nie sloganami o badaniach czy plotkami od koleżanek. Ja słucham najchętniej lekarza i mam do niego zaufanie.

Gość Anukka Krak
skad wiesz ktroy lekarz mowi prawde.. Przeciez dania lekarzy sa podzielone! Moj lekarz przyznal mi dopiero racji jak mu sama powiedzialam ze nietosuje antykoncpecji bo uwazam ze jest bardzo niebepieczna dla zdorwia kobiety. Dopiero wtedy mi przyznal racje.