Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polakoo

czytami nic nie wiem kiedy robic test!!!

Polecane posty

Gość polakoo

witam jest taki problem staram sie zrozumiec kiedy ten test ciazowy zrobic ale i tak nie moge tego wbic do glowy :P drogie panie stosunek byl 12-13.05 (maja) :) czy jesli zrobila test wczoraj :) 1.06. bedzie on wiarygodny dodam tylko ze byl to bobotest :) pomocy :) bo ja nie moge spac po nocach.

Gość zyzyz
powinien być wiarygodny...... tak zwane pre-testy wykrywaja już po 6 dniach od zapłodnienia....ale najlepiej jest zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki wtedy będzie wiarygodny

W dniu spodziewanej miesiączki może ciąży nie pokazać, a ciąża może być. Najlepiej zrobić badanie z krwi: beta HCG.

Gość polakoo
boshe teraz czytam i babka mi pisze ze robila dwa testy i dwa sie mylily matko boska

Gość agusiaczek07
ale jaki wyszedł ? Pozytyw czy negatyw?

Myślę, że skoro nie może biedak spać po nocach, to raczej chodzi o negatywny ;)

Teoretycznie testy mogą nie wykryć ciąży nawet do 4tygodni po zapłodnieniu. Dlatego nie można mówić o wiarygodności w 100%ach. Paradoksalnie - nawet test z krwii może nie wykryć, bo do 4 tygodnia beta może utrzymywać się na poziomie = 5 miu/ml czyli w granicach normy nieciążowej.Jakkolwiek - takie sytuacje nie zdarzają się często, więc na Twoim miejscu nie martwiłabym się zbytnio. Szczególnie, jeśli wystąpi(ł) okres.

Gość POLAKOO
drogie panie wlasnie w tym problem ze test wyszedl negatywny a okresu jak nie ma tak nie ma :|

Gość przyjdzie nie martw sie