Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajcie mi spokój

Nie chce mieć dzieci bo...

Polecane posty

Gość dajcie mi spokój
jedne tyja inne nie ale ja nie mam zamiaru ryzykowac i jak popatrze na moja matke to zygac mi sie chce jak ja bym tak miała potem wygladac....i w ime czego??? jakiegos bachora??? w dupie to mam...z dzieciakami sie jest uiązanym , nie mozna nic zrobic, cofa sie w rozwoju, nie jest sie wolnym i niezaleznym a ja sobie to bardzo cenie!!!

Gość nie lubie dzieci bleee
i nie będe ich mieć, kończę w tym roku studia i moj poglada na tren temat nie zmienił się od czasów liceum i nie zmieni :) czuję się szczęśliwa, a jak będe stara to nie będą sie mną opiekowały dzieci moje (uprzedzając ta głupia gadke że nie bedzie miał się kto mną opiekowac na starosc) bo ich nie bede mieć ale opiekunka ,jakas pielęgniarka którą jesli będe potzrebowac to opłacę bo nie od tego się ma dzieci!!!!

Gość mała prawdaa
xaxaxa ale kobiety mniej filigranowe bardziej tyją po ciązy, :) nie da sie klamac:) chyba ze bedzie tylko soki piła i nic nie jadła to zachowa te m/l:) a tak:P? bedzie very fat..:) a mąż se znajdzie inną :P

Gość Sytuation
ja też nie chcę miec dziecka.Wstrętne bachory-tylko wyją ,srają i kosztuja fortunę.Posiadanie dziecka zawsze kojarzyło mi sie z problemami,uwiązaniem i poświęceniem na które nie mam ochoty! Chcę żyć sama dla siebie,korzystać z życia,cieszyć się nim a nie siedzieć w domu uwiązana jak pies i zmieniac obsrane pieluchy.Dzieciakom mówię NIE!!

Gość nie oszukujmy się
dzieci chcą miec tylko grube bo to im juz nie zaszkodzi :p tylko nie moga znalezc reproduktora hehehe

Gość mała prawdaa
jakto nie zaszkodzi? Będą jeszcze grubsze:P

sporo filigranowych kobiet jest szczupłych po porodzie, mam znajoma, która ma z 165 i dwoje dzieci jest szczuplutka i malutka taka kieszonkowa wenus, a jej córka - ma z 13 lat ale widac, ze bedzie ...dużą kobietą. Jak sie dba o sibie to nawet po porodzie utrzyma sie swietną figurę, jak sie nie dba to nic nie pomoze nawet brak dzieci ;)

jak można nie chcieć dzieci... :-o oczywiście nie krytykuje a staram się zrozumieć... jeśli chodzi o figurę... wystarczy dbać o siebie, nie jeśc za trzech i po porodzie będzie się wyglądało jak wcześniej... mały człowiek to cud natury... najpiękniejszy prezent jaki możemy dostać...

Gość a ja powiem tak.......
a jak ktos bardzo boi sie porodu? przeciez to koszmarne przezycie :/

Gość mała prawdaa
kieszonkowa wenus;P hihi fajne:) no nie zgodzę sie xaxaxa widzę po kolezankach, znam je z lo, podstawowki wiemprzez ile lat jakie miały fogury:) jakie chude były latami z 47 wazyły, a po ciązy.. no jednak sie tu i owdzie:) to nie 1 przypadek:P)

bolesne ale nie koszmarne... złamane serce boli o wiele bardziej ;) tak naprawdę kobieta jest tak ukształtowana by rodzić dzieci... a samo 9 miesięcy noszenia nowego życia pod sercem jest pięknem samym w sobie... czuć, że każdego dnia dajemy komuś cząstkę siebie... :) mam nadzieję, że zmienicie dziewczyny zdanie... bo mimo obowiązków, które teraz was przerażają, macierzyństwo jest wspaniałą podróżą... 🌼

jak powiedziałm : jak sie dba to sie ma ;) Dieta, ćwiczenia i po ciązach beda dobrze wyglądały ale której sie chce ? :O Gwiazdki jakoś potrafią o sibie dbac ;)

Gość dajcie mi spokój
jaki znowy najpiękniejszy prezent????? mam inne cele zyciowe a nie jak jakis tłuk rodzic cieciaki i do niczego juz w zyciu nie dojsc...i nie mówie tu o takich co maja kasy jak lodu i mąz na nie robi to se dzieciaki moze robic ale mówie o normalnych kobietach, które nie są bogate...przeciez to kakastrofa, zero mkasy na zycie!!!nie mówiac juz o innych sprawach... czasami po porodzie nie da sie zrzucic wagi.... dlaczego zmusz sie kobiety zeby rodziły dzieciaki??? chodzi mi o prasje społeczenstwa??? przeciez to chore a potem te dzieci to jakas patologia, ani to wykształcioc na normalnych ludzi a ni nic:( nie rozumiem tego...

Gość dajcie mi spokój
na wygląd gwiazdki pracuje sztab ludzi a kasy na to idzie tule, ze nawet Ci sie nie sniło;)

Gość mała prawdaa
No i czasem nie mozna miec dzieci ze wzgledu na nastawinie innych, rodzinę..;) obce osoby, które juz nie lubia naszych dzieci wiec po co je na swiat sprowadzac? to ze ktos mowi nie chce moze wiele głebokich wytlumaczen i bardzo logicznych:) A to co boli bardziej zalezy od kobiety. Sa takie porody ze kobieta powie serce sie zabliznilo a porod dalej pamietam:)

Gość parodiaaaaaaaaaaaaaa
mała prawda to wodna lilija, wodniczkajego etc znaczy ta forumowa psychopatka jej facet odszedł do innej (Alki) która urodziła mu dziecko :classic_cool: merytoryczność topic prosi aż o olajanie jej :D

Gość sztab ludzi
??? wystarczy jeden dietetyk, silownie sa w kazdym miescie i drogi do biegania jakby ktos wolal taniej :O bez przesady :O

Gość mała prawdaa
02.06] 19:48 tyż prowda:P a potem ona gruba z żylakami na nogach a on idzie do Gwiazdki:P nie opłaca się rodzic:P;)

Gość fjaaaa
Ja mam już swoje lata i nie mam dzieci. I raczej już nie będę. Nie chodziło mi nigdy o roztycie się czy takie tam. Za dużo napatrzyłam się na popaprane ralacje rodzinne. Dzidzia cium cium, a potem problemy, brak komunikacji, więzi, rozwody, awantury, narkotyki, szkoda gadać. I nawet najbardziej kochający rodzice potrafią zwichnąć dziecko na całe życie. Na palcach jednej ręki mogłabym policzyć zdrowe, normalne rodziny, które spotkałam.

Gość mała prawdaa
która złapała go na dziecko:P a to szalona różnica:) Na mamę wybrał iną! Ale ALka się o tym dowiedziała i benc nie wzięła tabsów:)

Gość dajcie mi spokój
fjaaaa....swięta racja;) popieram i własnie równiez z tego powodu nie chce miec dzieci...

Gość niechcemiecdzieci
Pytanie do wszystkich kobiet, ktore chca miec dzieci..dlaczego?? Tylko nie piszcie takich banalow, ze aby miec kogos kto ci na starosc szklanke wody poda, bo jesli to jest powod, to taniej Wam wyjdzie uzbierac na pielegniarke. Poza tym nie wierze, ze ktos chcialby miec dzieci, ale boi sie, ze sie roztyje. Dzieci sie po prostu nie chce miec...bez zadnych uzasadnien.

Gość mała prawdaa
ja oprocz okolicznosci- osoby 3cie;) biorę pod uwage tycie, zylaki:O to nieuniknione mojej polniste wyszły po ur dziecka, okropnie to wyglada.. i niebezpiczne dla zycia:

Gość niechcemiecdzieci
fjaaa, poza tym obecne dzieci to pokolonie konsumpcyjne. Jak dajesz takim pasozytom malym kase, najpierw na rozne gadzety elektroniczne, pozniej na ciuchy, mieszkanie, podroze to jestes cool mama czy tata, jak nie- rodzicem, ktory ma w dupie swoje dziecko.

Gość mała prawdaa
02.06] 19:58 to tez prawda..niestetey.. Mi obiecał urodzic moj mąż:P przyszły!!!:P podziele sie z nim bolami porodowymi:P

Gość niechcemiecdzieci
*pokolenie, poprawiam bo zaraz jakas matka polka-polonistka na mnie napadnie:)

Gość ja tez nie chcialam miec dziec
teraz mam 33 lata i........i juz nie mogę mieć dzieci a teraz bym chciala, zmienia się to wszystko naprawde z wiekiem, nie cierpię dzieci, ale chcialabym mieć swoje ale nie mogę mieć, moge się tylko z tym pogodzić i pamiętać że w sumie.....to nigdy dzieci mieć nie chciałam, ale co innego móc a nie chcieć a co innego nie móc wogole, ja juz nie mam wyboru pzdr

Gość niechcemiecdzieci
Uwierz mi, ze sa ludzie, ktorzy w wieku parunastu lat mowia, ze nigdy nie beda miec dzieci i nie zmieniaja zdania przez cale swoje zycia. Ja do tych osob naleze. Jezeli chcesz miec dziecko, to dlaczego nie adoptujesz?? NIe rozumiem rozpaczy kobiet, kiedy dowiaduja sie, ze sa bezplodne.

Gość ja tez nie chcialam miec dziec
Ja nie rozpaczam, po prostu napisałam i wierzę w to że są osoby które nie zmieniają zdania co do dzieci :-)