Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noscedamus

Palette - jak coś wiecie to wchodzcie! Prosze!

Polecane posty

Gość noscedamus

pofarbowalam wczoraj wlosy FARBĄ palette ŚREDNI BRĄZ. zawsze wychodzil ok, ale dzisiaj chwycil prawie na czarno. Mam pytanie czy ten odcień się choć troche zmywa? To te farby w małych opakowaniach bez aplikatora. Pomożcie!

Gość noscedamus
A farbe z palette używałaś?

tak, ale kolory wychodziły mi, hmm... płaskie? Poza tym bardzo ciemne i bez wyrazu i prawie wszystkie wychodziły jednakowo! i zniszczone mialam włosy, ale moja mama jest zadowolona, bo czymkolwiek zrobi, zawsze ma swój kolor ;P

a co do zmywania, to może sie zmyć, ale nie wiem, czy się rozjaśni, poczekaj troche i może połóż jaśniejszy szamponik, ale nie od razu. Generalnie z rozjaśnianiem zawsze trzeba zaczekać... I to sie zdarza, może zmienili jakiś składnik, albo robiłaś czym w mięczyczasie. Myj głowe i czekaj, potem szampon, jak źle sie czujesz w takim ciemnym.

Gość noscedamus
bo widzisz ja teraz wyglądam tak: włosy na calej dlugości są brązowe, a 5 cm od głowy są prawie czarne, bo robilam tylko odrosty.. tragedia, tyle czasu walczylam zeby wyjsc z czarnych włosow:( mam nadzieje ze to sie chociaz troche spierze, juz to mylam pare razy..

jakiś czas temu pofarbowałam włosy farbą palette średni brąz (dodam ze mój naturalny to jasny blond i do tego miałam jeszcze jaśniejsze pasemka) kolor wyszedł mi taki coś ala czekolada ale po 2-3 tygodniach mycia włosów codziennie kolor zmył mi sie tak bardzo ze był troszeczke ciemniejszy od mojego naturalnego tyle tylko że miałam jednolity kolor na całych włosach (pasemka które były jaśniejszcze sie nie wyróżniały), teraz mam odrosty na 5 cm ale prawie ich nie widać, krótko mówiąc farba do du**

to jeszcze nic, moja mama zasnęła z paletą na głowie i z kasztana miała kolor wozu strażackiego, włosy jej niemalże świeciły! Farbowała je potem jeszcze 6 razy (tego samego wieczoru, bo miała jakiś wyjazd) Cud, że jej włosy zostały :D:D:D

ale jeszcze pare lat temu to była najlepsza firma jeśli chodzi o farby bo moja mama kupywała i zawsze wychodził jej taki kolor jak był na opakowaniu a teraz... żal po prostu żal

Gość nie wiem po co
Ja też farbowałam kiedys włosy PALETTE średnim brązem (tylko to był szampon taki do 24 myć - teoretycznie do 24). Złapała mi na czarny z odcieniem granatu, część na czekoladę, ogólnie miałam włosy w plamy i najgorsze jest to, że ten szampon NIE-trwale koloryzujący NIE ZMYWAŁ SIĘ w ogóle! Próbowałam je rozjaśiać farbą innej firmy, ale nic nie skutowało. )Miałam już niezłe odrosty, a na włosach dalej czerń. W końcu poszłam do dobrego fryzjera, wywaliłam dwie stówy :( i dopiero ona rozjaśniła mi włosy i połozyła normalny kolor. Radziłabym Ci udać się do dobrego(!) fryzjera po ratunek. Będzie dobrze. ;) Pozdrawiam.

Jesli chodzi o Palette to wiem jedno - w zyciu nie polozylabym ten g... na wlosy :O To zawsze byla najgorsza, najbardziej niszczaca wlosy farba! Kazda fryzjerka mnie przed tym g... przestrzegala.

każdy to wie, że Palette to gówno!! :-o nigdy więcej nie używaj :-o

i teraz jak będziesz wychodzić z brązu to (nie straszę Cię) ale ciężko będzie... sama to kiędyś przerabiałam dawno temu... wychodziłam powoli robiąc pasemka jasne... na początku wychodzily rude 😭 no ale jakoś wyszłam :)

Gość noscedamus
ale tak w ogóle nie rusza ta fabra? ja wlasnie nie pamietam jak ona sie zachowuje...przeciez chyba troche musi "zleźć"...mi duzo do szczescia nie potrzeba. Dzisiaj też umyje włosy 3 razy i zobaczymy:(

Gość noscedamus
ale ja mam włosy całe brązowe, tylko 5 cm od głowy są 3 tony ciemniejsze, dlatego chcialabym to jakos sprać, pasemka nic tu nie pomogą. Moze panikuje i po prostu po 3 tygodniach ten kolor sie wyrówna.

Gość lonelydays
to raczej ci nie zejdzie...

Gość uirstb y
troche Ci sie rozjasnia, ale po palecie licz sie z tym ze beda mialy odcien zielony, wiesz taki khaki... nie farbuj tym nigdy wiecej. bo ci wloski wypadna.. garniery, loreale, nawet londa jest lepsza:)

palette mi sie strasznie dlugo trzyma, farbuje najszczesciej ciemna czekolada i ten kolor mi sie utrzymuja ładne pare miesiecy, ale niestety strasznie wlosy wypadaja, a po innych farbach tego nie zauwazylam

Gość anna213
Polecam wam zmywacze koloru, to nie jest dekoloryzacja ! Zmywają kolory farby do naturalnych włosów, wiadomo że farby mają wode amoniak więc włosy nigdy nie będą takie jak przed farbowaniem, ale będą jasniejsze, mi udało sie kiedys sciagnąc czerń palette, loreala braz z właśnych ciemnych włosów.....wyszedł mi kolor sredniego brązu, kasztanu, spokojnie mozna wtedy nałoyc inną farbę... Takie preparaty mają firmy Teotema, Elgon....ten z elgonu jest chyba mocniejszy......można je kupić przez internet, ten alegonu jest na allegro, to koszt około 40 zł .Sa bezpieczne w uzyciu. Naprawde polecam wkońcu mamy 21 wiek i nie takie rzeczy świat widział :P

Gość Basoa1120
Mam pytanie czy w normalnym sklepie bede mila szanse dostac ten preparat Elgona? na allegro niestety go nie ma. Dzsiaj zafarbowalam wlosy farba palette sredni braz i niestety kolor jest zbyt ciemny - wrecz czarny. Czy dzieki niemu bede miala szanse wrocic o swojego brazowego koloru wlosow? czy wlosy nie zniszcza sie zabardzo albo nie rozjascia zbyt duzo?

Kurde... wlasnie zafarbowalam wlosy srednim brazem palette n3 i jestem wsciekla!! mam czarne wlosy :( cholera jasna juz mam dosc,nie wiem jaka farba i jakim kolorem robic,zeby miec piekny,ciemny braz? doradzcie cos dziewczyny!!!

Kurde... wlasnie zafarbowalam wlosy srednim brazem palette n3 i jestem wsciekla!! mam czarne wlosy :( cholera jasna juz mam dosc,nie wiem jaka farba i jakim kolorem robic,zeby miec piekny,ciemny braz? doradzcie cos dziewczyny!!!

TYLE OPINII,WSZĘDZIE PISZE ŻE BRĄZY PALETTE WYCHODZĄ CZARNO,FARBA OKROPNIE NISZCZY WŁOSY A GŁUPIE BABY CIĄGLE SIĘ TYM FARBUJĄ I ZAKŁADAJĄ TEGO TYPU TEMATY;]

Gość pamsi
farby palette maja to do siebie ze sie zmywaja , farbowalam niedawno średnim brązem , po tygodniu sa juz jasno brazow e, co wy gadacie ? nie niszcza wlosow , wrecz przeciwnie , po tej farbie sa lepsze w dotyku , cos sie czepilyscie tej palette i koniec . cieszcie sie ze sie zmywa skoro macie niechciany efekt czarnego ;D mi ta farba odpowiada w 100 procentach

Gość juch
To chyba zależy tak naprawdę od włosów. Jak ktoś ma zajechane, bo o nie nie dba odpowiednio to wiadomo, że mu się od jakiejkolwiek szamoponetki zniszczą. Ja mam to szczęście, że nie muszę nic robić z włosami, bo żyją nieźle same i dwukrotne użycie szamponetki z Palette totalnie nic im nie zrobiło. Miałam czekoladowy brąz i średni brąz. Z obu zadowolona, zwłaszcza z czekoladowego. Szkoda, że tak szybko się spiera :C

Gość Nathi87
A ja uważam, że farby Palette nie sa takie złe. Na własnym przykładzie- jakiś czas temu chciałam troszkę przyciemnić włosy i moja mama kupiła mi farbę Palette (jeśli dobrze pamiętam to średni brąz). Nie byłam do tego przekonana, słyszałam tyle złych opinii o tych farbach ale zaryzykowałam i nie żałuję! Brąz wyszedł mi śliczny, bardzo zbliżony do tego, który był na opakowaniu. Drugi przykład z mojego życia wzięty: ostatnio przeszłam dwie dekoloryzacje i włosy miałam okropnie rude (przechodziłam z czarnych, farbowanych na czarno). Próbowałam farb z Loreala ale nie przyniosły efektów, zawiodlam się na nich. Zrezygnowana kupiłam farbę Palette "jasny brąz" i znów mile zaskoczenie! Brąz śliczny, nie czarny- jak to pisza niektóre dziewczyny. Mam jasny, delikatny brąz. Włosy po Palette może i niszczą się bardziej niz po innych farbach, więc trzeba zainwestować w dobrą odzywkę i trzymać ja po umyciu głowy przez dłuższy czas, po paru miesiącach będzie ok. Ja polecam palette, mam na myśli brązy- bo ta gama mile mnie zaskoczyła. Dziwią mnie komenrtarze "nie uzywaj palette jesli chcesz miec wlosy". Jesli ktos ma slabe wlosy niech nie mysli wogole o farbowaniu... Pozdrawiam :)

Gość gość
nie polecam osobiście tego koloru <średni brąz> gdyż farba jest bardzo mocna i mi wzięła włosy na prawie czarne, mam nadzieje ze dobrze sie zmyje i w miare szybko

Gość gość
Spróbujcie naturalnych farb ,przynajmniej włosy nie wychodzą ..

Gość gość
Witam, dzis kupiłam farbe z palette deluxe sredni braz, przy moich bland włosach, chciałam uzyskaj ładny braz... a tu co ?? mam czarne wrecz mocno czarne wlosy... nigdy wiecej, nie polecam, (dodam trzymałam farme 30 min) chodz zawsze powinno sie miec 40-45... nie polecam;((((((((((( zawiodłam sie totalnie........ wypłuka sie to?? prosze o odpowiec:(