Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marghi

Dwie obumarłe ciąże

Polecane posty

hej dziewczyny 🌼 Marghi co tam u Ciebie sloneczko slychac? jak sie czujesz ??? Tez bym chciala byc juz w ciazy , fajnie by bylo jak bysmy byly obie w tym samym czasie w ciazy hehe :)

halo!!! Nati cierpliwosci, tez w koncu bedziesz glaskac sie po brzusiu. W nastepnym tygodniu ide na usg ale niestety tutaj, wiec pewnie nic mi nie powiedza. Mam tylko nadzieje, ze Antos podniosl sie do gory. Ja chce uniknac tej cesarki.

meggi a ktory to juz tydzien ??? Sorki ze sie pytam ale ile razy poronilas :( i znasz przyczyne niepowodzen ?

Hej!! To juz koniec 24 tygodnia, we wtorek zaczynamy 25. Wczesniej poroniłam dwa razy. Druga ciaze lekarz mi zmarnowal i gdyby nie on to teraz mialaby roczne blizniaki. Pierwsza ciaza-nie znalezli przyczyny, bo wszystkie wyniki mialam super. Gin. powiedziala mi, ze to dosyc czeste u mlodych dziewczyn z pierwsza ciaza.

Meggi prosze Cię wejdz na tamten topik k wypowiedz się-prosze Cię.Martwie się

Ten topik jest skierowany do wszystkich ktorzy maja chec pomocy bliznim. W Krakowie wydazyla sie potworna tragedia. Moja przyjaciolka jutro idzie na pogrzeb swojego 5-letniego chrzesniaka. Pare dni temu spalil sie zywcem z mieszkaniu. Rodzice byli w szpitalu, poniewaz dzien przed tragedia urodzila im sie Corcia. Mozna by powiedziec szczescie w nieszczesciu jezeli wogole mozna cos takiego mowic w takiej sytuacji. Stracili Wszystko!! Chcialam Was prosic o wsparcie. Nie chce zbierac pieniedzy tylko ubrania. Wiem, ze kazdy jak pogrzebie w szafie to cos znajdzie. Rozumiem, ze nie kazdego na wszystko stac, wiec nie oczekuje, ze bedziecie kupowac nowe. Jest tu duzo Matek ktore maja dzieci. Moze macie jakies ciuszki ktorych juz nie potrzebujecie i mozecie im podarowac. Kazdy kto jest zainteresowany pomoca prosze o odpowiedz na tym topiku. Z Gory Wam Dziekuje!!!!! 22:17 meggi1982 http://krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/7861 76.html

Nati:) Kochanie czuje się dobrze,nie mam żadnych objawów ciążowych,ale bardzo się boje aby tego dziecka nie stracić ponownie nie stracić:( Mika👄 wiesz co?zmieniła mi gin.aspiryne na acard,ale tego boje się brać~~Boże mój aby nie zaszkodzić dziecku,ale dzisiaj tak się naczytałam w necie,że mnie strach ogarną i chyba wezme ten acard,ale paraliżująco się boje ,aby nie zaszkodzić dziecku. Meggi👄

to dobrze ze u ciebie wszystko dobrze :) Nie bój sie Acardu - to tylko 0,75 mg aspiryny , ja bym sie bardziej brala brac duze dawki aspiryny niz acard zreszta jak bede w ciazy to chce brac acard i clexane A ktory to juz tydzien ??? moze za wczensie na objawy

dziewczyny ja mam male pytanko bo widze ze jestescie w temacie !nie przeczytalam calego topiku bo dzidzie mi siedza na glowie doslownie!mam pytanie 2 miesiace temu przeszlam zabieg bo mialam ciaze obumarla w za pierwszym usg w 6 tygodniu bylo ok wszystko a juz na nastepnym niestety zarodkowi nie bilo serduszko!!!jak poszlam na zabieg lekarz pytal czy pierwsza ciaza czy sa dzieci i wogole,wiec mam z pierwszej ciazymam blizniaki a on zrobil oczy!! nie mam pojecia dlaczego!zrobilam tylko badania zarodka i wyszly dobrze doradzila mi na toksoplazmoze ale ja uciekalam od kotow ale chyba zrobie w kazdym badz razie powiedziano mi ze najprawdopodobniej wada genetyczna.chcemy miec jeszcze dzidziusia i boimy sie o to co bedzie bo okropnie to przezylismy! czy to jest wazne ze bylo juz dziecko i tu mogla byc jakas powazna przyczyna

Tyna Nie przejmuj się tym dziwnym wzrokiem lekarza i nie myśl,że to mogła byc wina genetyki,bo niby skąd on miał by to wiedzec skoro nie robiłaś w tym kierunku badan., a po drugie to jak byś miala coś z genetyką to raczej nie mialabys bliżniaczków.Wiesz często się zdarza,że ciąze obumierają.Ja mam koleżanke co pierwsze urodzila a drugie też zmarło w podobny sposób jak Twoje-jest tutaj masa dziewczyn w podobnej sytuacji jak Ty.Zrób sobie toxoplasmoze i cytomegalie,a jak te badania Ci wyjdą dobrze to się niczym nie przejmuj tylko odczekaj jeszcze z 2 miesiące i staraj się o kolejną ciąże,a wspomnisz moje słowa,że następnym razem będzie dobrze

Tyna ja tez na Twoim miejscu najpierw zrobilabym badania a pozniej jezeli beda ku temu powody zastanawiala sie co dalej. Gratuluje Blizniakow!!!! Dziewczyny ja wlasnie puszczam kolysanke Antosiowi. Fajnie bo jak sie konczy to on zaczyna sie wiercic. Bola mnie krzyze dzisiaj okropnie.

nie wiem jak sie dokladnie mozna zarazic toksoplazmoza chce zrobic badania bo wogole za dlugo zwlekalam a jeszcze o tej toksoplazmozie moj siostrzeniec ktory z nami mieszka mial robiona w zeszlym tygodniu i wyszlo ok wiec jak on nie ma to ja chyba tez nie powinnam???zrobie badania tylke ze ciekawa jestem jak mozna sie zarazic a jeszcze jedno na czym polega to drugie badanie i czy moze byc tak ze jakiegos hormonu nam jest za malo???

Jezeli chodzi o toxo. to mozna sie nia zarazic od np. zwierzat, najczesciej kotow. Jezeli mialas kiedys stycznosc z roznymi zwierzatkami albo mieszkalas na wsi lub duzo czasu tam spedzalas, nawet tylko w dziecinstwie to warto zrobic. Robi sie z krwi. Z tego wychodzi czy masz przeciw ciala czy nie. Hormony tez robili mi tylko z krwi ale ja nie mialam jakis powaznych badan, poniewaz u mnie bylo i na szczescie jest wszystko O.K. Wiesz ja poronilam dwa razy a i tak badania mialam super, dlatego u Ciebie to tez mogl byc tylko pech i przy nastepnej ciazy bedzie wszystko O.K. No i Kochana nie zamartwiaj sie na zapas. Jak maja na imie Twoje Skarby? Buziaczki!!!! P.S. Do Marghi- jestem i nie znikam. Buziaki

Meggi👄👄👄 Ciesze się ogromnie,że zmieniłaś zdanie....bardzo mi było wczoraj smutno jakk przeczytałam @,ale już dzisiaj się bardzo ciesze:D:D:D:D:D:DJade do Sanktuarium o którym Ci pisałam....... Pomyśl sobie intencje a ja w Twoim imieniu przekaże ją Matce Bożej.Jade już tam poraz 6-sty i postanowiliśmy z mężem ,że jeżeli taka będzie wola Boża,że ciąża będzie się rozwijac,to będziemy jezdzic co sobote,aż do rozwiązania.Jeżeli ja nie będe miala na tyle siły to mąż pojedzie sam. Życze Ci milego dnia Nati👄 Mika👄

Marghi jak sie czujesz ??? pisz mi codziennie bo sie martwie o ciebie no i jestem ciekawa co u ciebie slychac :) masz juz jakies objawy ??? :) :) pozdrowionka 👄 🌼 ❤️

Nati nie mam żadnych objawów,czuje się dobrze.Biore folik ,duphaston i acard-acard 1xdziennie.Boje się okropnie ,aby acard dziecku nie zaszkodził.Trzymaj za mnie kciuki.Nati nie jest mi łatwo,ale nie mam innego wyjścia jak czekac cierpliwie do następnej wizyty.Co chyba ma byc to będzie.Pozdrawiam Cię serdecznie -buziaczki👄👄👄 Mika gdzie zniklaś?👄👄👄 Meggi słoneczko jak się czujesz?-buziolki dla Ciebie👄👄👄👄

hej moje maluchy to zosia i marysia!Lobuzy dwa!sama juz nie wiem teraz przy nastepnej ciazy bedzie stres bo lekarz mi powiedzial przy drugiej ze juz jak przestalammiec mdlosci to dzidzi przestalobic serduszko!najgorsze jest to szukanie przyczyn!dlaczego co ja zrobiłam.lekarz zapewnil mnie ze moje dziewczyny nie mogly w zaden sposob wplynac na ciaze bo bym poroniła!a tu zadnego krwawienia nic!powiedzial ze dobrze ze zyje bo z martwa ciaza chodzilammiesiac, tyle ze mam dziewuchy i mam pocieszenie. jeszcze jedno??moze byc tak ze np. dzidzius nie przezyłbo miał byc chlopcem? pytam bo u mezaw rodzinie byla kobieta ktora nigdy nie donosila coreczki a z wszystkimi chlopcami zadnego problemu? i czy jakiesbadania maz powinien przejsc??

jak zwykle nikogo tu nie ma :( marghi mialas mi komunikowac codziennie co u Ciebie i malenstwa słychac :( ja naorawde codziennie o Was mysle :) i 3mam kciuki pozdrowionka

Nati Zaglądam tutaj często,ale jak sama napisałaś,że jest zawsze pusto.Nie myślałam,że zaglądasz i uciekasz?-pomacgaj chociaż łapką-zostanie śład,że byłaś:D Ja czuje się w miarę dobrze,ale widzę już od 3 dni zmianę samopoczucia.Zaczyna mnie mdlic,pierci mam co raz to bardziej nabrzmiałe i troche mnie bolą.Pobolewa mnie brzuch,ale to jest napewno sprawka duphastonu,bo ja mam wzdęcia jak dziecko,ale czytałam na ulotce skutki uboczne i się doczytałam właśnie wzdęc. Biore acard,ale się go okropnie boje-NIESAMOWICIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Boje się ,aby nie zaszkodzil dziecku.Wczoraj go nie wziełam,ale dzisiaj chyba wezme.Nie wiem czy jesteś w temacie,ale acard to 75mg. kwasu acetylosalicylowego.Badania antyfosfolipidowe i kardiolipidowe wyszły mi dobrze,a acard dostałam tak aby dmuchac na zimne. Dziękuje Ci ,że o mnie pamiętasz:D. Pozdrawiam Cię i życze milego dnia 👄 Meggi przykro mi ,ale nie jestem dobra w pisowni angielskiego-gdybyś potrzebowała pomocy z włoskiego to możesz na mnie liczyc. Co słychac u Ciebie?dzidzi bardzo się rusza? myśle ,że tak. Pozdrawiam Cię i życze milego dnia👄 Mika👄napisałam Ci wiadomośc na gg.👄

marghi kochanie a ktory to juz tydzien ? widzialas dzidziulka na usg ?? Powiem wam ze piersi mnie bola od kilku dni ... najpierw zaczelo sie od bolu sutkow a dzisiaj bola mnie bardziej ... tak jakbym w ciazy byla , pewnie za duzo o tym mysle i dlatego mnie bola ... a zreszta nie moge byc w ciazy bo sie zabezpieczamy ... NIESTETY :) chociaz raz nas ponioslo ... ale uwazalismy , pozdrowionka 👄 🌼 ❤️

To po co się zabezpieczasz Nati?staraj się o dzidzie.Mi powiedziała gin.,że dobrze,że podjeliśmy próbe starania si o następne,bo czekanie w nieskończonosc do niczego nie prowadzi,a jak się zaryzykuje to ędzie wiadome czy jest szansa czy nie.Zdaje sobie sprawe z tego,że to kosztuje strachu i nerwów.Nie widziałam jeszcze mojego dziecka,bo to było za wcześnie-pierwsze USG bede miec jak skoncze 7 tyg. 3 grudnia.

Meggi wysłałam Ci maila. Jest dziewczyna która szuka dobrego gin. w Krakowie.Prosze Cię podaj jej namiary do Twojej sprawdzonej i zaufanej.Ja na tą dziewczyne trafiłam całkiem przypadkowo na jednym z topików.Problem tkwi w tym,że Ona jest w ciąży 31 tyg. i nie ufa swojemu.Napisała ,że wizyta u Jej gin. 5 minut to za dużo.Skojarzyła mi się zaraz moja pierwsza dokt.

zabezpieczamy sie bo jeszcze nie wiem czy toksoplazmoze wyleczylam , lekarz kazal mi czekac do wiosny no i od przyszlego roku zabieramy sie za remont mieszkania ...

Marghi Slonce!!! Podaj tej dziewczynie moj adres ania.a24@wp.pl Ja z calego serca polecam moja ginekolog. To wspanialy czlowiek i lekarz. Ona zawsze dokladnie bada, sprawdza wszystko, rozmawia z Toba jezeli jest jakis problem. W tamtym roku powiedziala mo, ze najpierw zajmiemy sie cialkem a potem psychika, bo to tez bardzo wazne zebym zaszla w ciaze. Jak mnie badala to zawsze dodawala \"mnie tez zalezy abys byla w ciazy\". Jest super fachowcem. Czasami czeka sie dluga w poczekalni ale to wszystko sie wyjasnia jak sie wejdzie do gabinetu. Potrafi trzymac Cie 40 minut i badac z kazdej strony, wszystko powoli. Tlumaczy tak, zeby kazdy zrozumial. POLECAM ta Kobiete, bo dzieki niej jestem w ciazy!!! Niech ta dziewczyna napisze do mnie to jej podam adres i wszystkie namiary. A teraz zmykam bo mi kielbasa na grillu dochodzi do siebie. mniam

Marghi Slonce!!! Podaj tej dziewczynie moj adres ania.a24@wp.pl Ja z calego serca polecam moja ginekolog. To wspanialy czlowiek i lekarz. Ona zawsze dokladnie bada, sprawdza wszystko, rozmawia z Toba jezeli jest jakis problem. W tamtym roku powiedziala mo, ze najpierw zajmiemy sie cialkem a potem psychika, bo to tez bardzo wazne zebym zaszla w ciaze. Jak mnie badala to zawsze dodawala \"mnie tez zalezy abys byla w ciazy\". Jest super fachowcem. Czasami czeka sie dluga w poczekalni ale to wszystko sie wyjasnia jak sie wejdzie do gabinetu. Potrafi trzymac Cie 40 minut i badac z kazdej strony, wszystko powoli. Tlumaczy tak, zeby kazdy zrozumial. POLECAM ta Kobiete, bo dzieki niej jestem w ciazy!!! Niech ta dziewczyna napisze do mnie to jej podam adres i wszystkie namiary. A teraz zmykam bo mi kielbasa na grillu dochodzi do siebie. mniam