Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

facet.rocznik1978

PRZEKLĘCI LEKARZE - precz z tego kraju ! ! !

Polecane posty

1. Lekarze rok temu dostali rekordową w historii III PR podwyżkę. 30 proc. ! ! ! 2. W teraz rząd planuje zmiany podatkowe (o tym na dole strony. W tym i obniżkę składki zdrowotnej. Dzięki temu wzrosną nasze pensje netto. Czy więcej na rękę. W zależności od zarobków. Ktoś kto ma na rękę tysiąc to kilkadziesiąt złotych więcej będzie zarabiał. Inni kilkaset lub więcej 3. szef strajkujących lekarzy powiedział że rząd powinien dać na podwyżki dla nich zamiast obniżać składkę rentową. Czyli LEKARZE CHCĄ NAM ZABRAĆ TE PIENIĄDZE 😠 ! ! ! 4. Lekarze na tle innych polskich grup zawodowych i tak dobrze zarabiają. Ale oni chcą zarabiać jak na zachodzie. To idiotyzm. U nas nikt nie zarabia tyle co na zachodzie. Niemiecki poseł ma więcej od polskiego prezydenta. 5. Jaki my mamy PKB i budżet ? Deficyt ma granice konstytucyjne. Nie da się szybko nadgonić straconych 45 lat. Gospodarka pędzi w tempie 7 % PKB (dzięki wzrostowi w ostatnich 1,5 roku powstało ponad pół miliona nowych miejsc pracy). Ile można szybciej? W ekonomi jest tzw. „efekt przegrzania gospodarki”, wtedy kończy to się dużą inflacją i ceny wszystkiego lecą w górę. 6. Lekarze dostali 30 %. Dlaczego wy też nie mamy mieć więcej ?. Ja chcę obniżki tej składki ! ! Chcę żeby te pieniądze trafiły do mojej kieszeni, a nie ich. Oni już rok temu dostali rekordową podwyżkę. 7. I niech wyjeżdżają. W Rosji jest bardzo rozbudowane szkolnictwo wyższe, w tym i medyczne. Niech rząd poluzuje politykę imigracyjną.. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ktoś może nie lubić tego rządu. Ja nie lubiłem rządu Milera, ale nie trzymałem kciuki za wszystkich, którzy z nim walczyli. Wróg mojego wroga nie zawsze musi być mi przyjacielem. Myślcie ludzie o własnych pieniądzach i nie trzymajcie kciuki za tą zachłanną bandę. - M. Thater w podobnych problemach wysłała na górników policję. Rząd powinien ją wysłać na lekarzy. Nie ukrywam że brytyjska „żelazna dama” to dla mnie polityczny autorytet. Niech biorą z niej przykład. Rozpędzą hołotę i zrobią reformy podatkowe - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Zmiany podatkowe są planowane od 2008 i 2009. Wcześniej musieli poprawić absorcję środków unijnych., bo w 2005 Polska była w ogonie w UE. Teraz w czołówce (bez tego nie byłoby Euro2012). Niektórzy tu twierdzą ze toi nie zasługa rządu (przykład ślepego fanatyzmu). Komisja Europejska, EBOiR sa zupełnie innnego zdania. Od 2008 chcą zmniejszyć koszty pracy. W tym i obniżka tej składki. Wzrost pensji netto, dzieki temu nie obciąży to przedsiębiorców. Jest to szczególnie potrzebne w warunkach efektu emigracyjnego (mimo iż z nowych członków UE w Polsce odsetek emigracyjny jest najniższy, to jednak jest). Od 2009 zmiana stawek PIT z obecnych 19,30,40 na 18,32 (i ulgi na dzieci. 97 % podatników ma się znaleźć w 18-ce). TE ZMIANY SĄ KONIECZNE bo inaczej przy dekoniunkturze (cykl koniunkturalny) powtórzy się sytuacja z 2001 – tzw. „dziura Bauca”, w międzyczasie wzrost bezrobocia z 10 do 18 proc. LEKARZE CHCA JE ZABLOKOWAĆ ! ! !

Na marginesie : w Polsce jest rekordowa liczba szpitali na 1000 mieszkańców. Efekt „Zimnej Wojny”. Wiele szpitali powiatowych powstało po to by przyjmować ludzi z opadem radiuoaktywnym. Np. w USA szpitale są oddalone są oddalone o dobrych kolkadziesiąt km. W miastach jak nasze powiatowe są jednynie małe przychodnie (albo gabinety) i pogotowia ratunkowe. Do szpitali ludzi przwożą jeśli to jest konieczne. Nasi lekarze nie chcą zachodniego modelu służby zdrowia, chcą tylko zachodnich pensji.

nie wysilaj się nie ważne co napisałeś nie ważne że to sama prawda ważne że to TY i zaraz będzie karuzela

Paris Hilton Alez mylisz się. Ludzie piszą głupoty na politycznym że lekarze walczą o pacjentów. TO BBZDURA, więc troszkę wkórzony założyłem ten topik. -------------------------------- ps: w propozycji rządu był wzrost nakładów na leczenie. Ale nie na podwyżki pensji, bo oni juz rok temu dostali podwyżki płac o 30 % ! Dlatego lekarze zerwali negocjacje

nie obchodzi mnie ile zarabiają... niech mają nawet te 5 tyś... ale chcę obiżenia składki!! i tak nie korzystam bo chodze prywatnie!! a jak chcę się zarejestrować to musze czekać 3 miesiące.. więc też żądam oddajcie moją składkę !! :P:P:P :D:D

Haris.. ja zrozumiałam... facet zbyt podenerwowany więc nie załapał :P ;)

Lagi Miło cię widzieć. :-) 🌼 ------ Premier powidział ze jak lekarze nie zaprzestają strajków to będzie referendum nad prywatyzacją. I dobrze ! ! I tak pośrednio p[łacimy. Po prywatyzacji pewnie też tak będzie. Ale niech na rynku przetrwają tylko ci lekarze, których docenią pacjenci. I w takim referendum będe głosować na TAK

Gość Dorris zd. Czeslawa
Ludzie ucikajta ! Doktory jadom!

nie wiem, nie znam Cię ;) widziałam tylko pare topiców, na których była ostra jechanka na Ciebie, to wszystko i mam wrażenie, ze cokolwiek nie powiesz jest torpedowane

fred Dlatego bez reformy (lekarze jej nie chcą) nie będzie nigdy jak na zachodzie. Rzad nie planuje takich zmian. Chodzi mi o to że lakarze chcą zachodnich pensji (idiotyzm) ale nie zachodniego modelu. mausztardo Ty zapomniałaś 2001 rok, dekoniunkturą i tamto bezrobocie ? ? Bo ja nie. Gdyby Żelazna dama nie posłała policji na górników to Brytyjczyków spotkałby podobny los jak nas za ministra Bauca. (ludzie czekali w mega-kolejkach na byle jaką robotrę, a jak dostali to słyszeli: \"za tymi dzwiami czeka 10 na twoje miejsce\")

Gość TEZ POPIERAM AUTORA
CZY DO TEPYCH GŁÓW LEKARZY NIE DOCIERA ZE POLSKA JEST ZADŁUZONA PO USZY I NIE MA KASY?????? MOJA MAMA DOSTAŁA 500ZŁ PODWYZKI I NIE NARZEKA! PRZECIEŻ OD RAZU NIE BĘDZIE ZACHODNICH ZAROBKÓW, PRZECIEŻ LEKARZE NIE KLEPIĄ BIEDY

Gość te protesty sa inspirowane
przez PO-SLDwskie kregi dla kolejnej próby obalenia rzadu , ktory konsekwentnie odkrywa przekrety w/w ugrupowan w latach ubieglych. a sytuacja w Panstwie w edukacji i w lecznictwie to konsekwencja " dzialań' poprzednich " rządów'

TEZ POPIERAM AUTORA ---> nie zgadzam się, że nie ma kasy. Kasa jest, może nie tyle ile by chcieli ludzie na podwyżki, bo jednak jesteśmy daleko w tyle za krajami zachodnimi, ale i tak jest sporo. Problem w tym, że duża część jest marnotrawiona w państwowej machinie - wniosek: prywatyzacja, im szybciej tym lepiej.

Gość te protesty sa inspirowane
i niech zamkna swe mordy przebrzydle Tusk i Olejniczak lub wydzielą z siebie odpowiedz na proste acz trudne pytanie: czemu wszystko sprzedane a Polska ma ok. 120 mld dolców dlugu?

Gość tak facecie z rocznika
1978, lekarze wyjada, na zachodzie dostana lepiej platna prace, a my zostaniemy w zapyzialej polsce, gdzie bez lapowek nikt funkcjonowac nie umie, i bedzie nas leczyl tez, ktorego rece same lecza....

J.S.B Nikt nie mówi o prywatyzacji wszystkiego ! ---------------- Ale jak ta hołota rozwali budżet to skończy się jak w Argentynie - zapaść finansów publicznych. Dlatego \"Plan Gilowskiej\" mósi być zrealizowany za wszelką cenę. I ja do cholery chcę na ręke więcej zarabiać - kasa z obniżki składki rentowej dla mnie ! ! (i milionów innych Polaków)

musztardo Przeczytaj cały pierwszy topik I NIE TRAKTUJ JAK SWOJEGO SOJUSZNIKA KAŻDEGO KTO WALI W RZĄD. - za ciebie lekarze nie walczą, wręcz przeciwnie ! Chcesz wyższej pensji netto , czy nie ? ? ? (ja zapamiętałem tamtą wypowiedź szefa strajkujących lekarzy)

J.S.B. ---> prywatyzacja służby zdrowia nie oznacza likwidacji ubezpieczeń zdrowotnych, więc nie mów o zdychaniu pod płotem. Co więcej - oczywiście to tylko moje skromne zdanie ;) - wszelkie obowiązkowe ubezpieczenia powinny również przejść w prywatne fundusze, a ZUS (kolejne marnotrawstwo kasy na gigantyczną skalę) do likwidacji.

Zresztą ZUS i tak jest już zadłużony po uszy i sprawa może się skończyć dwojako: albo wszyscy będziemy coraz więcej dopłacać do tego \"interesu\", albo w końcu padnie to w cholere (oby jak najprędzej).

Popieram prywatyzację sużby zdrowia. Chcę otrzymywać do kieszeni to, co teraz zabierają mi jako \"składkę zdrowotną (przy próbie skorzystania z której można się tylko rozchorować). Z tej kasy chcę zapłacić ubezpieczenie, które w razie potrzeby zapłaci za moje leczenie u lekarza przeze mnie wybranego, podlegającego konkurencji jak w każdym innym zawodzie i płacącego podatki (bo ubezpieczycielowi niestety fakturę fiskalną trzeba będzie wystawić).

Gość uczestnik parad równości
a co z dofinansowaniem prezerwatyw ? i doplatami dla Gejow?

Gość a ja chcę żeby mi oddano moja
składke zdrowotna, pracuję na cały etat i mam opłacane wszystkie składki, ale do tego mam swoją firmę i to złodziejskie państwo co miesiąc kasuje mnie na prawie 200zł składki zdrowotnej, czyli płace podwójnie, a jak ide do lekarza to jakoś tej podwójnie lepszej obsługi nie widzę...

Popełniłem błąd w 1 poście - składki zdrowotnej nie chcą ruszać (by nie zmniejszać nakładów na służbę zdrowia) - chodzi o obniżkę składki rentowej (w Polsce na 1000 mieszkańców przypada 110 \"rencistów niezdolnych do pracy\". W Niemczech 22)

Gość nie porównuj warunków pracy i
trybu życia z nią związanego do Niemców. u nas ok. 45 50 lat [ wiek] pracownik jest wyzuty jak scierka po 10-12 godzinnej harówce - i zlym odżywianiu. więc jak zachoruje to jak za co ? ma dociągnąc do emerytury?