Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

facet.rocznik1978

PRZEKLĘCI LEKARZE - precz z tego kraju ! ! !

Polecane posty

Pielęgniarki chcą zarabiać po 3000 zł. To czemu nie mieliby dostać kolejarze, listonosze, urzędnicy niskich szczebli, górnicy, hutnicy, stoczniowcy, policjanci, żołnierze zawodowi, strażacy. Co ich powstrzyma przed strajkami jak zobaczą ze pielegniarki dostały ? ? Skad pieniądze ?

Gość I spotka nas
jedynie katastrofa

skąd pieniądze ? z wykopalisk :-p wzrostu gospodarczego nie zawdzieczamy PIS-wi,tylko manegerom firm i Giełdzie.Gdybysmy mieli normalnego min.Spraw Zagranicznych moznaby \"ugrać wiecej\"...W Unii jestesmy od 2 lat i co sie zmieniło ? Gówno się zmieniło,poza tym,ze złodziejska ekipe zamienilismy na gnomów,karlów i inkwizytorów. Popieram strajk lekarzy i pielegniarek.Własnie wybieramy się do nich z zupą i chlebem :-p ps.Glosowalem na PIS/czego szczerze zaluje/

Raport OECD by nie przejadać wzrostu gospodarczego, by zabezpieszyć się na czas dekoniunktury (cykl koniunkturalny to rzecz stała w ekonomii). Wbrew lekarzom rząd zrobił piersze kroki : zmniejszenie składki rentowej i klina podatkowego. plany Kluski i Gilowskiej. Dekoniunktura będzie na 100 proc. (pozostaje pytanie : kiedy ? -ok 2010-2011).

zmniejszenie składki rentowej moznaby zakwalifikoac jako przestepstwo przeciwko ludzkosci,juz teraz koszyk swiadczen jest ubogi,po tym fakcie bedziesz mogl co najwyzej krew zbadac i mocz :-p Nie podpieraj sie badaniami liberalów.Przemysl naszego kraju zostal zlikwidowany skutecznie poprzez prywatyzacje przez ekipe Tuska,Lewandowskiego i Bieleckiego. Tak naprawde to SLD,PO i PIS to jedna łapa.Rożnia sie tylko mniej lub bardziej ludzkim podejsciem do ludzi. A Milton Friedman ...szkoda slów,jego ideologie realizuje niejaki Soros,zalozyciel Fundacji Batory,Żyd i malwersant z Wegier. Osobiscie wole MIltony ale w brydzu :-p

Przynajmniej dostrzegasz związek między Po a KLD - tu się zgadzamy. Ale tez odsyłam do przykładu Argentyny, gdzie chciano mieć zachodnie pensje od zachodniego PKB i jakie byly tego skutki. A co do lekarzy. Nie walczą o pacjentów. Ale o siebie. Tego jestem na 100 proc. pewny ! ! Były pokazowe aresztowania, wielu sie wystraszyło brać koperty, stracili dochody. Poprzednie ekipy przymykały oko na korupcję tego środowiska a oni odwdzięczali sie brakiem strajków. Dlaczego najbardziej strajkują przy rządzie który dał im największą podwyżkę w historii tego kraju ? - nie daje to do myślenia ? Głosowałem na PiS, ale jak im dadzą te podwyżki to już w życiu na ta partię nie zagłosuje

społeczenstwo jest w zasadzie skorumpowane całe:-p tojest efekt 40 -j dzialalności komuny :o co do lekarzy...no nie wyobrazam sobie,zeby lekarze strajowali by wieksze pensje mieli kolejarze :o kazdy dba o swoje.Żaden przykład,Argentyny takze nie bedzie adekwatny do naszego kraju.Zauważ ze po 2 WŚ przemysł był rozgrabiony,kraj zniszczony,inteligencja przetrzebiona,spoleczenstwo rozdarte między \"wyzwolicieli\"ze wschodu a a oboz Londynski,który nota bene nie byl zainteresowany rozkwitem naszego kraju. To cud,ze udalo sie cokolwiek odbudowac. Niestety,od samego poczatku po wojnie,krajem rzadzili syjoniści,o roznej prowieniecji i wyksztalceniu.To,ze RP jeszcze istnieje,mozna zawdzięczac samemu spoleczestwu.ktore nigdy nie dalo sie zdominowac.Dzis obraz jest taki,ze stara gwardia Michnika traci wplywy.Przysli nowi,naladowani wiedzą,kasą i poparciem np.Kongresu USA i chca stworzyc tu kolonię do realizowania eksperymantalnych planów nowego pokolenia syjonistystycznego.Co ciekawe,poparcia Izraela w tej kwestii nie mają,ale Kongres USA jest jeszcze mocny :o Mamy dwa wyjscia.Unosić sie honorem i duma narodowa,próbowac godnie zyc i jako tako zapewnic byt swoim dzieciom - co czynia własnie lakarze,pielegniarki i inne srodowiska lub - dac sie zdominować,czyli pracowac ile się da/czyt.dopóki Cie nie zwolnia/,albo wyjeżdżac z kraju i szukac szczęścia w innych częściach świata.Własnie na to liczą wszytkie ekipy polityczne w RP. Że zostana tu same powolne tlumoki,skłócone,niezorganizowane,niedoinformowane... Wybieraj -facet,czy rola wyrobnika na pasku syjonistyczno liberalnej komuny czy walka o dume narodową a przy okazji o swoje..

ps.i nie rozsmieszaj mnie ta najwieksza podwyzką w historii dla lekarzy:o wielu z nich widzialo ją na papierze... Poza tym jest ona jako umowa dodatkowa z oraganem zalozycielskim i nie wchodzi w skład pensji podstawowej,ięc nie ma wpływu na emeryture ...

p.o. \"Żaden przykład,Argentyny takze nie bedzie adekwatny do naszego kraju.Zauważ ze po 2 WŚ przemysł był rozgrabiony,kraj zniszczony\" Masz rację że my mamy trudniej. I te 45 lat opóźnienia, rażące błedy po 89 r. Tym bardziej kopiowanie błędów Argenty będą dla nas boleśniejsze. I skutki znacznie gorsze niż tam

p.o. :-D 2001 r. wcześniej zwiększano wydatki korzystajac z dużego wzrostu gospodarczego. Przyszła dekoniunktura. Wydatki ciżko było zmniejszych, strach przed strajkami. Wiec zaczęto zwiększać deficyt. Aż doszło do załamanie finansów. I to już pisałem : w kilka miesięcy cosnęli sie w rozw.gosp. o 10 lat. Przy okazji wielu potraciło oszczędności zycia zgromadzone w bankach. Stopa bezrobocia skoczyła ponad dwukrotnie. Jesli teraz dostosujemy wydatki do obecnego wzrostu, to przy dekoniunkturze ich nie udzwigniemy. Gdyby Kaczyński był podły to podłozyłby taką świnię Tuskowi (tak, jak to zrobił Cimoszewicz wobec Krzaklewskiego) - i ten musiałby za ok 4 lat decydować : ciąść wydatki czy zwiekszać deficyt ?

To było wczesną wiosną 2001. Kilka miesięcy wcześniej niektórzy nasi politycy zachęcali do brania przykładu z Argentyny (UP - szczególnie ci, PSL, LPR), później chyba mieli ochotę schowac głowę w piasek :-D

moze bym i przyznał Ci rację,ale nie bardzo do mnie przemawia :\"przyszla dekoniunktura\"...:o przecież na 2500 urzedników debili,znajdzie się choćby jeden,który zdolny jest przewidziec taka sytuacje ...nie wszyscy sa po matolówce ?:o Ale sytuacja była znana.Kolejnipreierzy calą sytuacje znali od podszewki.Moze tylko Krzaklewski jako najbardziej tepy nieorientował się w clym tym pierdolniku.Skorzystali na tym Ci,którzy byli stosunkowo blisko koryta.Jak - chyba nie musze mówic.Zreszta przypadek Krzaklewskiego godny jest rozprawy naukowej.On choc zakończył kariere w rządie,dalej czerpal profity.Czyni to zreszta do dzis,tylko bardziej incognito.Nie dziwi mnie,ze kolejne rządy utrzymuja znajomości z Bieleckim,Lewandowskim.To tegie głowy do kradziezy w majestacie prawa.A i tak najlepiej ustawionym człowiekiem /politycznie/ za granicaj est Rakowski.Ma wszędzie znajomych,kolesi,przyjaciół od biznsów.Uwielbiaja go od Argentyny po Wietnam.I nie rozumiem.To w sumie jeden z niewielu Polaków dobrze kojarzonych we wszystkich sferach politycznych świata,a my z tego nie korzystamy...

Gość ozesz k..wa
niech sobie otworza same prytwatne gabinety i tam sobie niech lecza. jeden własnie taki debil dzis mnie wkruwił czekałam na zabieg poł roku zapisałam sie na niego w lutym , ide sie dowiedziec do szpitala co i jak to ma wygladac a mi pAN dOKROTR mowi ze jesli mi to nie zagraza zyciu to nie bedzie mnie operował, on za mało zarabia i mam isc z tym problemem do rzadu, szkoda ze nie miałam dyktofonu to bym go nagrała, chetnie bym sie zamieniła z nim na pensje i ciekawe co wtedy by powiedział konował jeden