Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

facet.rocznik1978

Który telefon lepszy ?

Polecane posty

Pewnie jest tu dużo młodszych osób, a takie często już mają obcykane różne gażety Sagem my 501x czy Sony Erisson k510i ? ? Oba mają aparat 1,3 megapixela (w 510 obawiam się tego że ma dżojsik zamiast klawisza nawigacyjnego. Słyszałem że te dżojstki są usterkowe)

Dzięki za odpowiedź. Wiem że do Sony mozna też dokupić lampę błyskową i kartę pamięci. Wiekszość rzeczy zanim przemawia Tyle że ta \"pieta achillesowa\" tej marki - czyli dżojstik, ciekawi mnie na ile to prawda.

Gość ryszarda_P
Mam SE k510i od ponad pół roku i muszę się z nim udać do serwisu. Miałam już Nokię 3210, Panasonica, Motorolę v51 i SE jest z nich wszxystkich najgorszy. Nie polecam go zdecydownie.

samotny Wiem :-) , ale ja i tak często nie dzwonię. A Nokię w danej taryfie miałbym z aparatem VGA 0,3 mpx Normalny aparat mi sie jest potrzebny, w komórce mi wystarczy (przynajmniej teraz)

Gość rechota
Ja juz nigdy nie wezme telefonu z dżojstikiem. Zasyfia sie strasznie szybko i faktycznie mój soniak był pare razy u naprawy.

Gość princesa
sony ericsson to beznadziejny, awaryjny telefon ktory czesto sie psuje. dodatkowym minusem jest joystick zamiast klawisza nawigacyjnego ktory rowniez bardzo szybko ulega uszkodzeniu. jesli chodzi o sagema to mialam juz 2 rozne i bylam bardzo zadowolona wiec smialo poolecam :)

Gość princesa
jezeli chodzi o funkcje to rzeczywiscie sagemy nie maja zbyt rozbudowanych, natomiast jesli chodzi o baterie to nie mialam zastrzezen :)

dzięki za rady :-) Ja chcę podpisać umowę z Plusem w Mixie. mam dużo znajomych w plusie . Włącze sobie taryfy tańszych połączeń w sieci. To odliczy z karty. Dzwonię rzadko. Dodatkowo opłaty przez net (np. do archiwum Rzeczpospolitej) - w mixie też odliczy z karty W mixie nie ma telefonów z mocniejszymi aparatami. ps: Sagem 501 X (nie 501C) Sony ma więcej możliwości, ale reputacja dżojstka, ciekawiło mnie na ile to przesada a na ile fakty

Gość princesa
dodam ze mialam sagemy: MY X5-2, MY X6 i MY X7

princesa Ja mam Sagema myX-1twin - po 2 latach bateria (i nie tylko) jak po 2 tygodniach :-) Ale on tylko dzwoni i sms-uje :-( Nic nie ma, nawet kalendarza. Chodzi mi o telefon z mocniejszym aparatem. W Sony kusi mozliwośc dokupywania akcesoriów.

Gość princesa
ja mam w tej chwili Nokie N70 i rowniez duzo dzwonie i slucham muzyki i niestety laduuje baterie co 2 dzien a czasem nawet codziennie. niestety telefony z duzymi wyswietlaczami potrzebuja niestety duzo energii ;/

jeśli chodzi o dżojstik to faktycznie może się zacinać, albo \"nie łapać\" ale skoro używasz telefonu głównie do zdjęć to chyba nie aż taki problem ;) a zdjęcia robi naprawdę dobre ;)

Gość princesa
telefon ktory massz w tej chwili rzeczywiscie nie jest zbyt rozbudowany :P ale model 501 x juz ma kalendarz i wiele innych fajnych rzeczy wiec nie tylko dzwoni i smsuje :P tutaj mozesz wiecej o nim przeczytac: http://www.plusgsm.pl/telefony/sagem/my501x/

Gość
przecwiczylem juz chyba wszystkie marki.Zdecydowanie najlepsze zdanie mam o Nokii.W tej chwili(juz od roku)katuje 6280.Ma aparat 2Mpx a robi zdjecia jak np.Motorola z 3Mpx. Jest rewelacyjny.Ma wszystkie mozliwe bajery,ale nie to jest najwazniejsze.Ma latwa obsuge i kilka prawdziwie przydatnych funkcji.Zdecydowanie nie polecam Sagema.To jest telefon bez polotu w kazdej mierze.Z tych dwoch ktore bierzesz pod uwage-zdecydowanie SonyErickson,ale koniecznie bez joysticka.

Nokia jest rzeczywiscie bezapelacyjnie najlepszym telefonem i tylko ten bym wybrala, sama korzystam w tej chwili z n70 i jest rewelacyjna. ale wybierajac z zestawienia sony ericsson i sagem napewno wybralabym sagema.

znalazlam taka opinie np: o soniaku Ocena Jakość wykonania 4 Parametry 4 Bateria 2 Wyświetlacz 5 Cena/Jakość 3 OGÓLNA 3.60 2007-02-07 08:45, ~krs napisał(a): Srednio zadowolony K510i W porownaniu do K310i, ktorego mialem wczesniej ten ma o wiele slabsza baterie - albo raczej pozera wiecej pradu bo bateria jest troszke wieksza. Trzyma max 4 dni przy ustawionych opcjach energooszczednych. Zegar jako wygaszacz prawie niezauwazalny. Klawiatura jest kiepska - male klawisze bez wyraznego wyczucia przy wciskaniu. Sluchawka BT malo, ktora mialem w zestawie malo ergonomiczna Zalety +wyswietlacz +opcje Wady !-bateria -obudowa -klawiatura -zegar wygaszacz Mam go 3 mies, kupilem u operatora ERA - ze sluchawka BT 79zl