Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhfguy

pomozcie plis chodzi o ochrone srodowiska PRZYKLADY krotkie!!!

Polecane posty

Gość fhfguy

jakies 2-3 przyklady co ludzie powinni robic zeby chronic srodowisko i 4 czego nie powinni robic !!! jak ktos by mogl to po anglisku ale jak nie to ja sobie tez sama dam rade...:) tylko chodzi o to ze to jakiejs pojedyncze rzeczy maja byc np jedno napisalam ze powinni sadzic drzewa, segregowac odpady. no ale dalej nie wiem co... pomozcie... co do tego co nie powinni to latwiej bo bym juz ewentualnie cos znalazla ale jeszcze 2 co powinni pls...

1) wyrzucac smieci do smietnika a nie gdzie popadnie 2) starac sie uzywac opakowan które łatwo ulegaja rozkładowi - np papierowy torby zamiast reklamówek kurna ciezko cos wymyslec :o

Gość fhfguy
noo dzieki:) tylko kurna jakby to tak teraz po angliku ciachnąć... ehh ... noo sama widzisz ze ciezko... hm...ma ktos jeszcze jakiejs propozycje...to wazne.!!!

Gość fhfguy
prosze niech ktos da jakiejs co powinno sie robic...!!! blagam was..;*

Gość fhfguy
Thx..:* zobaczymy czy bd tam cos przydatnego...oby/./

ochrona środowiska to moja branża więc podaje -segregacja odpadów -zastąpienie surowców nieodnawialnych odnawialnym -korzystanie z energii odnawialnej zamiast np węgla -zmniejszyc emisją gaz ów cieplarnianyc -oszczędzać wodę -tworzyć pasy zieleni i podstawa edukacja ekologiczna nie powinni -tworzyć dzikich wyspypisk smieci -nadmiernie eksplatowac zasoby przyrody -wycinac drzewa -doprowadzać do efektu ciopelarnianego poprzez emisje gazów -nie używac produktów zawierających freony i halony przyczyniających się do efektu dziury ozonowej Powinno wystarczyć

o to dobre jest tylko trzeba jakos tak mniej dziecinnie nappisac ale ja juz nic poza tym co na tej stronce nie wymysle :o

Gość fhfguy
ojj dziekuje dziekuje:* i ta stronka ok:) rzeczywiscie dziecinna ale sa fajne pomysly tylko wystraczy przeksztalcic no i na anglika:P hehe Noo i bardzo dzikueje za pomysly *poziomki:*:*:* Dziekuje Wam wszystkim mam nadzieje ze cos juz sobie z tego zrobie:)( Buzka;*

Gość fhfguy
ojj straaasznie dzikuje:):) nawet paru rzceyz tlumaczyc moze nie bd musiala...:):)

Gość fhfguy
ludki jest tu ktos dobry z angoola?? People should a little more often go on bicycles and less use cars. moze byc tak?? jest poprawnie??

Gość *pozimka
ride a bicycle ,drive a car a little more often -to jest bez sensu

Gość fhfguy
ey ey ey podszywaczu...!!! kurde ... ja napisalam tak: Use a bicycle or walk instead of using a car for short trips.

Gość zdaniem.faceta
DWIE PROPOZYCJE MAM : 1. W hipermarketach , marketach , ogólnie powiem w handlu - zlikwidować pakowanie towarów spożywczych i przemysłowych w wszelkiego rodzaju torby lub reklamówki foliowe , zastąpić te opakowania foliowe należy opakowaniami przyjaznymi dla środowiska ( słyszałem o tym, że w Niemczech klienci pakują produkty w torby lniane wielokrotnego stosowania ) 2. AKCJA BATERIA - należy namawiać aby wszyscy zbierali baterie ( nie wyrzucać byle gdzie ! ) , powinny być kontenery na baterie , świetnie by było, jeżeli w wielu miejscach Polski będzie AKCJA BATERIA i każda osoba, która odda 3 kilogramy zurzytych baterii otrzyma : krzew lub drzewko do posadzenia lub jakąś kwitnącą roślinę w doniczce , uważam że nasz rząd powinien popierać takie akcje i patronować , zachęcać do obsadzaniem parków krzewami , jeżeli osoba obdarowana takim krzewem lub drzewem nie będzie mieć ochoty do sadzenia to prosta piłka - mogą to zrobić uczniowie ze szkół o charakterze ogrodniczym w ramach praktyk .

Gość upełe
:classic_cool: