Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CO ZA WIEŚ

nadawanie dzieciom obcojęzycznych imion to najgorsza wiocha w tym kraju

Polecane posty

Gość moje 3 grosze...
martyna jest ok,ale bardziej podoba mi się marta(choć zdecydowanie bardziej oklepana)

hej ho76544 A właśnie że nie jestem zacofana, Ty również jak mieszkasz w Niemczech też nie jesteś \"oświecony\" .. na wskutek migracji ludności Niemcy już nie są jednolitym kulturowo społeczeństwem, więc dlatego tam są różne imiona...A Polska jest wciąż jednolitym społeczeństwem.. Widze że mój topik jest na czasie :classic_cool:

Właśnie widać jak jednolitym społeczeństwem jest Polska.

Ja się natknęłam ostatnio na strasznie dziwaczne imiona kobiece- Edeltrau i Adelgunda (matka i córka) :) :) :) :)

hally:):):):) zamiłowanie do dziwnych imion czyżby dziedziczne ???:P:P:P:P :D:D:D:D:D dobre

Gość na wskutek
mam nadzieję, że to tylko literówka CO ZA WIEŚ bo stawiasz w złym świetle urzędników :D

Gość znam
czystej krwi australijke i ma na imie Natasza znam angielke o imieniu Nadia znam wloszke o imieniu Walentina autorko-co ty za bzdury wypisujesz..myslisz,ze ludzie w innych krajach nadaja swym dzieciom imiona ktore "przynaleza"do ich kraju??imiona wymieszaly sie ,mieszaja i beda mieszac dalej bez wzgledu czy sie bedziesz dalej tym podniecac czy nie:(

Studiuję pedagogikę, mam praktyki w przedszkolu i u nas nie ma problemu z oryginalnymi imionami dla dzieci, bo po prostu co druga dziewczynka to Julia, a co drugi chłopczyk to Kubuś.:( Musimy te biedne dzieci wołać po nazwiskach, bo jak zawołam: \"Julka\", to zlecą się wszystkie dziewczynki. Jeśli chodzi o Jessicki, Samanty, Amandy, to jeśli rodzice nie będą się śmiać z tych imion, to dzieci też nie będą. Dzieci nie są złe i złośliwe z natury, to najbardziej szczere i ufne istoty, ale trzeba ich tok rozumowania ukształtować tak, żeby odróżniały dobro od zła i nie śmiały się z imion cudzych dzieci.

Moje dziecko bedzie mialo zagraniczne imie, na dodatek po ojcu (jesli to bedzie chlopczyk), w Polsce bedzie sie to wydawalo smieszne, ale w wielu krajach to calkowicie naturalne, ze synek ma na imie tak jak tatus, np w Hiszpanii gdzie mam zamiar w przyszlosci mieszkac. Chce miec malego juniora, juz postanowione ;)

Gość temat zdechł

Gość Invisibile561
enamorada :) tez przebywam za granica juz od 4 lat.. mam tutaj najblizsza rodzine.. i chce dac dziecku na imie Davide lub Alex... czy to wiocha ?? hymmm... nie marzy mi sie zaden Jasiu, Kubus czy Marcin..albo jacek :) a do polski jezdze raz na 2 lata...

Gość wefgwevwBV
to że wiśniewski nadał dziwaczne imiona swym dzieciom to miał niestety prawo, bo posiada podwójne obywatelstwo-w tym n iemieckie... ale za chooooooja nie skumam jak można nadawać takie wsiurskie imiona jak dżesika mimo że żaden z rodziców nie jest amerykaninem ani nie posiada podwójnego obywatelstwa... zresztą Dżesika to najb ardziej wsiurskie imię, najbardziej beznadziejne i pospolite jak zeszłoroczne psie gówno na chodniku !!!

Gość wefgwevwBV
chociaż żadna dzesika mnie nie skrzywdziła, nie ma w moim pokoleniu żadnej dżesiki

Gość po co ta krytyka
Nie imie zdobi człowieka - fakt, ale ludzie sie rozwijaja, zaczela sie wedrówka ludow i my zaczelismy czerpac imiona z innych Panstw a inne Panstwa biora imiona z Polski. Nie jest to ani zle ani dziwne. Lepiej ze jest wiekszy wybor imion niz kiedys. Rodzice wiadomo- wybieraja dziecku imie, ktore sie im podoba. Ja mam 15 l corke Amande i gdyby Ona miala dzis na imie np. Zdzisia to w szkole by ja chyba wytykali palcami... A moda na imiona byla zawsze - ja mam na imię Agnieszka i w mojej klasie było z 6 Agnieszek ( bo własnie wtedy była taka moda na to imię). Temat troche przesadzony... Kazdy ma prawo wyboru i dziwie sie ze zalozycielka tego topiku nie rozumie takiej prostej kwestii. Po co ta krytyka??

Gość ktoś napisał Mikołaj
takie ładne polskie imię to przeczytajcie to: Pochodzenia greckiego, od słów nike (zwycięstwo) i laos (lud). Oznacza: bohater, który odniósł zwycięstwo dla swojego ludu. W Polsce nadawane już od okresu średniowiecza jako: Klos, Klosek, Koła, Kołaczek, Miklasz, Miklaszek, Miklosz, Miklusz, Mikoł, Mikoła, Mikosz, Miks, Mikuł, Mikuła, Mikułaj, Mikuło, Mikusz, Misza, Nicz, Niczek, Nikoł, Nikołaj, Nikuł. Zdrobnienia: Mika, Miklos, Mikuła, Mikołajek, Mikosz, Misza, Miś, Nicz, Niklos. Inne formy: Nikola, Nikodem. Obce formy: Nicolaus (łac.), Nicholas (ang.), Nikolaus, Nickel, Claus, Klaus (niem.), Nicolas (fr.), Nicolas (hiszp.), Nicolo, Nicola, Cola (wł.), Nikolaj (ros.), Mikoláš, Mikuláš, Nikola, Nikolas (czes.), Mikuláš, Mikloš, Nikola (słowac.), Nikola, Niko (połud.-słow.), Nikola, Kole (mac.), Niklavž (słoweń.). Nasze rodzime to Mścisław,Bożydar,Mieszko,Ziemowit itd nawet "nasza"ANNA nie jest nasza pochodzi z hebrajskiego A teraz piszcie o pięknych imionach Polskich........

Gość a_dusia
tak, tak, prostaków :O - chociażby taka prostaczka jak Ewa Drzyzga dała jednemu synkowi na imię Stanisław Franciszek a drugiemu Ignacy pomyśl Rosalindo zanim znów coś chlapniesz :O bo albo sama jesteś prostaczką albo nie masz zielonego pojęcia co znaczy to słowo

sorry nie śledze życiorysu Drzyzki i nie wiem z jakiej rodziny pochodzi. Jak mnie uświadomisz chętnie podyskutuje. Poza tym nie mówię, że wszyscy tak robią, ale spotkałam się z tym u kilku małżeństw.

{ \"Julka\", to zlecą się wszystkie dziewczynki. } :D Mam podobnie jak na placyku krzyknę gdzie sjest ten gupek, któremu miałem postawić piwo zlatuje sie prawie cały placyk. :D

Gość a_dusia
Rosalindo - napisz proszę co wg Ciebie oznacza słowo prostak ale nie podaj mi wersji słownikowej tylko napisz co wg Ciebie kryje się pod tym określeniem :)

Gość Elee
w ogole nie wiem o czym tutaj gadka. To ze rodzice nadaja nie polskie imiona swoim dzieciom to ich sprawa. Kilkadziesiat lat temu Sylwia bylo zagranicznym imieniem a teraz jest Dżesika i Brajan. Mój syn ma na imię Dastin i nie jestesmy jakimis tępakami bez szkoły poprostu zawsze chcielismy zeby nasz syn tak sie nazywał.