monika2222 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 Czy chodząc do prywatnego ginekologa mam szanse dostać skierowanie na bezpłatną cytologię??? Dodam, że ten ginekolog przyjmuje TYLKO prywatnie... A jeśli nie to ile kosztuje cytologia? Czy może jest jakaś inna szansa dostania się na bezpłatne? Czy zostaje tylko inny lekarz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natka Pietruchy 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 cytologia kosztuje ok 15 zl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika2222 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 No to mnie zdziwiłaś.... ja myślałam że to kosztuje CO NAJMNIEJ 50zł. A tu taki szok... To raczej nie ma powodów do płatnego badania. Dzięki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolutka 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 ja u innego lekarza mialam za free a u prywatnego zaplacilam 20 zlotych i o zgrozo 2 tygodnie czy 3 czekalam na wynik, bo cos tam z labolatorium bylo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Haris Pilton 1 Napisano Czerwiec 5, 2007 u mnie jest tak - wizyta normalna 70 PLN a z cytologią 80 PLN więc róznica niewielka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 5, 2007 U mnie wizyta 100 a z cytologią 130.Tak właściwie to co lekarz - to inne zasady.Na darmową bym nie liczyła - chyba, że po znajomości :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość teraz jest akcja Napisano Czerwiec 5, 2007 NFZ-tu i przyjmują na bezpłatne badania cytologiczne, mnie przysłali do domu informację gdzie mam się udac, jestem z Wrocławia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeśli ktoś jest z W-wia Napisano Czerwiec 5, 2007 to moge podac adresy gdzie przyjmują, bo tam chyba wszystkie kobiety przyjmuja (tylko trzeba sie zmieścić w przedziele wiekowym) i nie trzeba mieć tego "zaproszenia" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 5, 2007 ...a temat brzmi \"PRYWATNA WIZYTA A BEZPŁATNE BADANIA\":) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeśli ktoś jest z W-wia Napisano Czerwiec 5, 2007 no ale jak u prywaciarza może być cos bezpłatnie ? bezpłatnie to tylko w ramach NFZ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 5, 2007 No właśnie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika2222 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 Dzięki za wszystkie odpowiedzi!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 Podsumowując: jeśli lekarz jest prywatny, czyli nie ma podpisanej umowy z NFZ, to wystawiane przez niego skierowania i tak nie są refundowane przez NFZ. Zauważcie, że na refundowanych receptach (paskowych) u prywatnych lekarzy jest zawsze kod umowy z NFZ na refundację tych recept. Bo na to też jest osobna umowa. A robiąc cytologię, warto odżałować parę złotych i sprawdzić: a) jakość laboratorium, b) sposób pobierania materiału przez lekarza (np. najlepsze są szczoteczki Cyto-Brush, bo wacikiem wielu lekarzy pobiera źle, jak skarżą się cytolodzy). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta1983 Napisano Czerwiec 5, 2007 dziwne jak ja idę i płace za wizyte teraz to badania w cenie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 5, 2007 Bo są WLICZIONE w cenę.A w NFZ masz za darmio.Rżnica jest taika, żeu prywaciarza płacisz a pubilicznie nic nie płacisz. Więc nie jest wcale dziwne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 No, nie do końca za darmo. W końcu składka zdrowotna na coś idzie... Nie ma nic za darmo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cytolozka Napisano Czerwiec 5, 2007 ja płaciłam u prywatnego za izytę 60 zł -zwykle 50 zł ale wynik miałam dostarczyć sama do prywatnego lab. - a za wynik kolejne 30 zł! tak ze mnie cytologia kosztowała 40 zł owszem jest teraz taki program i można skorzystac bezpłatnie z takiego badania ale to jest ograniczone chyba wiekiem -warto zapytać w przychodni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ja chodze Napisano Czerwiec 5, 2007 prywatnie do lekarza za wizytę płacę 50 zł i w tym cytologia jest za darmo przy każdej wizycie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mozna zrobic Napisano Czerwiec 6, 2007 bezplatnie cytologie po 25 roku zycia, ale tylko jedna na rok - w pryawatnych gabinetach... szukajcie plakatow reklamujacych w przychodni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Czerwiec 6, 2007 ja chodzę praywatnie za cyt płacę 2 zł.he w sumie nie wiem jakim czynem?... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach