Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dyllemat

Czy świeże blizny po wyciskaniu zagoją się gdy będę opalać twarz?

Polecane posty

Gość mam dyllemat

Jest prawie lato, wszyscy juz ladnie opaleni, tez bym tak chciala, ale poniewaz powyciskalam niedawno co nieco na twarzy (i to dosc gleboko) i zostaly mi czerwone wglebienia, nie wiem czy mam wychodzic z tym na slonce, czy nie? Czy jesli bede smarowac te miejsca cepanem, ale jednoczesnie opalac twarz, jest szansa, ze sie zagoja? Prosze o odp.

przepraszam a w jaki sposob ma sie cos zagoic, zblaknac skoro chcesz opalac twarz?? nie rozumiem. opalajac twarz, opalasz ja cala, przebarwienia tez. One sie utrwalaja. i sa coraz glebsze. Kiedy opalenizna zejdzie z calej twarzy, zauwazysz ze nie schodzi z przebarwien.

nie dość, że nie znikną po opalaniu, to staną się bardziej widoczne. blizn się przez okres co najmniej 3 miesiecy nie opala, szczególnie na twarzy (bloker to podstawa), szkoda ryzykować że one się przebarwią i wtedy bedą jeszcze bardziej widoczne. i zostanie tylko chirurgia.. lepiej zaczekać, nawet na solarium nie chodzić - dziewczyny chodzą i zakrywają twarz np pieluszką tetrową - promieniowanie tam jest rozproszone oraz przenika przez tkaninę i opala, więc tak również może pogorszyć stan blizn