Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość free time

Czy sądzicie o nakazach kościóła?

Polecane posty

Gość free time
między sobą i z zakonnicami;)

Gość free time
Lahkoona--->poruszyłaś bardzo ważny temat niemiłosiernego (;)) obżarstwa księży! co drugi to grubszy! no,ale tak to jest jak się żyje jak pączek w maśle i można sobie podżerać dobrych rzeczy za pieniądze wiernych;D

Gość free time
tak dla sprostowania jestem ONA :) nick mylący;) a no radio musi być,ojciec dyrektor musi z czegoś życ,a kto mu da jak nie moherowe berety:D

Gość free time
ja tez nie stosuję,ostatnio w ogóle po zastanowieniu doszłam do wniosku,że nie chcę kościelnego.Skoro i tak nie chodzę do kościoła itd. to po co ta hipokryzja?żeby ludzie nie gadali? ten argument jest żaden i do mnie nie przemawia!

Gość free time
chyba słowotok nocny,stawiam na to:)

Gość
free time-a skad my mozemy wiedziec za jaka kase oni kupuja samochody?Bo ja nie wiem,a ty? Lahkona-to jak wierzysz jest twoja sprawa.Niepotrzebnie tylko rzucasz blotem na Kosciol do ktorego nioe nalezysz.Tak to prawda ze w przeszlosci nie obylo sie bez bledow,ale pien swietosci Kosciola byl,jest i bedzie:\"...a bramy piekielne go nie zwycieza...Zastanow sie nad tym... Ramzes-no trudno,jesli tak latwo przechodzisz do porzadku dziennego nad tym,co najwazniejsze?... Propaganda michnikowska i nie tylko zreszta jego ale w ogole mediow ma kolosalne znaczenie.Czy probujecie mi powiedziec ze za komuny nie bylo ksiezy ktorzy bladza?Wtedy jednak bylismy wszyscy zjednoczeni przeciw wspolnemu wrogowi:komunie.Dzis ta wlasnie komuna ma niesamowite oddzialywanie na wielu.A wielu nie wierzy prawdzie tylko wlasnie im.Przypomnijcie sobie sprawe biskupa Paetza.Zrobiono z niego pedofila.Prasa(zaczela GW )\"wylansowala\"go na takiego wlasnie.Jezeli podano dane takie jak to,ze chodzi o biskupa Diecezji Poznanskiej to tak samo jakby podano imie,nazwisko,adres i inne szczegolowe dane.Jest to zabronione prawnie i karalne.Gdy chodzi o bandyte,podaje sie inicjaly.A tu?Przyjechali sledczy z Watykanu.Sa bardziej skrupulatni niz prokuratorzy cywilni.Zadnego z oskarzen nie potwierdzili,ale dla dobra ogolnego i pokoju biskup przeszedl na emeryture.Gdzie sa poszkodowani?gdzie swiadkowie?Dlaczego nie ukarano winnych w tej sprawie tzw.dziennikarzy? Prawda jest taka,ze okreslonym kregom zalezy na tym bysmy stracili zaufanie do Kosciola.Wystarczy ze ksiadz nadepnie na trawnik-trabia o tym wszystkie media.Zgodnie ze slowami Chrystusa:...\"uderz w Pasterza a rozpierzchna sie owce Jego\".Dlaczego tylu w to wierzy?A te klamstwa o ojcu Rydzyku?Zrzygac sie mozna gdy sie to wszystko czyta,ale jakos ci wszyscy oskarzyciele nie chca uwierzyc w to n.ze TVN wyslal swoja ekipe w celu nakrecenia tendencyjnego programu szkalujacego Radio Maryja.To sa fakty,a tylu wierzy w fikcje...dlaczego?

Gość free time
yagon--->nie zgodze się,czyżbyś naprawdę nie widział jakimi brykami oni się rozbijają?! skąd niby mają kasę na takie luksusy??z nieba im nakapało?? a to co nagłaśniają media to żadna propaganda-to są fakty!Tylko najwidoczniej Ty wolisz żyć w błogiej nieświadomości,wierząc,że księża to dobrzy ludzie,wprost świecą przykładem! bardzo dobrze,że dziennikarze wykrywają ich przestępstwa i machloje,niech społeczeństwo ma świadomość czyich kazań wysłuchuje!! a rydzyk? przecież on założył sektę! te wszystkie moherowe babcie,które oddają mu całą emeryturę to co? pranie mózgu im zrobił! niezle się w życiu tadzio ustawił ! nie ma co..

Gość free time
no kościelny to szopa straszna,stwierdzam,że wręcz żenująca:0 ja tam grzeszę non toper,ale jakoś się nie przejmuję;) dla kościoła wszystko jest grzechem,powinniśmy tylko leżeć plackiem w kościele i nic więcej.

Gość free time
Lahkoona--->ale mnie zaciekawiłaś!! szatan nie jest wrogiem Boga? możesz powiedziec o tym coś więcej?

Gość Paris26
A ja czasami chodze do kościoła

Gość free time
hmm,a polecisz mi jakąś lekturę? widać,ze się orienyujesz w temacie:) chętnie poczytam.To stwierdzenie o szatanie mnie zaintrygowało,w końcu od dziecka wpaja się nam ,że diabeł to odwieczny wróg Boga i nas-ludzi.nie prawdaż?

Gość wczoraj byłam ujednego księdza
w caritasie....hmmm, choć nazwa jest kompletnie nieadekwatna, bo w gmachu tym klamki droższe są od całych drzwi w moim domu :P a ów ksiądz, każe się tytłować 'ojcem dyrektorem'.... a ów gamch, miast biednym służy na konferencje iróżnorakie imprezy, w tym wesela.... hmmm jakieś dejavu.... czy co?

Gość
free time-widzisz,nie wiem skad ty masz takie pewne informacje ?Wierzysz w te medialne klamstwa bo tak tobie o rostu wygodnie.Tak mysle.Czy widzialas na wlasne oczy jakies przestestwo ksiedza?Czy bylas kiedys na tyle blisko zeby teraz kogokolwiek oskarzac?Rozwarz to w swoim sumieniu.Nie terazppo prostu zrob to.Moze czasem oskarzasz kogos niewinnie?Widzisz oszkalowac kogos,zepsuc mu opinie jest bardzo latwo,ale ja pozniej naprawic to pawie niemozliwe. Ja znam taka sprawe w ktorej ludzie byli bardzo pewni pewnych rzeczy.Tez oskarzali pewnego proboszcza o sprawy materialne.Zdziwilabys sie co sie pozniej okazalo naprawde.Z ojcem Rydzykiem tak bardzo sie mylisz...No uwierz mi.Bardzo...Czy wiesz w ogole co on robi?Na czym polega jego wrecz charyzmatyczna posluga?Przeciez to co on robi jest nie do przecenienia,ale trzeba to zrozumiec,zainteresowac sie a nie owtarzac slowa jego wrogow.Tak sie sklada,ze w Polsce tzw.dziennikarze stoja ponad prawem.Te przyklady ktore opisalem wczesniej sa tego dowodem.Dlaczego w innych krajach tak nie jest a u nas tak?Dlaczego tzw.dziennikarz moze w Polsce kogos bezkarnie zniszczys?

Gość
Lahkona-dyskusja z toba nie ma sensu.Przeczytaj sobie sama siebie ,jak ty mnie personalnie atakujesz zamiast odniesc sie do meritum naszej dyskusji.Ja przyznalem tobie racje,gdy powiedzialas ze tobie blizej di kosciola augsburskiego.Czyz nie?Nie atakuje ciebie a polemizuje przytaczajac argumenty i fakty.Ostatnie twoje zdanie wystarczy za wszystkie twoje slowa...Przeczytaj moja stopke...

Gość
nie bede z wami dyskutowal w ten sposob-wczoraj bylam w caritasie...To sa twoje subiektywne wnioski.Patrzysz na wszystko co zwiazane z Kosciolem przez pryzmat wlasnej niewiary. Caritas tylko w ciagu jednego roku udziela pomocy w takim wymiarze jak Owsiak w ciagu 10 lat!!!To fakty.Twoim zdaniem maja to robic pod namiotami?Koniec polemiki z toba pomaranczko

Gość happycow
na każde twoje pytanie odpowidam NIE.

Gość wczoraj byłam ujednego księdza
no soryy, ale ja kiedyś dając na caritas....myslałąm, że ta kasa idzie na biednych, a nie na złote klamki..... uważam, że to jest zbytek i to taki arogancji...kłójący w oczy.... bo nie wiele osób dających te datki byłoby stać na coś takiego.... ja się w każdym razie czułam nie swojo i następnym razem 2x się zastanowie zamim do puszki wrzucę!

Gość
atakujesz mnie personalnie piszac inwektywy pod moim adresem.Piszesz ze jestem taki czy owaki.To sa metody nie fair w dyskusji bo nie odnosza sie do samej dyskusji a maja stworzyc jej pozory.Ja nie jestem fanatykiem.Po prostu staram sie byc wierny Bogu. Piszesz o tym ze Szatan jest wymyslem Boga i potwierdzasz to jakoby slowami teologow.Wiesz-ja przeczytalem na ten temat mnostwo ksiazek,ale nigdzie nie natknalem sie na cos takiego. Gdy czytam ksiazke tego typu,najpierw sprawdzam czy ma imprimatur Kosciola.To jest gwarancja zgodnosci z nurtem nauczania Kosciola czyli z Ewangelia.Pozniej czytajac prosze Ducha Swietego o zrozumienie tresci.To dobra metoda.Polecam.

Gość tak ze mną jest
Chodzę do spowiedzi, jestem w każdą niedzielę na mszy, spowiadam się regularnie choć w dłuższych odstępach, przestrzegam przykazań, ślub (kościelny) jeszcze przede mną, nie żyję w konkubinacie ani nie mam tylko ślubu cywilnego, nie stosuję antykoncepcji, nie uprawiam sexu przed ślubem, być może spowiadam się za rzadko.

Gość
ok-nie klocmy sie juz...To ze Bog przydzielil Szatanowi pewna role mozna w rozny sposob rozumiec.Jezeli masz na mysli wykorzystanie jego postepku(buntu)to jestem w stanie sie z toba zgodzic,poniewaz Bog z kazdego zla wyciaga pierwiastek dobra.W sumie jego dzialanie mozemy wszyscy obrocic przeciw niemu-Lucyferowi.Wiesz o czym mysle.

Gość
tak ze mna jest-jest z toba dobrze.Super.Pozdrawiam cie,dobranoc.Chyba ze jeszcze nie idziesz do lozka...

Gość
a wiecie, co oznacza imię \"Samael\"? \"tęsknota Boga\"... wg mnie coś w tym musi być...

Gość głupio się spytam
A kto to był Samael ?

Gość
jedno z głównych imion diabła, na pewno właściwsze niż Lucyfer... a wiecie, że był święty Lucyfer? :D

Gość głupio się spytam
Dlaczego właściwsze niż Lucyfer (niosący światło) ?

Gość
heh, bo to było tłumaczenie z Izajasza o ile się nie mylę, odnoszące się nie do szatana, a raczej do króla Babilonu, później tradycyjnie utożsamione z szatanem tak samo \"666\" z Apokalipsy to zakamuflowany największy ówczesny wróg chrześcijan, czyli \"Cezar\" Rzymu...

Gość głupio się spytam
Widze że lubisz odczytywać ukryte treści Kuraiko.

Gość
trochę się kształciłam ;) wystarczy wiedzieć to i owo o hebrajskim, np to, że litery są jednocześnie liczbami...

Gość głupio się spytam
No proszę, mistrzowie kabały są wsród nas ;) .

Gość
:D kabała za trudna dla mnie :( ale to i owo się czytało.... ale jak ktoś ma Sefer Zohar i Sefer Jecira to proszę o cynk :)