Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wytlumaczcie mi

prosze o pomoc w zrozumieniu metafor

Polecane posty

Gość wytlumaczcie mi

...sa lzy jak perly co blyszcza i szkla sie...barwa swoja oddaja tresc...tego co w sercu i w duszy palacej...kryje sie cicho jak uspiony zwierz...budzi sie czasem ze swego uspienia i pragnie swiatu wykrzyczec te tresc...ocieram czyjes lzy wciaz plynace, pocieszam, wspieram i mowie, ze,; ze to jest chwila, ktora przeminie i radosc zatrze slady tych lez...lecz nikt nie widzi i nie zapyta...skad slady placzu i moich lez...wiec usypiam zwierzaka cicho i do serducha chowam go gdzies...pozwalam cieszyc sie ta mila chwila...ta ktora zyje, zyje bez lez...* To tresc smsa, ktorego dostalam :( niech mnie ktos oswieci o co w tym moze chodzic...osoba ktora mi to przeslala napewno chciala mi tym cos przekazac...

Gość wytlumaczcie mi
prosze prosze prosze bo nie zasne :(

Gość wytlumaczcie mi
PROSZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 😭

czego Ty oczekujesz? przecie to kafeteria tu z definicji nie ma inteligennych osób :o

Gość ejj
no chyba ta osoba coś do ciebie czuje, ale uważa że nie ma sensu/szans

Gość powiem
pięknie :) Jak to go nie rozumiesz ? Prosze Cię :(

Gość wytlumaczcie mi
licze na cud :-0

Gość wytlumaczcie mi
no prosze oswieccie mnie bo serio nie rozumiem :(

Gość powiem
Tylko nie mów że mam interpretowac go za ciebie -- Jest piękny - to wiersz ?Czyj ?

Gość ejj
*nie ma sensu tego ciągnąć/tworzyć *nie ma szans u ciebie * bardzo jest skrzywdzony, nie potrafi zapomnieć o tym, co się stał, ale nadal coś czuje ciekawe czy trafiłam z czymś :)

Gość wytlumaczcie mi
dostalam od mojego faceta, ktory ma dzis kiepski dzien...klopoty rodzinne... i taki dzis jakis nieobecny ale czemu zaraz takie teksty? nie rozumiem tego co napisal :(

Gość wytlumaczcie mi
morphina...nie rozumiem, wlasnie nie rozumiem... 😭

przecież to jest metafora o łazach, \"wiec usypiam zwierzaka cicho i do serducha chowam go gdzies...pozwalam cieszyc sie ta mila chwila...ta ktora zyje, zyje bez lez\" ktoś po prostu cieszy się życiem,że nie ma powodu do zmartwiem,tam nic nie ma ze ten ktoś czuje coś do ciebie wiersz piekny

Gość ejj
w każdym razie z tego wiersza chyba wynika, że jesteś jego ukojeniem i bardzo ważną w jego życiu osobą

Gość to forum jest mocne
maryjo bosko jezusowo dlaczego ja nie dostaje takich smsów? ja przynajmniej go rozumiem:O

najlepiej to jego zapytaj, bo to pewnie odnosi sie do waszej sytaucji - byłaj lub obecnej - wiec ciezko nam wytłumaczyc ale po mojemu to on sie czuje zawiedziony ze jest zawsze przy tobie gdy ty go potrzebujesz a gdy on ma problemy to nie ma sie komy wypłakac

Gość powiem
Ktoś chętny opisać jej ten wiersz w kilku słowach bo ja to każda strofe rozbije i wyłoże . Nie wiem gdzie twój facet go znalazł -- ale czytam i czytam i wydaje mi się co raz piękniejszy ten wiersz . Doskonała metafora łez , bliskości 2 osoby itakie tak - piękny , piękny piękny .

Gość wytlumaczcie mi
sam go napisal :) wlasnie mi napisal, ze sam go napisal :)

a to przypadkiem nie chodzi o to, że ten ktoś jest smutny, ale na co dzień to on zawsze jest tym, który pociesza innych--> \'ociera ich łzy\' a teraz sam potrzebuje pocieszenia, tylko nikt nie pyta skąd \'ślady łez\' u niego, chowa swoje smutki, tego \'zwierzaka\' i stara się zapomniec o swoich \'problemach\' ...może to taka delikatna sugestia, że on Cię teraz potrzebuje, że jest mu źle?

Gość powiem
przepraszam - ale jaja sobie robisz ?

Gość wytlumaczcie mi
tak koloratko to chyba strzal w 10!!!!!!

Gość no to rzuc
chlopak sie smuta :D:D:D:D

Gość wytlumaczcie mi
pisze z nim wlasnie smsy....sam go napisal....ma dzis zly dzien, jest zdolowany pewna zla wiadomoscia w rodzinie

Gość to forum jest mocne
NIE DZIOłCHY! ".ocieram czyjes lzy wciaz plynace, pocieszam, wspieram i mowie, ze,; ze to jest chwila, ktora przeminie i radosc zatrze slady tych lez...lecz nikt nie widzi i nie zapyta...skad slady placzu i moich lez..." to jest sens tego wiersza. jemu chodzi o to że kiedy ty przezywałaś swoje trudne chwile on "ocierał twoje ły" i nie zawracał ci dupska swoimi problemami, Ale kiedy jemu jest żle nikt się nim nie interesuje i ma o to "żal"

Gość no to rzuc
i niezle dlugi ten sms. z internetu czy smsy po groszu? :D

a tak w ogóle... to bardzo ładny wiersz... taki tetmajerowski trochę :P:D zdolnego masz chłopaka... heh... pozazdrościc :)

Gość to forum jest mocne
czyli to co pisała wcześniej koloratka ;)