Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalliaa

PORóD ?????????

Polecane posty

Gość natalliaa

dziewczyny mam takie pytanie,moze sie juz gdzies pojawilo na kafe ale nie znalalam... jak dlugo trwal u was porod?ja mam termin za 1,5tyg i boje sie jak cholera... pomozcie

Mój pierwszy poród trwał 10 godzin. A teraz zobaczymy, ale mam nadzieję, że szybciej. :)

Gość asia młoda
u mnie było nie za ciekawie:/:/ w iątek rano trafiłam do szpitala z bólami a urodziłam dopiero w sobote o 6.50.

Gość milka30
Mialam dwa porody (wywolywane ,bo bylam po terminie).jeden trwal 18 godz a drugi 5 godz :)

Gość milka30
Drugi porod jest latwiejszy i szybszy bo"szlak juz jest przetarty" ;)

Gość natalliaa
widze,ze czas jest baardzo zroznicowany...mam nadzieje ze moj bedzie przebiegal jak najkrocej bo sie bardzo boje a jak wygladal u was porod?bolalo was bardzo?

u każdego może być inaczej i choć przy pierwszym dziecku mówi się, że to długi proces, to nie sugeruj się tym, bo są kobiety, co pierwszy raz rodzą w 2-3 godzinki i po sprawie. Bądź dobrej mysli!! Najważniejsze, zeby dzidzia zdrowa była. A Ty w trudnych chwilach pomyśl o tym, ze za pare dób bedziesz z maleństwem w domku.

mój poród był szybki.o 8.30 podłączyli mi kroplówkę a o 11 urodziła się moja córeczka.ja też się strasznie bałam ale jak widać poszło szybko i bez problemów. dla mnie gorszy był czas po porodzie.przez tydzień nie mogłam siedzieć i wszystko tam bolało.ale było warto.nie przejmuj się na zapas będzie dobrze, dzidzia wszystkie bóle Ci wynagrodzi.trzymam kciuki i powodzenia

Gość Monicaaa
Mój trwał nie całe 5 godz.

Gość natalliaa
ojj zeby tak wiedziec od czego zalezy dlugosc porodu...

moj od trafienia do szpitala (rozwarcie na 3 cm i skrocona szyjka juz od 35 tyg) z bolami, odchadzacymi wodami i krwawieniem do urodzenia----dokladnie 23 godziny... w tym 12 godzin pod oksytocyna, a ponoc z nia szybciej sie rodzi....:-/

Gość figlarna
moje pierwsze dziecko , od pierwszych skurczow 1 , 5 godziny , od silniejszych pol godziny od odejscia wóg 5 minut i po zawodach

Gość od 1 skurczow
do urodzenia- 28 godzin

Gość mamusia21
ja rodziłam 9 i pol godziny bole krzyzowe i z brzucha ale da sie zniesc musi bolec ale o tym bolu szybko sie zapomina

Gość mamusia21
dla mnie najgorsze było to co po porodzie niesamowity ból krzyża brzucha i krocza nie mogłam ani siedzieć ani leżec tak bardzo mnie bolało dla ciebie dam rade abyś przy pierwszych skurczach opanowała technike oddychania bo wraz ze zwiekszeniem siły skurczy jest potem łatwiej opanować ból

Gość mamusia21
dla mnie najgorsze było to co po porodzie niesamowity ból krzyża brzucha i krocza nie mogłam ani siedzieć ani leżec tak bardzo mnie bolało dla ciebie dam rade abyś przy pierwszych skurczach opanowała technike oddychania bo wraz ze zwiekszeniem siły skurczy jest potem łatwiej opanować ból