Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krecik w opałach

Metoda powypadkowa odzyskiwania wzroku - soczewki

Polecane posty

Gość Krecik w opałach

Czy ktoś z Was miał stosowane soczewki kontaktowe robione specjalnie dla niego na zamówienie - coś takiego się stosuje przy utracie wzroku na skutek wypadków lub przy wielkim niedowidzeniu . Niestety mało który z okulistów niepracujących w klinikach ma o tym pojęcie . Szukam osób , które ten problem " przerabiały " .

nie wiem czy dobrze cię rozumiem, ale ja mam soczewki robione specjalnie na zamówienie ze względu na duża wadę wzroku...po prostu nie mieszcze się w standardach;)

Gość Krecik w opałach
Tak o to mi właśnie chodzi . Jak długo nosisz te soczewki i jaki jest efekt ?

słuchaj my się chyba jednak źle rozumiemy:) ale od początku - soczewki noszę jakieś 13 lat...są to soczewki twarde, robione na zamówienie ze względu na dużą wadę wzroku jak już psałam wcześniej.Jest to wada wrodzona anie po wypadkowa. Komfort użytkowania tych soczewekjest dobry, musze je zmieniać na nowe raz na 2 lata - koszt ok 2 tys zł. Nattomiast nie wiem o jaki efekt pytasz...? Bo jeśli chodzi o poprawę wzroku jest ona minimalna ok 2 dpi w ciągu całego tego czasu, ale też nie w celu poprawy wzroku soczewki noszę, tylko dla wygody. Okulary jak sam/a rozumiesz w moim wypadku są dość pokaźne:) W pinglach mykam po domu, a w soczwkach śmigam w każdej innej syuacji... cóż więcej mogę napisać? chcesz coś jeszcze wiedziec?

Gość Krecik w opałach
Dzięki za odpowiedż , ale jednak chodzi mi o coś innego . Mianowicie o noszenie szkieł w celu wyrównania rogówki zniekształconej od urodzenia w moim przypadku ( obecnie około 85 % stopień niedowidzenia ) astygmatyzm niedowidzący .Niektórym się takie soczewki zapisuje po uszkodzeniach oczu po wypadkach . Może ktos to " PRZERABIAŁ" ???

No patrz - pierwsze słysze powiem ci szczerze, zatem podniose ci temat bo sama chętnie się czegoś dowiem, oprócz dużej którkowroczności też mam astygmatyzm...

Gość Krecik w opałach
Czy naprawdę nie ma takich przypadków ???

Gość odświeżam temacik

Gość odświeżam temacik

Gość odświeżam temacik

Gość KRECIK W OPAŁACH
Czy jestem sama z problemem ?