Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnies2

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość agnies2

ja bym chciala sie dowiedziec, czy tabletki sa nie zawodne. czy napewno nie zajde w ciaze

Gość minimka
Jest to najbardziej skuteczna antykoncepcja... Naturalna jest zawodna, zwłaszcza jeśli uczysz się i masz stresowe dni... Wtedy nie mozesz byc pewna.. Prezerwatywy są niby skuteczne, ale nie wygodne i masz trochę stresu w czasie seksu... Tabletki daja ci pewność... Możesz wtedy o każdej porze dnia i nocy.. Chociaż słyszymy czasami przypadki ciąży.... A mnie akurat coś dzisiaj na kwaśne ciągnie i mam mdłości.... Podejrzewam że jednak to zatrucie... mam nadzieje....

Gość Marta1983
Jeżeli będziesz brać j regularnie to nie masz o co się martwić..

minimka - jeśli krytykujesz jakąś metodę to się porządnie doucz. To, co piszesz - nie jest prawdą.1. Nie ma stuprocentowej antykoncepcji. jedyną kwarancją braku ciąży jest brak współżycia. Przy tabletkach w ciążę zajść mona (tak, przy mega regularnym stosowaniu) aczkolwiek ryzyko jest bardzo, bardzo małe.2. NPR skutecznością dorównuje tabletkom, różnica między tabletkami a NPR (poza oczywistymi: stymuacja hormonalna) jest taka, że przy NPR trzeba mysleć trochę dłużej i bardziej skomplikowanie niż \"wująć, włożyć do ust, popić, połkąć\".Trzeba mieć trochę samodyscypliny i przede wszystkim chęci.Jeśli chodzi o nieskuteczność to rzuciłabym na tę wagę kalendarzyk, ale to inna para kaloszyi z NPR wiele wspólnego nie ma.

Gość a czy ktos
moze wyjanic mi co to jest to NPR?

Metody Naturalneg Planowania Rodziny.Dzieli się na kilka rodzajów. Metoda obserwacji śluzu (Billingsów), metoda wieloobjawowa (zwana inaczej met. objawowo-termiczną czy met. podwójnego wskaźnika) - tu dzieli się na różne rodzaje zależnie od sposobu interpretacji i niewielkich różnic w zasadach: angielska, niemiecka, Kippleyów, Roetzera i kilka niej znanych.Najbardziej pewna jest wieloobjawowa (codziennA obserwacja śluzu, szyjki macicy i temperatury).Posyłam link do met. angielskiej, gdzie dowiesz się więcej; http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm