Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kewcia

Zakopane... co polecacie???

Polecane posty

Jade do zakopanego:) I PROSZE O POMOC:) MOZE KTOS POLECIC MI COS CIEKAWEGO???

Gość Donaldson
Droga na Morskie oko:) i dolina kościeliska z jaskinią mroźną:)

Donaldson:) dzieki za info:) planuje morskei oko obowiązkowo! a wiesz moze jak tam wyglada sparaw z kolejka na kasprwy???

morskie oko gubałówke Skocznie mozna ppochodzic po dolinkach Giewont itp itp

dzieki za odpowiedzi:) a radzicie poruszac sie busami, autobusami czy lepiej wlasnym autem?? parkingi chyba drogie??? nocuje w bukowienie tatrzanskeij wiec troche od zakopanego 15 km

Gość Ekonomista z Marsa
Lepiej jedź na Słowacje. W Zakopanem pełno chamów, którzy robia łaskę ze ci wynajmuja kwatery. Tak samo na parkingach, na kórych ceny sa z księzyca (kilkanaście PLN). Busy kosztuja 2 zł i faktycznie jeżdzą cześto. Tak ze samochodem opłaca się raczej w kkilka osób. Na słowacji i więcej gór i nie trzeba płacić za wejście w Tatry i ludzie jacys milsi. Góralom w Polsce strasznie woda sodowa do głow uderzyła od nadmairu turystów, A te pieniądze wyciągnięte od turystów to potem w dżej mierze ida na budowę monstrualnych kościołów. Ja juz wole dawac moje pieniądze dla naprawde potrzebujacych, np. dzieci zbiednych rodzin

ale mam akurat sprawdzony nozleg w bukowinie.mili ludzie. polecam i nawet nei tak drogo. a propos słowacji to czy z zakopanego opłaca sie wybrac na jedniodniowa wycieczke na słowacje?????

ja w tym roku trafilam kwatere a konkretnie mieszkanie 30m2 i to 1 min.d rogi od krupowek,mieszkanie z wyposazeniem,wszystko do dyspozycji i tylko 35zl od osoby za dobe!

w tamtyk roku bylam rowniez w Zakopanem,polecam zdecydowanie droge na Morskie Oko,zaopatrzcie sie w aparat cyfrowy,bo warto robic zdjeęcia bo są przepiekne widoki...

koniecznie planuje w tym roku wybrac sie na Giewont,oczywisxie przy ladnej pogodzie...Niestetyu trzeba bedzie przejsc sie pieszo,bo kolejka na Kasprowy niekursuje,ze wzgledu na modernizacje ....

Gość Ekonomista z Marsa
Pewnie, w Zakopcu na Krupówkach organizują takie wycieczki autokarem. Ale oczwiście mo zna jechac własnym autem, odkąd Tiry znikneły z Łysej Pol;any to nie ma kolejek na przejściu. Tylko pokazuje się paszport lub dowód i jazda...Poecam Tatrzańską Łomnice, Smokovec i Strbske Pleso. W Plesie mozna się przejść szlakiem na Rysy i dojśc do schroniska nad stawem - chata kpt Moravka czy jaakos tak. Godzinka drogi w jedną strone a widoki piekne. No i mozna zaqhaczyć o Poprad-urocze miasteczko z kompleksem basenów

ja mam nocleg w bukowinie za 45 z posilkami, 15 od zakopca ale naprawde super. kamilka a bylas moze na kasprowym koleka??

Ekonomista dzieki:) napewno skorzystam ale mam jeszcze jedno pytanko!jak tam trudnosc tych szlakow na slowacji?? bo jedziemy z 1,5 rocznym dzieckiem wiec ....

bylam na Kasprowym kolejka w tamtym roku,wjechalam i zjechalam,bo akurat zaczelo padac,ale cos wspanialego...zapiera dech w piersiach,widoki przepiekne,a napewno bylyby jeeszcze piekniejsze gdyby niepadalo...Polecam!Jedna wada tylko byla....czekalam w kolejce po bilet ponad 2 ghodziny,ale warto bylo,tylko czasu szkoda!!!

ja juz kiedys tez bylam i wspominam super:) tylko to bylo dawno:) mysle zeby bilet zarezerwowac wczesneij bo slyszlaam ze jest taka mozliwosc. a pamietasz ile to kosztowalo??????/

:) :) bede tam 5 dni:) morskie oko kasprowy słowacja wiec zostaja mi jeszcze 2 dni :):)

ja tez jade na 5 dni,ale niemam zbyt sporawnej formy fizycznej wiec troche bede włóczyla sie po Krupówkach...planuje wejsc na skocznie,bo w atamtym roku nietrafilismy,,,,byla zamknieta...Koniecznie musze wejsc na Giewont,i zobaczyć największy wodospad Polski - siklawe!!!

no mi sie tez marzy giewont bo jeszcze go nie zdobylam, ale jade z mackiem malym wic to chyba zbyt ryzykowne dla neigo. a kiedy sie wybierasz?? oby tylko pogoda dopisala:)

No tak...dla takiego maleństwa to zbyt męczaca i niebezpieczna droga,zwlaszcza na samym szczycie,gdzie trezba isc przy lancuchach.!Ja jade 20lipca na podroz poslubna...heh!Mam nadzieje ze bedzie pogoda,bo w tamtym roku bylismy od 25sierpnia i niezbyt poogda nam dopisala,bylismy na 5 dni,to 2 dni byly sloneczne piekne,a kolejne juz tylko padalo...ale czas zlecial szybko.....restaruacje z kapela goralska....krupowki...butorowy wierch...gubałówka...zlecialo...

no to swietnie:) a bylas moze w czechach w sklnym miescie??? ja bylam na majowy weekend i polecam:)

zakochana jestem w górach....ale moze kiedys......pojade do Czech...w tym rokju planuje zaliczyc morze...i góry...

planuje mięc dziecko na przyszly rok...a jak wyjdzie...zobaczymy...jednak na wypad w góry bedzie za małe by jechac...ale nad morze...czemu nie...

w Zakopanym polecam kawiarnie GABA :P najlepsze ciastka i lody jakie w zyciu jadlam :P

sklane miasto to gory:) jest swietnie ale wystarcza tak na 3 dni!ja tez uwielbiam gory, ale mam troche dlaeko bo mieszkam na morzem wlasnie:) dzidzius nie moj:) a orientujesz sie moze w temacie nosidelek dla dzieci??

Gość co polecam nie jechac tam