Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana mama

Czy słyszałyście kiedyś o tym, żeby rodzic zdecydował o tym kto po jego śmierci

Polecane posty

Gość przepraszam ze tak z innej be
Bardzo to smutne o czym piszesz :( Moze jeszcze nie wszystko stracone .

Gość zdesperowana mama
Smutne jest to, że nie mam włascwie możliwości zapewnienia dziecku odpowiedniej opieki.

Zdesperowana mamo...3mam kciuki zebys wyzdrowiala.W dzisiejszych czasach medycyna jest w stanie pomóc chorym i to w duzym stopniu dawniej niestety bylo gorzej-moja mama zmarla. Zostawila 3 dzieci-roczne,5 letnie(to ja) i 7 letnie),zajela sie nami siostra mamy z mezem, ojciec chcial nas oddac do domu dziecka. Ciocia wychowywala nas na zasadzie \"rodziny zastepczej\". Musisz uswiadomic partnerowi z czym wiaze sie wychowanie dziecka, ile to kosztuje czasu,pieniedzy, jak bardzo trzeba sie poswiecic.. mam jednak nadzieje ze unikniecie tego rozwiązania bo Ty wyzrowiejesz🌻

Ty masz naprawde bardzo poważny problem.... musisz jeszcze pozałatwiać sprawy na ziemi- tj. zapewnic opiejkę synkowi... musiałabyś namówić tego ojca dziecka,żeby zrezkła sie Tych praw dla dobra małego- no i możecie coeś podpisać z Twoimi rodzicami,że jeśli to 0oni beda prawymi opiekunami- to niebędą mu brionić kntaktów z małym... może się wtedy zgodzi?

Gość zdesperowana mama
też mam taką nadzieję

Gość zdesperowana mama
tak, tylko co i gdzie? jak to załtwic? kto mi może pomóc?

nie jestem pewna ale chyba nalezy udac sie do MOPSu. Na pewno bedą wiedzieli co trzeba zrobic.

Gość zdesperowana mama
Myslisz? ja stawiałam raczej na jakiś adwokatów, radców prawnych czy kogoś takiego. Ewentulanie jakieś centrum pomocy rodzinie czy cos takiego.

Powinni wiedziec co dalej, jak postąpic w Twojej sytuacji, doradzic.bez ssdu sie nie obejdzie,ale 1wszy krok to uzyskanie informacji jak sie za to wziac.

Gość zdesperowana mama
dziękuję wszystkim za odpowiedzi

Według mnie MOPS Ci ni pomoże. Poszukaj porady prawnej. W swoim czasie musiałam spędzić trochę czasu w sądzie i uzbierałam niezłą kolekcję ulotek o poradach prawniczych, również bezpłatnych. Kancelarie rekalmują się w takich miejscach jak sąd. Poproś kogoś, kto może pracuje w pobliżu sądu lub tam mieszka, może się uda.