Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszalocik

Mam problem, może mi pomożecie..

Polecane posty

Gość kaszalocik

Otoż miesiąc temu odstawiłam tabsy, w tym czasie cera mi trochę się pogorszyła, powychodziły mi drobne podskórne krostki, jest ich dość sporo, na razie nie jest gorzej, dzisiaj dostałam okres, boję się, że trądzik wróci ze zdwojoną siłą, ale nie chcę już brać hormonów. Niedługo biorę ślub i boję sie jak będzie wyglądała moja twarz, w związku z tym mam pytanie - czy antybiotyki rzeczywiście pomagają w przypadku trądziku?Zaznaczam, że nie mogę stosować żadnych ostrych zewnętrznych preparatów

Gość Tak antybiotyki pomagają
zazwyczaj tylko w czasie brania , ale jest też szansa, że wyleczą trądzik na stałe. I tak musisz iśc do dermatologa jeśli myślisz o antybiotykach a on już zadecyduje czy w Twoim przypadku antybiotyk będzie dobry.

Gość kaszalocik
Dziękuję bardzo za odpowiedź :-) uspokoiłam się trochę

Gość Tak antybiotyki pomagają
Eh... ten kafeteryjny mit, ż po tabletkach tradzik powraca, ze zdwojoną siłą. Sama brałam tą znienawidzoną Diane 35 przez 8 miesięcy i nie było żadnego diametralnego pogorszenia po odstawieniu. A jesli już (odpukać) to antybiotyki Cię poratują. Pozdrawiam.

Gość kaszalocik
hmmm, dzięki za słowa otuchy, ale niektóre z was twierdzą, że jest dużo gorzej po odstawieniu, ja na razie nie narzekam, zobaczymy

Cześć :) ja odstawiłam tabsy Cilest też jakiś miesiąc temu i od tamtej pory zero zmian, były chyba dwa jakis pryszcze przed okresem albo co :D być moze dlatego, że zażywam teraz Spironol, póki co sie ciesze, ze buzia jakos wyglada.... pozdrawiam.