Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaaaaaaaa

Problem z mysza do komputera,...

Polecane posty

Gość zaaaaaaaaa

Wylaczylam z USB myszke optyczna i teraz komputer jej nie czyta. Zaznaczam ze mam 4 wejscia USB i probowalam z kazdym i NIC. Mam teraz mysze na kulke i zaraz zwariuje

A wyłączyłaś komputer? Ja podłączam myszkę, włączam i wyłączam komputer i dopiero wtedy działa.

Gość zaaaaaaaaa
tak robilam tak i NIC.

Gość jadę pociągiem
a ona ma tylko jeden kabelek ? poczytałas w instrukcji ? czasem trzeba podłączyć tylko jeden, czasem oba, w zaleznosci od myszy

Gość jadę pociągiem
a baterie włożyłas do myszy?

Gość do jagody
wejdż w panel sterowania i przy podłączonym kablem aparacie kliknij w dodaj sprzęt bądż add hardware, winda sprawdza co zaostało podłączone a co nie ma sterowników, póxniej pyta czy sprżet zostął już podłączony it, to dość intuicyjne, i jak znajdzie aparat bądż masowy dysk USB to kliknij zainstaluj, nie chodzi o sam aparat ale o sterownik do odczytywania pamięci Twojej cyfrówki powodzenia

Gość zaaaaaaaaa
moja nie jest na baterie tylko ma byc umieszczona na specjalnym talerzu i wtedy dziala. nie dziala mi mysz i nic nie moge zainstalowac. Sterowniki zainstalowalam inna mysza ale tez nic.

Gość do jagody do autorki
podobna sprawa może być w przypadku myszki, jesli oczywiście chcesz jeżdzić na sterownikach windy i myszka nie jest jakimś mega zaawansowanym modelem z przyciskami funkcyjnymi

a czy przypadkiem w czasie instalacji myszy nie pojawia się napis teraz masz podłączyć mysz??? bo o ile pamiętam niektóre urządzenia tak mają. instalujesz sterownik do piero gdy pojawi sie komunikat podłączasz mysz czy drukarkę i wtedy następuje proces windowsa odpowiedzialny za wyszukanie sprzetu w usb i przyporsządkowania mu instalki

ewentualnie nalezy wejść na stronę producenta (opis na obudowie) i ściagnąć najnowsze sterowniki, odinstalowac wcześniejsze wersje... i zainstalowac według pojawiających się komunikatów..kiedy podłączyć itd

jeszcze drobna uwaga w przypadku cyfrówki, sprawdż czy miałas naładowane choć trochę baterie:P może i dziwne ale np. mogły paść po całej sesji i nie dziw że komp nie znalazł:D

Gość zaaaaaaaaa
Probowalam na wszystkie sposoby. Jak robie tak ze mam oprogramowanie i wlacze mysz nie chce mi dzialac. Jak mam jeda przybieta (nie do USB) tez nic nie dziala... Nie wiem co robic. Podczas instalacji nie ma napisane ze mozna juz wlaczyc.

Gość zaaaaaaaaa
"jedna przypieta" *

mysz najprawodpodobniej jest padnieta. Sprawdz jeszcze na innym kompie, jesli masz mozliwosc i reklamuj, jesli posiada gwarancje. Bo niemozliwe zeby wszystkie porty USB poszly na plycie :D.

Gość zaaaaaaaaa
porty dzialaja jak najbardziej. Myszka tez "odbiera" bo przy niej sa dwa swiatelka, powinno byc stale zieolne jak dziala a po podlaczeniu mryga czerwone... Czyli sprawna jest, ale neistety na komputerze wskaznik sie nie rusza

Co tzn. ze jest sprawna ;)? Kabelek jest najprawdopodniej naderwany w ktoryms miejscu i port usb jej nie widzi. Sterowniki napewno odpadaja, bo to jest urzadzenie USB, czyli zadnych sterownikow nie trzeba instalowac(chyba, ze ktos chce miec referncyjne, producenta) i wykrywana jest automatycznie. Jako ze sie zajmuje sprzetem komputerowym, to chyba wiem co mowie ;).

Gość zaaaaaaaaa
kabelek nie ma naderwania, przynajmniej nie widze. Dzis robilam przemeblowanie i dolaczylam wszystko od komputera. Inne na USB dzialaja mysza niestety nie....

Gość zaaaaaaaaa
USB ja widzi bo jak podlacze zaczyna swiecic, ale nie dziala. Wiec gdyby byl naderwany kabel nawet by sie nie swiecilo

O jezu ;), tak to gadac z babami o sprzecie ;). Nie jestem pewny, ale to jest zdaje sie kabel 4-zylowy(czyli w srodku, pod izolacja masz 4 kabelki) i nie mialem na mysli uszkodzenia z zewnatrz, ale w srodku, po izolacja...czasami poprsotu sie przecieraja, albo od wyginania kable sie moze naderwac. To ze swieci jedna lampka o niczym nie swiadczy, gdyby mycha byla sprawna swieciliby wszystkie jak mowisz. Sprawdzic na innym kompie, to jest najprostsze rozwiazanie...wtedy bedzie wiadomo, czy to napewno mysz...ale na 95% - tak.

Gość zaaaaaaaaa
rozumiem :D a czy gwarancja to obejmuje?

Gość zaaaaaaaaa
zwariuje zaraz. Weszlam w program tej myszki i normalnie pokazuje ze jest wpieta :D no nieee...

Hmm, a jaka to dokladnie myszka? Bo cos wspominalas o tym, ze ani radiowa, ani przewodowa, tylko ma jakas podkladke ;D?

Gość zaaaaaaaaa
tak jest bez baterii tylko dziala na tej podkladce. Zaraz wkleje link do Niej. Wieczorem sprawdze na innym komputerze.

To bedzie najlepsze wyjscie. Z tego co widze, to poprostu sie ja podlacza do kompa i powinna dzialac, wiec cos musialo pasc...albo cos pozmienilas w oprogramowaniu ;), ale to i tak raczej nie doprowadziloby do tego, ze myszka przestalaby dzialac. Sprawdz ja na innym kompie i daj znac, czy udalo sie rozwiazac ten problem ;).

Gość zaaaaaaaaa
usmiejesz sie. Wsadzilam USB ponownie a przy tym zrzucilam myszke na podloge.... I o dziwo dziala ;)

Gość zaaaaaaaaa
przed wsadzeniem USB poprawilam kabelek miedzy ta tarcza ze swiatelkami a "talerzem" i od razu zaczela myszka swiecic wiec to kabelki

Gość zaaaaaaaaa
ruszylam kablem i przestala dzialac, ale juz pokrecilam. wiec dziala na slowo honoru. Dbalam o to i uwazalam na kabelki a okazuje sie to lipa straszna jest