Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-to-be

Bede wiedziec ze to porood?

Polecane posty

Gość mama-to-be

Hi! Pytanie z grupy glupawych-jestem 3 tyg. przez terminem i czy napewno bede wiedziala ze to TO...tzn czy skurcze porodowe beda bolaly, jesli nie pekna mi wody plodowe to skad bede wiedziala ze nadszedl czas? Prosze o wypowiedzi, dzieki!!

Gość uwierz mi
niestety bedziesz wiedziala;-)

Gość 1111111111111
na 100% bedziesz wiedziała :) skurcze regularne bedą świadczyły,że poród się zaczął

Gość racja racja
peknie ci pecherz poleci woda albo zaczniesz plamic albo dostaniesz skurczy ale jedno jest pewne ::bezdiesz wiedziec ze to juz powodzenia

Gość klala
pecherz to ci raczej nie peknie ;) odejda ci wody plodowe

Gość mama-to-be
Dzieki za wypowiedzi, skoro tak kazdy moowi to musze uwierzyc:) Pappa

Gość jeśli pojawią się bóle
podobne do tych, których nie miałaś przez ostatnie 9 miesięcy, to znaczy bardzo podobne do miesiączkowych, to będzie oznaczało, że za dwadzieścia parę godzin urodzisz. Jeśli to twoje pierwsze dziecko, a na pewno tak, skoro zadajesz takie pytanie, to nie denerwuj się tak, bo na pewno uświadomisz sobie że to właśnie to i zdąrzysz do szpitala.

Gość pęknie pęcherz - płodowy

Gość A guzik bedzie wiedziała
Ja nie wiedziałam do ostatniej chwili, był jeszcze tydzień do terminu, brzuch mnie zaczął boleć ok 21.00, zawsze jak zjem fasolke po bretońsku to mnie boli, a w ten dzień właśnie zjadłam. No i bolał mnie ten brzuch i bolał ( nie poleciały mi wody płodowe) ok 1 nad ranem brzuch bolał jak cholera, ale dalej myślałam że to po fasolce i mówię przejdzie. Dopiero o 3 zadzwonił mąz po karetkę i mówi, może to już niech chociaz sprawdzą. Przyjechali zabrali mnie, zrobili badanie i mówią to poród. o 4 wiłam sie z bólu, a o 5 urodziłam ślicznego synka. Ale naprawde długo myślałam, ze brzuch mnie boli od fasolki, a nie że to poród, tak więc róznie z tymi objawami bywa. Poprostu mogą tylko pojawić sie nasilające sie skurcze, które sa coraz częstsze, z poczatku pomaga na nie szybkie chodzenie, potem to już tylko kobieta sie wije i myśli, niech to sie wreszcie skończy. Czasami wody odchodza dopiero jak ma dziecko wyjść, albo połozna musi przebić ( tak u mnie było). Gdy dziecko sie urodzi to czuje sie ulgę, wielką ulgę i wielką słabość.

Gość A guzik bedzie wiedziała
20 pare godzin? Ja urodziłam w ciągu 8 godzin od pojawienia sie pierwszych bólów, tak naprawde wszystko zalezy od kobiety, dziecka i porodu, u każdej kobiety jest inaczej.

do a guzik bedzie wiedziala....... tylko pozazdroscic, ze bole porodowe przypominaly Ci bole po niestrawnosci no chyba ze masz az tak potworne bole po zjedzeniu czegos ciezkostrawnego, wtedy wyrazy wspolczucia ;) do autorki... kiedy bedziesz miec juz bol ( nie musza byc bardzo silne) i przy zmianie pozycji bol nie bedzie sie zmiejszac, to bedzie swiadczylo o tym ze to juz porod bole przepowiadajace mozna dosc latwo odroznic wlasnie w ten sposob

a klucie tam w srodku bardziej bolesne niz przedtem+rozwarcie na 3cm+bole jakby jajnikow+bol w dole plecow dodam ze to klucie przychodzi odchodz jest nie regularne i niezaleznie czy chodze czy leze to jest.czy to moze byc porod zaczynajacy sie

Gość Justyna 5X83
jezu, co za temat, przeciez jak zaczynaja sie skurcze to nie ciagna sie w nieskonczonosc jak przy ciotce tylko zaczynaja sie nasilac w coraz krotszych odstepach. u mnie zaczelo sie o 22, najpierw po godzinie, potem po 45 min. i tak sie skracaly, o 6 rano byly co 6 min. wiec ruszylam do szpitala, po 7 mnie polozyli, a o 10.23 juz urodzilam. naprawde mocno bolalo dopiero po polozeniu na porodowce pod ktg, te pierwsze nie sa tak silne, poprostu skurcze. ja nie wiem jak mozna pomylic to z niestrawnoscia, szczegolnie na tydzien przed terminem:O