Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łoooo matkooo

Nie złożyłam pita...jak bardzo mam p.....?

Polecane posty

Gość KSIĘGOWA
ZŁÓŻ PITA TERAZ Z PROŚBĄ O PRZYJECIE PO TERMINIE I NIE KARANIE Z TYTUŁU KODEKSU KARNO SKARBOWEGO.

Gość =======
uscislajac: jesli uzyskales jakikolwiek dochod - masz obowiazek zlozyc zeznanie, za wyjatkiem sytuacji gdy dostaniesz od pracodawcy lub od zusu pit-40(rozlicony przez pracodawce) lub pit-40A(rozliczony przez ZUS). Jesli dostaniesz od pracodawcy pit-11 lub pit-11a, to w tym przypadku oznacza dla Ciebie informacje, ze rozliczony nie zostales i masz obowiazek zlozyc zeznanie- ten obowiazek zawsze tu istnieje, nie wazne czy masz zwrot czy wychodzisz na czysto, o stracie nie wspominajac

Gość łoooo matkooo
wielkie dzięki za wyjaśnienia, czy może mi jeszcze ktoś odpowiedzieć tylko, czy kiedyś nie było właśnie tak, że tylko ci, co osiągneli ten pułap 3 tys. musieli składać zeznania? czy ''zawsze'' trzeba było składać mimo wszystko??

Teoretycznie (zgodnie z prawem) to jest tak, ze zeznanie trzeba zlozyc zawsze. Jednak praktycznie nie wyciaga sie zadnych konsekwencji w sytuacjach takich jak Twoja. Coz, na Twoim miejscu zlozylabym w koncu to zeznanie (raczej szybciej niz pozniej, fiskus jest pazerny;) )razem z wyjasnieniami dlaczego nie zrobilas tego wczesniej. Jednak nie obawiaj sie zadnych konsekwencji;) Najgorsze co Cie moze spotkac to to, ze z tego zwrotu potraca Ci kare za opoznienie;)

Gość tujgg
nie musisz skladac bzdury pisza :) ja nie skladalam jak mialam 2500dochodu i nic sie nie dzialo po prostu nie dostalam zwrotu podatku i tyle :)

Gość molly 23
eh ludzie tłumaczyć wam a wy wraz swoje.chyba jak pracuje w urzedzie to znam sie na przepisach.jeszcze wyzywają kogoś nie mając racji!a potem przychodzi taki jeden z drugim i się tłumaczy, że on nie wiedział.kwota zwolniona od podatku to jedno, a roczne zeznanie podatkowe to drugie i każdy podatnik ma obowiązek złożyć takie zeznanie, nawet jesli pracował tylko dwa dni!

Gość molly 23
I tak jak pisałam w Twoim wypadku konsekwencje karne raczej nie zostaną pociągnięte.Na codzień spotykam się z przypadkami ludzi, którzy spóźniają się ze składaniem zeznań nawet kilka lat, więc wątpie, żeby nałożono na Ciebie kare.Złóż zeznanie, dołącz pismo i będzie dobrze.

Gość kiedys na pewno tak bylo
ze jak ktos nie przekroczyl tych 3 tys to nie musial sie rozliczac bo ja jakies 5 lat temu tak mialam i na bank sie nie rozliczalam a od pracodawcy dostalam pit11