Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia30__

cesarka, czy sn? pierwsza ciaza 30-latki

Polecane posty

dziewczyny, ktore rodzily swoje pierwsze dziecko kolo 30-tki albo po 30-tce - co radzicie? cesarka, czy SN? powiedzcie, jak (czy?) zmienia sie jakosc zycia seksulnego po porodzie sn? czy mozna wrocic do pierowtnych rozmiarow? czy sa klopoty z orgazmem? a przy cesarce - jak dlugo dochodzi sie do siebie? czy 3 miesiace po mozna uprawiac sporty? pomozcie pls...

Radziłabym PN-miałam cesarke i nie dlatego ze chciałam.Drugi raz NIE NIE NIE

Gość tak_tak_
... i jeszce raz tak dla cc

NIe ma co generalizowac. Jedna ma komplikacje po cesarce, druga jest bardzo zadowolona. To samo z SN- jedna po porodzie od razu biega i wszystko robi sama, inna lezy i cierpi.... Lepszy jest porod SN, bo szybciej dochodzi sie do siebie- rana zwykle szybciej sie goi, mozna szybko zaczac gimnastyke na zrzucenie brzucha- po samym meczacym porodzie szybciej wraca sie do siebie. Cesarka jest bezbolesna w trakcie samego \"porodu\", ale potem gleboka rana musi sie wygoic, boli, rwie. Trzeba odczekac troche czasu z gimnastyka na zrzucenie brzucha- wiec dosc dlugo chodzi sie z takim platem skory. I przed cieciem jest jeszcze atrakcja w postaci cewnika :p Trzeba wziac pod uwage, ze cesarka jest operacja... Jesli chodzi o dalsze pytania, to nie wiem. Ale moze ktos cos madrego napisze?

Gość kasia30___
dzieki za rady, ale moze jeszcze sie jakies doswiadczone mamusie znajda? jak u was bylo po?

Gość komosa
ja tez polecam cc