Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tradzik mnie rujnuje

plakac mi sie chce-tradzik,a zycie towarzyskie

Polecane posty

Jest mi strasznie przykro,poniewaz lecze tradzik juz 4 latka.Ale tak intensywnie to w zasadzie rok.Juz nie mam sily.Jestem z natury chyba fajna dziewczyna-nie ladna,ale wesola,szalona,majaca ogromne poczucie humoru.Ale ten tradzik mnie rujnuje.Mam go nie tylko na twarzy,ale takze na plecach i najstraszniejsze-na dekolcie.Nie moge zakladac bluzek z dekoltem,mimo,ze moj biust nie jest malutki.Jest fajny.Poznalam chlopaka.Zakochalam sie.Ale jak mam sie z nim spotykac... Kiedys przyjdzie pora na seks...-powiedzmy po pol roku.I co ja wtedy zrobie :( Strasznie sie tego wstydze,ale kupuje lekarstwa za 50 zl,nieraz drozej i nic...Twarz moze lepiej,ale plecy i dekolt...bleeee :( Boje sie,ze mnie wysmieje,jesli doszloby do rozstania.To pierwszy taki chlopak w ktorym sie tak zakochalam,wiec na pewno nie bedzie to chlopak na cale zycie. Nie chce mi sie juz zyc.Nie litujcie sie w wypowiedziach.Mowcie szczerze czy chlopak moze zaakceptowac kogos takiego....seks budzilby w nim chyba jedynie obrzydzenie

Gość ______0601
oczywiście, że może Ciebie zaakceptować, ale Ty najpierw musisz to zrobić, postarać się polubić siebie taki trądzik to sprawa, która można zaleczyć, może minie z wiekiem, a takie przymioty charakteru, które posiadasz są najbardziej wartościowe ja jestem atrakcyjną dziewczyną i dobrze prerentuję się w ubraniu, ale mam na ciele rozległe blizny po operacji też jak poznałam mojego narzeczonego, bardzo bałam się jak on zareaguje na te ślady powiedziałam mu o tym przed rozpoczęciem współżycia i mimo, że bardzo się cała, jakoś wspólnie daliśmy radę temu sprostać to naprawdę nie jest najważniejsze a jeśli mężczyzna odchodzi z takiego powodu, to nie jest wart Twojego uczucia, pomyśl, że opuściłby Ciebie, gdyby pojawiły się większe kłopoty, które przecież zdarzają się na drodze zycia powodzenia i postaraj się uśmiechać, wesołe oczy i odwróća uwagę od nieidealnego dekoltu 🌻

___0601 -Dziekuje za pocieszenie :* Podnioslas mnie na duchu naprawde.Nie wiesz jak bardzo.I chyba rzeczywiscie masz racje-jesli odszedlby ode mnie z takiego powodu to co byloby w trudniejszych chwilach.Ja lecze sie caly czas,ostatnio w dodatku mam uczulenia na wszytskie zazywane leki i musze je odstawiac,a pani dermatolog tabletkami mnie faszerowac nie chce bo mlodziutka jestem.Mam dopiero 18 latek.Jeszcze raz DZIEKUJE :*

Gość ______0601
... ale porobiłam błędów, lecz pisałam w pośpiechu, mam nadzieję, że rozszyfrowałaś :) cieszę się, że troszkę pocieszyłam, ale też nie chodzi o głaskanie Ciebie i mówienie "będzie dobrze, będzie dobrze" ja naprawdę calą sobą czuję i wiem, że znajdzie się mężczyzna, dla którego Twój wygląd nie będzie dominantą na takiego warto czekać, o takim warto marzyć smutne, że taka młoda dziewczyna nie może w pełni cieszyć się życiem, odsłaniać ciała i czuć się po prostu dobrze w swojej skórze ja w Twoim wieku miałam spore problemy zdrowotne, musiałam potem przejść te operacje i można powiedzieć, że straciłam te lata zawalcz o siebie, postaraj się polubić, pomyśl, że to jest coś przez co musiałaś przejść, że być może to doświadczenie jakoś Ciebie wzmocni, uszlachetni powiedzmy, że Ty znasz, inną, poważniejszą stronę życia od beztroskich równieśników charakter czowieka kształtuje sie właśnie w chorobie, cierpiniu i smutku a miłość na pewno się pojawi, miłość jest ślepa i nie widzi takich rzeczy jak trądzik :) ja moje blizny nawet polubiłam, cialo jest jak dziennik życia, na nim widać wszelkie slady, to pamiątka na zawsze dbaj o siebie, bądz swobodna przy tym chłopcu, a seks ... w nim naprawdę zgrabne, opalone, idealne ciało nie jest najważniejsze można współżyć z pięknym partnerem i mieć w sercu zimę tulę :*

_______0601 bardzo Ci dziekuje za wsparcie,za te cieple slowa..Rzeczywiscie niose ze soba jakis bagaz doswiadczen-przykrych wprawdzie,ale mysle,ze jesli uporalabym sie z tym kiedys to bede ta skore cenic jak najwiekszy w swiecie skarb.Obym tylko nie byla zbyt dumna i wyniosla hehe :) Bylam na forum o aborcji-cos strasznego.Nie wiem jak ludzie moga o tym w ogole myslec.Jak bedziesz miala czas to wejdz na ta stronke naprawde jest wzruszajaca http://nienarodzone-aniolki.blog.onet.pl/ A tu-na moi topicu,tez mnie odwiedzaj czasem:) Dodajesz mi otuchy i chociaz przez chwile nie mysle o tym,ze to takie straszne

Anonimek no cos Ty...nie strasz mnie ... Jestes chlopakiem tak?? Ja mam w czwartek wizyte u pani dermatolog... Ciekawe co tym razem mi przepisze...Bo ostatnio nic nie uzywalam przeciwtradzikowego,poniewaz wystapila u mnie jakas straszna rekacja skorna.Mialam skorupke zamiast skory.Cos okropnego.Ale juz mi schodzi i do czwartku z tym juz problemu nie bedzie.Ale bedzie trzeba podjac dalsze leczenie na tradzik..a z tym to juz gorzej bedzie...Bo zadnych kremow i masci razcej uzywac nie bede mogla.I one tylko na twarz ewentualnie pomagaja...A mi strasznie zalezy na dekolcie.Juz pal go licho w te plecy...Ale ten dekolt.A czym Ty sie leczyles?

Gość pooooooubvgv
:/ :O :P :p ;P ;p

Gość pooooooubvgv

Gość A nie zastanawiałyście się
nad terapią izotekiem? Mnie to wyniosło w sumie 500zł ale już od roku po zakończenia terapi niemam śladu po trądziku, a miałam naprawde straszny syfki, ropowiczne itp Ew Diane 35... tylko z tym trzeba uważać bo bierzesz, bierzesz- jest dobrze, przestajesz i jest wysyp jeszcze większy niż przed rozpoczęciem terapi

Wlasnie skonczylam brac pierwszy listek Diane.Mam zamiar zrobic przerwe po pol roku i zaczac wtedy brac kropelki homeopatyczne i jesc cynk w tabletkach.Te kropelki powoduja ze tradzik nie wraca.Ja nie oczekuje cudownej poprawy i cery,ale jak po 6 miesiacach moja cera bedzie wygladala lepiej to tak zrobie. A z wielu opinii wynika,ze tradzik powraca u osob ktore dlugo zazywaly Diane lub o takich ktore nie mialy problemow z horomonami.A ja je mam w 99% .Bo poza tradzikiem mam wiele niemilych dolegliwosci-nadmierne pocenie,strasznie nieregularne miesiaczki....etc. Dziekuje za rade :)

Gość A co to za
kropelki po ktorych tradzik nie wraca?? Ile kosztuja i czy sa na recepte?

Gość obiektyw
Diane jest na prawde dobry tylko ze musisz poczekac jakies 2-3 miesiace na efekty i to czy wraca w wiekszym stopniu po odstawienu to sprawa indywidualna bo ja odstawilam i byloi lepiej. Z wiekiem Ci to przejdzie zobaczysz. A kosmetyczka? probowalas jeakies zabiegi? Pozdrawiam i nie lam sie zobaczysz to minie.

Sa to kropelki homeopatyczne o nazwie PSORINOHEEL.Powiem szczerze,ze niewiele wiem na ten temat,bo nie ma w inbternecie o nich prawie nic.Same angielskie stronki.Powiem to co mi na ten temat wiadomo-wiec sa dostepne w aptece.Sa to kropelki z jakimis hormonami-reguluja gospodarke hormonalna.Wiadomo-tabletek dlugo nie powinno sie przyjmowac.A tradzik po nich wraca czesto.Dlatego po zakonczeniu brania tabletek lyka sie te kropelki aby tradzik nie wrocil.Dodatkowo sa tez jakies zastrzyki,ale ten temat mnie szcegolnie nie interesuje bo jak widze igle to o rany.... ;) Takze zastrzyki nie wchodza w rachube.A kropelki sa te ktore podalam i jeszcze jedno-nazwy nie znam,i obie buteleczki kosztuja 50 zl...

Gość Walczyłąm z tym cholerstwem
kilka dłuuugich lat, aż w końcu trafiłam do wspaniałej pani dermatolog, która przepisała mi maść o nazwie Brevoxyl. Pomogło i teraz sporadycznie, przed okresem coś tam się pojawi, a tak to mam spokój. :) Polecam, na mnie zadziałało.

OBIEKTYW-dzieki za pocieszenie.Wiesz jesli o kosmetyczke chodzi to makabra...Mialam praktycznie ladna cere na twarzy....Ale wiadomo-osoby z tradzikiem zawsze czuja ten niedosyt...zawsze chcialyby miec ladniejsza cere...Poszlam do kosmtyczki...-i to byl moj najwiekszy zyciowy blad.Osobom z taka cera nie wolno chodzic do kosmetyczki.Przez pol roku mialam taki stan zalamania ze szkoda gadac.Leki od dermatolog nie pomagaly,czulam sie jak potwor.W dodatku znalazly sie i takie "zyczliwe"osoby,ktore potrafily Cie dobic swoimi "cudownymi "spostrzezeniami i tekastami "A co Cie tak wysypalo...przeciez mialas ladna skore".Takze jak slysze slowo kosmetyczka to mnie az roznosi... Ona normalnie wyciska...A wtedy skora nadrabia zaleglosci...produkuje wiecej sebum i pryszczy wyskakuje tyle co nigdy.Koszmar naprawde

Ale ja mam przez te wszystkie "cudowne"specyfiki taka wysuszona skore,ze szkoda gadac.Teraz mnie wysypalo,bo mam od dermatolog plyn,po ktorym poczatkowo wysypuje-jest to znak,ze plyn zaczal dzialac.Mam nadzieje,ze sobie z tym gownem jakos poradze.Dekolt jest coraz ladniejszy :)

Gość Walczyłąm z tym cholerstwem
Brevoxyl ma to do siebie, że nie wysusza skóry, wręcz odwrotnie, a mimo to działa. :) No ale nie ma co eksperymentować na kilku specyfikach jednocześnie, bo efekt może być opłakany. Powodzenia z tym płynem, mam nadzieję, że Ci pomoże. :)

Gość agnesina
mnie pomoglu bardzo leczenie tzw kwasami AHA. polega to na tym ze sie daje na twarz cos w rodzaju maseczki, ktora lekko piecze. zadaniem jej jest oczyszczenie twarzy ze wszystkich nieczystosci. na poczatku powoduje to przejsciowe pogorszenie bo wszystko musi wyjsc na wierzch. ja pamietam ze w tym czasie nie moglam sie malowac, zadnych tuszy i podkladow, uzywalam specjalnych kosmetykow do pielegnacji. potem jak wszystko zeszlo cera stopniowo zaczela ladniec i od paru lat nie mam juz zadnych pryszczy. wczesniej uzywalam wszystkich masci, antybiotykow i nico. dopiero ta terapia kwasami mi pomogla.

Dziekuje za pocieszenie :) Przydaje sie naprawde... Ile czasu minelo od kiedy zalozylam ten topic..... ho ho... I dopiero teraz ktos postanowil mi pomoc :) Ale teraz to ja juz dzialam ;) Diane i plyn..Mam nadzieje,ze w koncu chociaz troche mi sie poprawi ta skora

wiesz co ja tez tak mialam kilka late temu, teraz mam 18 i jakos to poszlo w pizdu i mam spokoj:) nie bylo latwo, tek tych masci i jakichs kremow kupowalam i tez nic:o ale powiem ci ze mi duzo slonce dalo, baardzo wysuszylo i teraz twarz mam gladka, bez zadnych sladow po pryszczach, jakies tam wagry sie zdarza a pryszcze to tylko jak okres ale to i tak malo ze prawie nie widac:) nie wiem w jakim wieku jestes ale czasami tak jest ze jak wypryszczy to juz na dobre:o mialam kolezanka ktora miala pryszcza na pryszczu-doslownie.. nie mysl ze chlopak cie rzuci, ja jeszcze kilka miesiecy temu jeszcze mialam jakies slady i tez mialam chlopaka i tez sie wstydzilam :( wczesniej rozmawialam o tym z chlopakiem i pozniej jakos mniej sie wstydzilam:) kurde nie przejmuj sie bo jak zwykle tak jest ze sie przejmujesz a pozniej wyjdzie na to ze on tez sie czegos wstydzi:) glowa do gory i bedzie dobrze:)

Poprawiacie mi humorek teraz.Narazie sa wkacje wiec nikt mnie i tak nie widzi,wiec az tak sie nie zalamuje.ale za 10 dni wyjezdzam....bo musze... Bede pracowala w pensjonacie...A tam bedzie masa ludzi..I dziewczyny spia w jedym pokoju z chlopakami..makabra.

Gość czlowiek myslacy
ja mialem tetrcykline, nie bierzcie tego, to niszczy zdrowie,

FAJNA MADCHEN-To mamy tyle samo latek ;) Dziekuje wszytskim za rady.Ja mysle,ze teraz mnie wysypuje po tym plynie i gdybym go nie uzywala to bym miala ladniejsza skore,ale on "wyciagnie"te wszystkie glebsze.I pozniej bynajmniej nie bede z tym miala klopotu. A z chlopakiem to ja zerwalam.Ale on zawsze mowil mi,ze jestem sliczna ;) No tak-ale jak sie spotykalismy to akurat mialam ladna buzke-jakis taki czas ,ze mi poschodzilo.

Gość Ja próbowałam
kiedys Psorinoheel i nie widziałam żadnych efektów a zuzylam 2 buteleczki. To bylo jakis rok temu.

Osoba,ktora wypowiadala sie na temat tych kropelek-moglabys cos wiecej napisac na ten temat? Bardzo prosze.Il takie kropelki kosztuja,czy sa na recepte i wlasciwie na co dokladnie sie je stosuje

Gość Ezoteryczna MI
LECZYLAM SIE NA TRADZIK BEZSKUTECZNIE PRZEZ 5 LAT. FASZEROWALI MNIE wszystkimi dostepnymi antybiotykami, hormonami w stylu diane, po 2 latach stosowania jej miałam tak złe wyniki badań, że ODRADZAM KAŻDEMU. jeden jedyny lek mnie uratował, brałam go rok temu, do dziś nie mialam ani jednego syfa, wągra. dostępny na recepte. cena za 30 sztuk ok 150 zł. IZOTEK- TO JEDYNY LEK KTORY POMAGA NIE NA 80, 99% TYLKO NA 100 PRZYPADKOW. dziewczeta! nie faszerujcie sie hormonami, antybiotykami. izotek wezmiecie i pryszcze znikna. daje na to swoją głowę a mojej pani dermatolog dałabym nobla

Gość piwo karmi
moge was tylko pocieszyc ze ja tez mialam tradzik i codzinnie przez niego plakalam jak patrzylam w lustro. pomagalo mi nawilzanie skory czyli kilka razy dziennie przemywalam twarz mleczkiem kosmetycznym i tonikiem. na pewno nie jest dobre wysuszanie, szorowanie mydlem itd (ja juz chyba wszystkie sposoby przerobilam- maseczki z drozdzy, parówki itd). prawda jest taka ze nic nie zlikwiduje tradziku ... poki on sam po prostu nie zniknie ok 18, 19 lat. teraz mam gladka skore i ani jednego pryszcza. tylko nie wyciskajcie nadmiernie bo moga wam zostac potem slady do konca zycia. poza tym radze unormowac hormony bo one tez sa przyczyna powstawania tradziku . glowy do gory!! kiedys wam to minie, poki co zainwestujcie w jakis dobry korektor i podklad.

Gość jesli chodzi o
Psorinoheel to nie pamietam za bardzo juz bo to bylo dawno.. Ale wiem że kupiłam je bez recepty a cena hmm. . . Nie wiem gdzieś koło 20-30 zł. Te kropelki maja za zadanie oczyscic organizm z toksyn ale mi to nie pomogło może dlatego bo źle je przyjmowałam.. Bo tam nie bylo żadnego sposobu uzycia ani nic a to trzeba rozcieńczac z wodą a ja to piłam tak prosto z butelki...

do autorki: nie ma co się rozpaczać, moja kuzynka walczyła z trądzikiem 10 lat, syfy pojawiły się u niej bardzo wcześnie g dy ona miała 8,9lat!!! gdy miała 16 lat to spotkała sojego przyszłego męża, z miłości jej trądzik zniknął w wieku 18 lat:) głowa do gór y