Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tradzik mnie rujnuje

plakac mi sie chce-tradzik,a zycie towarzyskie

Polecane posty

jako kosmetyczka muszę się ustosunkowac do pewnych kwestii: \"Osobom z taka cera nie wolno chodzic do kosmetyczki.Przez pol roku mialam taki stan zalamania ze szkoda gadac.\" nie tylko wolno,ale trzeba-na zabiegi normalizujące ,żadna doświadczona kosmetyczka nie będzie wyciskać zmian ropnych, wyciska się tylko zaskórniki,zmiany trądzikowe wykluczają mechaniczne oczyszczanie \"pomagalo mi nawilzanie skory czyli kilka razy dziennie przemywalam twarz mleczkiem kosmetycznym i tonikiem\" cera trądzikowa wyklucza używanie mleczka-zamiast niego uzywaj żeli i pianek na wykładach z dermatologii profesorka beztrosko przyznała,że klienci z trądzikiem do dla niej kura znosząca złote jajka,że nigdy ich nie leczy do końca, bo nie miałaby na kim zarabiać i co wy na to? Zakazy pielęgnacyjne dla cery tłustej: - mycie twarzy woda z mydłem - stosowanie preparatów odkażających na bazie alkoholu, czyli niszczenie lipidów naskórka, warunkujących wiele funkcji skóry, np. hamowanie utraty wody. Zalecenia pielęgnacyjne dra cery tłustej: - demakijaż twarzy żelami antybakteryjnymi przezna­czonymi do pielęgnacji cery tłustej, - tonizowanie skóry twarzy! - aplikowanie żeli pielęgnacyjnych pod oczy, - aplikowanie odżywki w postaci emulsji lub kremu na szyję i dekolt, - aplikowanie kremów pielęgnacyjnych z brokerami przeciwsłonecznymi na twarz w okresie letnim.

tak tak ,z milosci jej tradzik zniknal,co za bzdura zmiany tradzikowe pojawiaja sie w wieku 11-12 lat,jako nastepstwo zmian hormonalnych w organizmie,zaraz napiszesz ze miala tradzik jako 4 latka

No w takim razie moja kosmetyczka nie byla doswiadczona,bo dzieki niej wygladalam jak maszkara przez pol roku!!! Kolega to samo.I oboje mielismy cere tradzikowa...I oboje bylismy u tej samej kosmetyczki.Moja pani dermatolog powiedziala,ze nigdy nie powinnam byla tego zrobic i ja jej wierze.Niestety ta kosmetyczka wzbudzila u mnie wstret.I juz nigdy zadnej nie zaufam.Moze to glupota,ze tak mowie,ale tego co przezylam nie zapomne nigdy.

A o tym izoteku slyszalam tyle zlych opinii... Ale kazy ma inna cere.Jesli Diane mi nie pomoga(oby tak nie bylo) to wtedy poprosze p.dermatolog o ten izotek.A jak sie go stosuje? No 150 zł za 30 tabletek to bardzo duzo.Zwlaszcza,ze ja chodze do szkoly,wiec wlasnych pieniedzy nie mam.A rodzice....-oni maja tyle wydatkow teraz,ze szkoda gadac.

Słyszałam ze picie herbaty z bratka dwa razy dziennie pomaga na syfy. Na poczatku moze troche wysypac na twarzy bo to dziala na zasadzie oczyszczania toksyn. Cera poprawi sie za ok 1,5 tygodnia

Złotowłosa-mam taki zamiar ale dopiero jak skoncze brac Diane.Wtedy tez bede brala cynk i kropelki homeopatyczne.I jak tradzik dalej bedzie taki jak jest to poprosze o izotek.Chociaz moja p.dermatolog nie chce mi przepisywac tabletek.Ciagle mi przepisuje jakies zele i inne pierdoly-to na twarz.A dekolt i plecy pozostaja w takim stanie jak byly.Minal miesiac odkad biore Dine,ale widze,ze dekolt sie troche poprawil...Moze z czasem mi pomoze...Boze jakbym tego chciala A jesli chodzi o to,ze osoba z tradzikiem to kura znoszaca zlot jajka to moze i tak,ale dla prywatnych dermatologow.Ja chodze do panstwowego.

To wyzej to ja ;) Nicki mi sie porąbały ;)