Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maaaja

Escapelle niepomogło czy to możliwe

Polecane posty

Zażyłam escapelle po ok 30 godz od stosunku niebyło krwawień ani okresu okres spóżniał mi się 15 dni zrobilam test i prosze wynik pozytywny.

No to najwyraźniej nie zadziałał. Escapelle jest stosunkowo nowym lekiem w Polsce, wiec nie wiem jak to z nim jest. Ale znam dziewczynę (szwagierka), urodziła pomimo zażycia postinoru. :D Mimo, że był wzięty niecałe 24 godziny po (1 tabletka).

Gość ehh.....
No to współczuje... Teraz, albo kolejny wydatek na usuniecie, albo dziecko...

Gość madziarek55
Bedziesz mama. Gratuluje

Gość Ikaa09
Podobno jesli po escapelle zajdzie sie jednak w ciaze,to jest bardzo duze prawdpodobienstwo,ze to ciaza pozamaciczna.

Gość ja zaszłam w ciąże po
escapelle, za 4 miesiące bede mama :) jesli chodzi o ten post o ciazy pozamacicznej to sie nie przejmuj - escapelle jesli pomimo zazycia nie zadziala i dojdzoe do zaplodnienia to dziala dobrze na płod, nie ma zwiekszonego ryzyka, po prostu tabletka nie zadziałałą.

Gość możliwe możliwe

Może nie zadziałać, bo najzwyczajniej w świecie zapłodnione jajeczko może się zagnieździć przed zażyciem tabletki. Moja koleżanka też miała taki przyadek, ale trafiła idealnie w dni płodne no i nie pobiegła od razu do lekarza. Mnie się np. udało. Ale nie była w żadnej pozamacicznej ciąży, urodziła zdrowego, dużego synka.

Gość Karoooo20
hej, mam pytanie jak to właściwie jest? pa zażylam po 24h od stosunku i to był moj pierwszy raz...no i jestem po zapaleniu pochwy...jaki jest stopień ryzyka że nie zadziała escapelle??