Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała Miiiii

Zapalenie Mieszków Włosowych- dziewczyny łączmy się

Polecane posty

Gość kacha pomoże
silent_whisper słyszałam o tych drastycznym sposobie,na jakims forum-moze ci on pomoże.ja jak sie nieuważnie maszynka potraktuje to tez mi krosty wyskakują;-).a poza tym włosy rosna mi jak szalone i na maszynki wydałabym fortunę.jak wyleczysz nóżki to polecam depilację pastą cukrową;nie powinno być po niej zapalenia no i efekt długotrwalszy ;-)

Gość silent_wishper
Mam nadzieje ze cos pomoze narazie po 2 dniach efektow nie widze ale wiem ze jest to leczenie nie latwe i dlugotrwale, ja tez nie przepadam za maszynkami bo jestem brunetka i najlepszy efekt tygodniowy dawal depilator ale niestety musze go odlozyc do szuflady. A czy od pasty cukrowej zapalenie sie nie pogłębi?

Gość naataaliaa
mój problem trwa od 2 lat... najpierw próbowałam na to podziałać veetem przeciw wrastaniu włosków, ale efektów nie było... później dermatolog mi przepisała Acnederm i Bedicort G... po 3 tygodniach stosowania dowiedziałam się od mojej lekarki ogólnej, że Bedicort to lek sterydowy i nie mozna go stosowac przewlekle, nie mozna tez powierzchniowo tylko punktowo (a dermatolog kazała mi nim smarować całe łydki raz dziennie)... później inna dermatolog (podobno najlepsza w krakowie) przepisała mi antybiotyk Danacin T i jakąś recepturową zawiesinę, która po nałożeniu staje sie pudrem... ale efekty były znikome, o ile w ogóle jakieś były... od pierwszej wizyty u dermatologa w sprawie tego problemu przerzuciłam sie z depilatora na maszynki - początkowo oszczędnie stosowałam po kilka razy, ale od paru tygodni używam tylko raz i wyrzucam... napewno od jutra spróbuję okładów z sody... mam pytanie o pastę cukrową... bo napisałyście, ze jak jest za rzadka to wtedy mozna materiał na nią przykleić... czy w takim razie mam rozumieć, że jeśli konsystencja będzie właściwa to zrywa się bez użycia materiału? - to by było dziwne... prosze o odpowiedź pozdrawiam!!

Gość silent_wishper
a ja nie widze żadnych efektow antybiotyk nic nie daje davercin ani spirytus apteczny tez i mam tez paste robiona ktora wyglada jak cynkowa podobno ma wysuszac no i zonk a wiosna sie zbliza

tak sobie czytam o Waszych \\\"zapaleniach\\\" i widzę że chyba męczę się z tym najdłużej... przypadlość dopadła mnie 9 lat temu i od tamtej pory wydałam już fortunę na wszelkiego rodzaju specyfiki... maści, kremy, tabletki, antybiotyki... w dalszym ciągu problem istnieje - okolice bikini wyglądają koszmarnie, o basenie czy króciutkich spodenkach w lecie mogę zapomnieć... prawdopodobnie żadne leczenie nie dało efektów bo nie byłamw stanie zrezygnować z depilacji... z dwojga złego wolałam gładką skórę zmienioną chorobowo od podleczonej ale owłosionej... ...no i tak się z tym bujam dziewiąty rok... chyba straciłam jakąkolwiek nadzieję na wyleczenie... szczerze zazdroszczę tym dziewczynom, które tym problemem nie muszą się martwić.... Pozdrawiam wszystkie walczące :)

Gość storczysko
hej dziewczyny. tez mam czerwone krostki i kropki na nogach ale uda to tragednia,myslałam ze to od golenia wiec sie wybralam do dermatologa.powidzilami ze to rogowacenie okołomieszkwe.JEST TO CHROBA NIE ULECZALNE GENETYCZNA!!!!!!!!mozna tylko zniwelowac jej skutki przepisała mi krem opitderm ok 25 zl mam sie nim smarowac .problem w tym ze on nie starcza nawt na tygdzien.wiec czeka mnie bankrutcwa.jeszcze jedno lekarz powiedzila mi ze mam isc na solarke.te choroba lubi promienie uv.moze znacie jakis tenszy lek z moczniakiem(zamiennik)opidermu.pzozdro.

Gość silent_wishper
a ja dzis zakupilam sobie masc hasceral podobno jest dobra no i zobaczymy czy beda jakies efekty:)

ja używałam clindacne i nic to nie dało, teraz smaruje cicalfate ale wielkiej poprawy nie widze... korzystam z porady i siedze w okładach z sody, zobaczymy czy coś to da ;)

Gość kacha pomoże
Masakra ile dziewczyn to ma.podobno jest nas 20% z ogółu. #zaczynam experyment z moją skórą.po przeczyaniu pewnego mądrego artykułu, doszłam do wniosku ze te moje krostki są alergiczne/oh!/,bo sama w sobie jestem alergiczką #zawsze dziwiło mnie dlaczego jak sie wydepiluję maszynka jest super ok do momentu/dnia jak tych wydepilowanych miejsc nie umyję/nabalsamuję itp. i tu mnie oswieciło-wyprysk kontaktowy!!mogę być uczulona na:mydło,żel,peeling,balsam,szampon...substancje zapachowe #i teraz wypróbowuję bezzapachowe kosmetyki do skóry atopowej,mam nadzieje ze uczulona jestem na te zapachy a nie na pot,włos, chlor i inne takie tam rzeczy których nie da sie na dobrą sprawę uniknąć. #zdam wam relację z efektów mojego ekspeymentu PS:wrastanie włosków moze tez byc z tym związane,bo głównie chodzi o suchość skóry która rogowacieje i nie działa jako płaszcz ochronny przeciw bakteiom/alergenom z otoczenia ;-P

Gość Mein Tip
Ja jednak proponuję się wybrać do dermatologa jeżeli ktoś jeszcze nie był na konsultacji. Domowe sposoby mogą (ale też nie muszą) pogorszyć tylko stan skóry. Ja mam problem w okolicy bikini. Używałam maszynki jednorazowej a potem pęsety (dłubanie:>). Na początku pani dermatolog przepisała mi maść Davercin. Po kilku dniach zauważyłam małą poprawę.. stosowałam go przez kilka miesięcy (z przerwami bo nie można go stosować ciągle) jednak włoski wrastały dalej i tworzył się stan ropny (jednak łatwiej było je wydłubywać czego raczej nie powinnam robić). Przy każdym myciu szorowałam tamtą część ciała, stosowałam balsamy nawilżające i nic.. Wybrałam się w końcu do innej pani dermatolog.. która zabroniła mi przez 3 miesiące się depilować (czymkolwiek!). Toteż moja kuracja ma tyle trwać. 2 razy dziennie przez cały ten okres mam stosować Cetaphil MD, na noc przez 7 dni Travocort (na receptę) a potem przez 14 dni Bactroban (na receptę) i do końca Cetaphil. Szczerze to na początku się przeraziłam.. ale nie jest źle. Jestem w 7 dniu kuracji i kończyć będę Travocort i powiem Wam (a dokładniej to napiszę:P), że widzę efekty. Włoski nie wrastają już tylko stare "wychodzą na powierzchnię". Nie wiem tylko czy wytrzymam 3 miesiące bez depilacji.. chciałabym się w końcu tego problemu pozbyć. I tak naprawdę to nie wiem co mi dolega bo nie zostało to nazwane:) Wiem tylko, że gronkowca ani innej bakterii nie mam bo miałam robione badania:) Włoski wrastały, robił się stan ropny.. ja tu dłubałam i mam już też kilka blizn.. ale nimi zajmę się po wszystkim:) Podsumowując radzę Wam wybrać się do dobrego dermatologa, jeżeli po jego zaleceniach nie będzie widoczna poprawa należy udać się do innego.

Gość kacha pomoże
Zaczęłam teścik od produktów firmy Emolium.o dziwo te bezzapachowe i superextranawilzające kosmetyki/niebanalnie drogie/ chyba dzialają.stosuję je dopiero od paru dni a widze duże różnice w nawilżeniu skóry.ogólnie unikam jakichkolwiek kontaktów z substancjami zapachowymi w kosmetykach. Skórę mam ładniejszą bo miałam drobne syfki na plecach i dekolcie/mimo że dojrzewanie przechodziłam juz dość dawno/,szybciej sie goja i nie wyskakują nowe ;-) !!! jeszcze jest sposób- wykompanie sie w krochmalu-jak niemowlaki=trzeba kiedyś sprobować Mein Tip twój problem z bikini nie jest mi obcy.własnie ta moja suchość skóy/może atopia??/ powodowała wrastanie włosów po depilacji.teraz narazie nie depiluję się ale odrazu zauważyłam że wrośnięte włoski wreszcie przebijają mi się przez skórę i wychodza na zewnątrz.wogóle suchość skóry to nawarstwienie sie naskórka przez który nie może się przebić włos,a to emolium powoduje głębokie nawilżenie NIGDY NIE MIAŁAM TAK MIĘKKIEJ SKÓRY JAK TERAZ polecam wypróbować choćby emulsję do kąpieli.ja mam emulsje do ciała,żel do mycia(ale czasem wlewam ja do wanny jak płyn do kąpieli) i krem barierowy.to wszystko i zero zapachów.Mein Tip tobie też polecam

Gość myszka3336
Witam wszystkich serdecznie Mam problem z krostkami na łydkach. Są to czerwone punkciki z ropką występujące w miejscach wyrastania włosów do tego jeszcze swędzi jak nie wiem co. Drapię to chociaż staram sie nad tym zapanować. Mam wrażenie że to roznoszę. Borykam się z tym chyba od 7 lat. Chodziłam do dermatologów w Krakowie. Jedna Pani dawała mi masci na bazie sterydyów i w sumie pomagało ale nie znikało do końca. Dostawałam także jakies leki doustne ale już nie pamiętam nazw. Miałam wtedy też robione testy alergologiczne ale one nic nie wykazały. Miałam także robiony badania na grzybice ale też nic. Znajomy ordynator przyjał mnie do szpitala na tydzień i prześwietlił cały mój organizm wyszło tylko że mam refluks (cofanie żółci z watroby do żołądka). Ta sama pani dermatolog stwierdziła że to jest tradzik... jednym występuje na buzi a ja mam na łydkach (jasne). Nastepnie zmieniłam dermatologa, który był bardzo kosztowny i kazał mi chodzić na wizyty co 3 tyg. ale oczywiscie nic. Lekarz stwierdził że to od golenia wiec przez pół roku nie goliłam nóg ale to nic nie dało oprócz krost miałam włosy jak małpa na nogach. Pomaga jedynie słońce. Jest już ciepło a ja jak zwykle długie spodnie i sie gotuje. mam juz tego serdecznie dość Błagam pomóżcie albo chociaż napiszcie gdzie w tym Krakowie są jacys dobrzy dermatolodzy. Zrobię wszystko żeby sie tego pozbyć.

Gość kacha pomoże
mmyszka3336 może na początek spróbój intensywnie nawilżać te miejsca produktami dla alergików albo niemowląl;-)

Gość myszka3336
nawilżam i nic nie pomaga raz jest lepiej a raz gorzej

Gość kacha pomoże
a próbowałaś np. Oliatum emulsję.ją sie wlewa do kąpieli lub zwilża ciało,smaruje i zmywa wodą.super extra nawilża-bajka.wiesz ja jeżeli już robię sobie kąpiel to bardzo krótko bo im dłuzej sie moczy to skórę wysusza. Myszka może twoja skóra za mało jest nawilżona-na mnie to nie działają zwykłe balsamy bo za szybko sie wchłaniają-nie tworzą długotrwałej warstwy ochronnej. ja właśnie popełniałam błąd bo chciałam wysuszyć krostki a przez to stare się goiły a powstawały nowe.

Gość sdfsdf
Hej ;] dziewczyny tez dostalam zapalenia mieszkow wlosowych na bikini;/ ;/ oczywiscie po depilacji. PRzemywalalm to miejsce spirystusem i kremowalam kremem bambino (dla dzieci) (bralam krem na wacik i przykladalam aby nie zatluscic majtek) przeszlo ;]

Gość prawiewyleczona
witam wszystkich;) na zapalenie i rogowacenie mieszkow włosowych cierpię od kilku lat, doszło do tego,że w okol bikini porobiły mi się wrzody i czyraki...ochyda. Teraz są już niemal wyleczone ale musiałam po kilka razy brać unidox prze cały m-c bez przerwy! Zostały mi jaieś blizny i przebarwienia ale to już nic w porównaniu z tym co miałam...czasem nawet siedzieć nie mogłam przez te czyraki. Cały czas profilaktycznie i leczniczo stosuję krem fusacid i gorąco go polecam. Równiez maści przeciwtrądzikowe pomagają gdy robi się krostka po depilacji. Ale przede wszystkim to maszynke stosuję wyłącznie do nóg i to wtedy gdy nie mogę pójść na wosk. Do bikini używam tylko golarki i trymera braun i poprawa jest ogromna- jak zasypie skórę po goleniu zasypką to sporadycznie pojawiają się krostki od wrastających włosów. No i jeszcze jedno- peeling dokładny i dość częsty bikini oraz nawilżanie. Najlepszy dla mnie jest cukrowy z daxcosmetic bo dodatkowo pozostawia taką warstewkę jak po oliwce. Gdyby tylko udało się usunąć przebarwienia to byłabym całkiem zadowolona juz;) podobno cepan lub contratubex są w tym dobre...

Gość prawiewyleczona
witam wszystkich;) na zapalenie i rogowacenie mieszkow włosowych cierpię od kilku lat, doszło do tego,że w okol bikini porobiły mi się wrzody i czyraki...ochyda. Teraz są już niemal wyleczone ale musiałam po kilka razy brać unidox prze cały m-c bez przerwy! Zostały mi jaieś blizny i przebarwienia ale to już nic w porównaniu z tym co miałam...czasem nawet siedzieć nie mogłam przez te czyraki. Cały czas profilaktycznie i leczniczo stosuję krem fusacid i gorąco go polecam. Równiez maści przeciwtrądzikowe pomagają gdy robi się krostka po depilacji. Ale przede wszystkim to maszynke stosuję wyłącznie do nóg i to wtedy gdy nie mogę pójść na wosk. Do bikini używam tylko golarki i trymera braun i poprawa jest ogromna- jak zasypie skórę po goleniu zasypką to sporadycznie pojawiają się krostki od wrastających włosów. No i jeszcze jedno- peeling dokładny i dość częsty bikini oraz nawilżanie. Najlepszy dla mnie jest cukrowy z daxcosmetic bo dodatkowo pozostawia taką warstewkę jak po oliwce. Gdyby tylko udało się usunąć przebarwienia to byłabym całkiem zadowolona juz;) podobno cepan lub contratubex są w tym dobre...

Gość kacha pomoże
"prawiewyleczona' po co masz płacić za peeling jak sama sobie możesz zrobić.do łyżki cukru dodac pół łyzzeczki oliwy ,wymieszać i od razu peelingować

albo wystarczy lyzka kawy i oliwa z oliwek, tez super peeling :) a co do wrastania wloskow, to polecam keranorm z apteki, zniknal u mnie ten problem

Gość kacha pomoże
Dominisiu masz rację kawa jest zaje_jaszcza,chociaż mi zapachowo nie pasuje oliwa i wolę samą kawą;-). Domminika ten keranorm krem powiedz o nim coś więcej,bo sprawdzam ją w sieci i różne zdania są na jej temat ??hmm

Gość ninka malinka
hej dziewczyny podajcie przzepisy na peelingi

Gość kacha pomoże
kawa+oliwa= ;-D sól+oliwa=;-D piasek+oliwka =;-DD cukier+oliwka= ;-D gąbka do masarzu+oliwka= ;-D ryż zmielony+oliwa= ;-D

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppp

Gość aaaaaaaaaaaaajncudh
JA MAM najwiekszy problem z pachami.. najgorsze jest to ze mam to tylko pod jedną pacha. oprocz tego zrobił mi sie taki jakby guz pod pacha. masakra. poradzcie mi cos

Gość nie wiem czy już ktoś nie
wspomnial o tym, ale ja ostatnio odkryłam, że pomaga mi krem HYDROCORT 0,5%. Oczywiście nie od razu - krostki nie znikają z minuty na minutę, ale bardzo lagodzi i wyraźnie pomału leczy.

Gość bas25
Ja stosuję na to krem z krzemem. Tak się właśnie nazywa "krem z krzemem" kosmetyk z serii 20/20. Posmarować po goleniu i potem jeszcze raz za kilka godzin i śladu nie ma po podrażnieniach i swędzeniu. Kosztuje około 8 zł w aptekach. Nie wiem czy wszędzie to dostaniecie, u mnie na wsi jest. Ale jak pytałam w sześciu aptekach w Poznaniu to aptekarki wielkie oczy robiły, że one pierwszy raz o czymś takim słyszą. Poleciłam koledze na podrażnienia po goleniu twarzy i do dziś mi dziękuje :)

Gość madziolek20
podbijam temat, bo wiem jak trudno sobie z tym poradzić. Polecam wszystkim płyn ACNOSAN, można go kupić w aptece za ok. 9 zł. Walczyłam z tym problemem strasznie długo, ale to naprawdę pomaga. Do tego częste nawilżanie olejkiem lub balsamem, ewentualnie kremem ALANTAN.

Hej dziewczyny ( i chłopcy ;D ), walczę z tym już od dość dawna, ale gdy czytam,że niektóre z was mają to cholerstwo po kilka lat, odechciewa mi się nawet pisać. Zaczęłam stosować te okłady z sody i widzę efekty, oprócz tego używam żelu od dermatolog i (UWAGA!) stosuję okłady z szałwii, nie wiem czy słyszałyście, zalewam wrzątkiem ( pół szklanki) i czekam 15 minut, potem smaruję miejsca zarażone namoczonym gazikiem i to naprawdę pomaga! Polecam. Oczywiście efektów nie zobaczymy po jednym dniu...A tak w ogóle, to od czego wy to macie ? Czym to jest wywołane ? Od depilacji ? Bo ja mam alergię pokarmową, podejrzewam. że na truskawki, pomidory lub czekoladę, za niedługo idę na testy :(