Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała Miiiii

Zapalenie Mieszków Włosowych- dziewczyny łączmy się

Polecane posty

Gość yerti
MAM ZNOWU TO ZAPALENIE! CZY TO SIE NIGDY NIE SKONCZY?!

Gość Bitterandsweet
Ja mam ten sam problem już od ok grudnia. Na początku chodzilam do pani dermatolog która wmawiala mi ze jestem chora na jakaś chorobe weneryczna (miałam badanie na kile) zamrazala mi te krostki azotem. Terz zapisala sie do pani dermatolog ktora zna sie na rzeczy. pokazalam jej to odrazu i powiedziala co mi dolega.Mam przepisany jakis antybiotyk na spirytusie, biore cynk i wiesiolek i smaruje nogi mascia oxycort. Wydaje mi sie ze jest maly postep w zwalczeniu tej choroby. Ale jestem baedzo ciekawa co bedzie dalej .

Gość masakra999
charles, jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj gronkowiec to bakteria, pyrantelum do jak sam napisales na \"odrobaczenie\" Bakteria to nie robak!!!!Pyrantelum jest lekiem na robaki obłe ktore moga wyst, w przew pokarmowym m,in czlowieka np, glisty ludzkie, owsiki. To sa robaki. Poziom tego forum to zenada

Gość zakaz depilacji
a mi dermatolog zapisał żel Metronidazol, zadziałał rewelacyjnie. No i kategoryczny zakaz depilacji, tylko golenie z użyciem maszynek dobrej jakości i pianki. Maszynkę wyrzucam od razu po użyciu, żeby nie przenosić bakterii. I tego lata nareszcie mogę pokazać nogi! A na blizny maść Cepan, ładnie zeszły. Pyrantelum na gronkowca? Nigdy się tak nie uśmiałam :)

Gość Pimpinella
Ja mam ten bajer od 8 lat :( pokrywa mi rece i dekold, aktualnie wiekszosc stanowia juz obrzydliwe blizny w kolorze sinym, ktore po opaleniu swieca bialoscia. Dla mnie to powazny problem natury powiedzmy \"psychologicznej\" bo na prawde nienawidze miesiecy letnich kiedy to ciezko jest nie pokazywac rak. Moja dermatolg w rejonie olewala to przez wiekszosc lat i kazala mi uzywac mydla protex i przecierac spirytusem. Po prostu szlag mnei trafia. Zaczelam sama gdzebac w necie i po polkach az okazalo sie, ze antybioryk ktory dostaje mooja siostra jest na zapalenie meiszkow wlosowych stwierdzilam, ze pal szesc wiecej stracic nie moge.... no i pomoglo, ale jednak chcialabym zeby lekarz udzielil mi jakiejs profesjonalnej pomocy :( W necie wyczytalam i sprawdzialam na sobie, ze bardzo pomagaja wszystkie natluszczajace kosmetyki apteczne. Ja np. uzywam Balneum Hermal, mozna jeszcze Oilatum ale ja np. mam po tym alergie. Wspomagam sie ponadto kremem Sudocrem ktory mozna kupic nawet w supermarketach w dzialach dla niemowlat - taki szary sloiczek - bardzo tlusty i gesty, polecam stosowac na noc i to jakiejs starej pizamie spiac bo wszystko sie wybrudzi. Wlasnie ide zapisac sie do dermatologa... zobaczymy na kiedy i co mi ciekawego powie :(

Gość kotek11111
ech. też to mam. byłam już u dermatologa, dostałam dwie maści, które nic nie dały. teraz czekam na kolejną wizytę. i zakazała mi używać maszynki. polecała wosk, ale mnie to przerasta. nie tyle, że boli ale włoski się nie wyrywają. próbowałam też kremu i co? nogi były gładkie, tyle tylko, że piekły cholernie przez 3 godziny po depilacji. mimo, że zaraz po użyłam żelu przepisanego przez dermatolog. intryguje mnie, że sporo z was pisało tu, że depilator jest zły, a maszynka ok. skoro wg mojej dermatolog jest zupełnie odwrotnie...

Gość Pimpinellanisum
Ja wlasnie ostatnio wyladowalam u dematolog... okazalo sie, ze ja mam polaczony problem tradziku i zapalenia meiszkow wlosowych. dostalam 3 mascie jedna miala pomgac na wrstajace wloski a na opakowaniu jak wol sti, ze przy tradziku i nic juz nie rozumiem. Ja dosrtalam teraz: Clindacne (po 5 uzyciach zatrwazajacych efektow nie widze), Davercin - to to chyba wyzre wszystko siekiera i efekty juz widac) oraz wlasnie ten co to mial byc niby na wloski: Akneroxid ale 10%.. Mozecie zapytac w aptece czy to am sie jakos do siebie, moja lekarkatwierdzila, ze jej maz sobie tym zapalenie mieszkow wyleczyl... czekam na efekty 11 sierpnia wizyta kontrolna zobacze co bedzie.

Gość kotek11111
ja właśnie Clindacne dostałam od dermatolog, miałam stosowac 10 dni i Bedicort przez siedem dni. i nic nie dało. i już nie mam pomysłów na depilację. bo na wosk u kosmetyczki mnie nie stać po prostu, a plastry nic nie dają tylko podrażniają mi skórę. a depilator podobno jest zły. i cóż? pójdę na ulicę z karteczką 'zbieram na kosmetyczkę' chyba ^^

Gość maffefka
hej mam podobny problem i juz mam tego dosc nic na to nie pomaga.... :( jest lato a ja n ie moge nog pokazac ..... dziewczyny pomocy!!!! przez jakis czas nie depilowalam ud z nadzieja ze to pomoze ale nic z tego calu czas mi wyskakuja krostki.... na lydkach sie juz zaczyna robic to samo.... po depilacja to jest normalnie tragrdia....

Gość Pimpinellanisum
Ja Clindacne dostałam na... mesiac!! No ale poprawe widze zdecydowana, 11 sierpnia mam kontrolna wizyte z decyzja co dalej bedzie. Tyle, ze u mnie glowna choroba jest tradzik (na calych rekach) do ktorego doplatalo sie zapalenie meiszkow. Dokolezanki ktora napisala ostatnia, to po 1 idz do dermatologa. Ona zdiagnozuje czy to na bank zapalenie meiszkow, a moze ktorastam z jego form i da Ci jakies leki... Ja sama tak probowalam 5 przez 10 przez kilka lat, teraz zaczyna byc lepiej, nie mowie hop, bo moze byc roznie...no ale zdecydowanie pojscie do dermatologa bylo dobrym krokiem.

Gość iza1601
a co powiedzie na to mam atopowe zapalenie skory i zpalenie mieszkow pod pachami i w okolicach bikini i nie moge stosowac kremow do depilacji tylko maszynke... kiedy jak zastosowalam krem poparzylam sie i wtedy byl problem...

Gość krąselka
HEJ JA JAKIŚ CZAS TEMU MIAŁAM OKROPNE KROSTY NA NOGACH PO GOLENIU. CAŁE LATO CHODZIŁAM W SPODNIACH ALBO W DŁUGICH SPÓDNICACH, ALE TO BYŁO JESZCZE GORSZE BO KAŻDY KONTAKT Z UBRANIEM BYŁ DLA MNIE WRĘCZ bolesny. I wiecie co, koleżanka, która miała podobny problem i była z tym u dermatologa poradziła mi kupić witamine A+E ,wycisnąc zawartość kapsułek i zmieszać to z odrobiną oliwki dla dzieci i tym smarowaćnogi. Pomogło, paskudztwo znkikło po kilku dniach. Spróbujcie

Gość kathleenv
hej dziewczyny . ja przestalam przede wszystkim depilowac nogi maszynka , i depilatorem .mama kolezanki jest dermatologiem i polecila mi przede wszystkim dezynfekowac te okropne kropki i krostki po depilacji i zmywac Cetaphilem .dezynfekowalam Octeniseptem ale cetaphilu do mycia nie kupowalam tylko balsam o tej samej nazwie .pomoglo chociaz nie byly to jakies spectakularne efekty. za to zdecydowalam sie na depilacje pasta cukrowa ,znow byly te kropki ale na drugi dzien zniknely a przynajmniej byly duzo bledsze . balam sie teraz wrastajacych wloskow i po przeczytaniu kilku opini zakupilam svr xerial 30 i samruje nogi rano i wieczorem juz drugi dzien. dodatkowo miejsca gdzie byly takie malutkie czerowne ranki zasypalam zasypka alantan i podzialalo .:)nie wiem jak bedzie z wrasatajacymi wloskami , na efekty bede musiala poczekac ale krem jest dobry jak widac ,niektore dziewczyny pisaly ze smierdzi a ja tam niec nie czuje . jest tlusty ale trzeba go chwile wmasowywac.natomiast ma dwie wady : -przy stosowaniu na nogi tubka jest malo wydajna -no i jest drogi (ok.50zl za 50ml. jak skoncze ta tubke a bedzie to nie dlugo kupie tanszy odpowiednik oceanica oxeril i zobaczymy . pozdrawiam wszystkich z problemem . a i moze wyprobuje ten paten z kapsulkami witaminy A+E i oliwka :D

Gość kacha pomoże
dziewczyny dziewczyny miałam taki sam problem co wy ,tylko w okolicach bikini.Maszynką nie dawało rady bo na drugi dzien zsypana krostami byłam.zastanawiało mnie tylko,dlaczego nie odrazu tylko następnego dnia.Myslałam: -zapalenie mieszków włosowych -wrastanie włosków,spowodowane rogowaciejącym naskórkiem/włos nie moze sie wtedy przebic przez warstwe skóry/ No to smarowanie, dezynfekcja ,ogólnie likwidacja bakterii/grankowców itp/.nie skutkowało wiec to musi byc to wrastanie.tez nie za bardzo Zrezygnowałam po czesci z maszynki na stronę depilator.wiadomo ból niesamowity wiec miejsc intymnych nie ruszałam.Depolator wyrywa włosy z cebulką.ale niektóre wyszarpuje i one pieknie wrastaja w skóre,bo maja nieregularne zaknczenie włosa tylko takie poszarpane/jak pedzel/.stosowałam svr xerial 30 i czeste pelingi,ale to nie wystarczało ponieważ zawsze cos gdzies wrosło i lipa.Niestety miejsca golone po maszynce nadal wysypywały sie krochami/stosowałam sudocreme/. Postanowiłam zrezygnowac z dpilatora ,zabrałam sie za posk/tylko Veet-duzo wosku,wydajny/ i pensete.co nie dało sie woskiem wiąść pomagałam sobie penseta.mniej włoski wrastały,moze dlatego ze wyrywajac włosy pozbywałam sie zrogowaciałego naskórka.zauwazyłam też że krosty po maszynce wyrastaja nieregularnie-czasem są,czasem ich nie ma-dziwne.miedzyczasie stosowałam rózne specyfiki na wrastanie włosków/polopiryna+gliceryna+woda/,ale wypaliły mi tylko skóre;-/. NIECHCĄCY MNIE OLŚNIŁO PO DŁUŻSZEJ WIZYCIE U BARTA I PRZEBYWANIU W NIEMOWLAKIEM:=))POWSTAŁ TAM PROBLEM ==POTÓWEK==.WYCZYTAŁAM W INTERNECIE CO TO JEST.OKAZAŁO SIE ZE POTÓWKI MAJĄ TEZ DOROŚLI!!.STWIERDZIŁAM ZE MNIE TEZ CZESTO NAWIEDZAJA KROSTY NA KARKU NA PLECACH CZASEM NA NOGACH JAK SIE SPOCE I TO GŁÓWNIE LATEM.I CO I TE KROSTY TO NIE ZAPALENIE MIESZKÓW TYLKO POTÓWKI.A Z NICH MOZNA SIE NABAWIC TEGAO ZAPALENIE MIESZKA WŁOSOWEGO.NIE BEDE PISAC O CO CHODZI Z TYMI POTÓWKAMI BO BARDZO DUZO O TY PISZE W INTERNECIE/GOOGLE SIE KŁANIA/.ALE JEST JEDNEN PODSTAWOWY SPÓB NA KROSTY I UWAGA NA WRASTANIE WŁOSÓW.PO TEJ TECHNICE KONIEC Z KROSTAMI I SMAROWANIEM KREMAM NA WRASTAJACE WŁOSKI JUUPIIIIIIII!!!!! OTÓRZ=SODA OCZYSZCZONA !!!!!! ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ NA FILIZANKE WODY ROBISZ OKŁADY 10 MIN NA MIEJSCA ZMIENIONE.NAPRAWDE DZIAŁA.MOŻNA STOSOWAC SUDOCREME ALE DOBRA JEST TEZ ZASYPKA DLA NIEMOWLAT-WCHŁANIA POT/JA MAM Z BELL/. JAK ORGANIZM JEST ZAKWASZONY TO WYSKAKUJA TAKIE KROSTY A SODA DAJE ZASADE. SUPER JEST SIE W TYM KĄPAĆ;DO WANNY Z PÓŁ TOREBKI WSYPAC.LIKWIDUJE WSZELKIE ZACZERWIENIENIA STANY ZAPALNE I WYBIELA BLIZNY.STOSUJĄ TO LUDZIE CHORZY NA ŁUSZCZYCE I IM POMAGA.NAWET WŁOSY MOZESZ NIA MYĆ.CUDO .po 2 dniach stosowania widzać poprawę. Bardzo chciałam sie tym z wami podzielić,poniewaz ten problem był dla mnie zmorą wielu lat.wiem ze dziewczyny cierpicie tak samo, nie mozecie sobie pomóc.życze powodzenia w stosowaniu.DAJCIE swoje opinie po stosowaniu tej terapii-która nie wierzy w to niech wypróbuje

Gość kathleenv
Mam pytanie jak czesto trzeba powtarzac zabieg z soda oczyszczona zeby zauwazyc efekty?? ja juz prawie mialam ladnie ,co prawda wlosy troche wrastaly ale nie bylo zaczerwienien i podraznien ,to musialam podlubac i teraz efekt jest taki ze jedn anoga wygalda mozliwie a druga tragedia :(((((( teraz pracuje caly czas zeby te stany zapalne wyleczyc ale ciezko .:(:( kto stosowal te sode niech napisze jak czesto i po jakim czasie byly efekty a ja w koncu wybiore sie chyba z tym do dermatologa a jak wlosy odrosna zrobie depilacje pasta cukrowa (po niej szybko znika efekt totalnego zaczerwienienia ) ale juz w gabinecie kosmetycznym tylko zal mi troche kasy na to ale moze zobacze jak bedzie wtedy a potem znow w domu , specjalnie trudne to nie jest ale wymaga nabycia wprawy . piszcie dalej swoje sposoby walki z tym .

ja tez walczylam z wrastaniem i podraznieniem po goleniu dobre 3lata!! gigatyczna poprawe zauwazylam po HASCERAL jest to masc z mocznikiem dziala zluszczajaco. jestem w szoku bo to zupelnie mam gladkie nogi!!!! w sumie po goleniu przecieram nogi spirytusem smaruje alantanem plus. a w ciagu dnia hasceralem! poprawa naprawde jest a nie wierzylam juz ze mi cokolwiek pomoze!!!

teraz tylko musze znalezc cos na te okropne blizny!!! wkurza mnie ze masci na blizny miejscowo trzeba smarowac bo ja mam nogi cale usiane w bliznach-plamkach

Gość kathleenv
anisia a jak golisz nogi ??? maszynka ?? mnie maszynka nie wolno , depilatorem tez nie bo przez tydzien jestem czerowna i nogi wygladaja jakby kosiarka po nich jezdzic , do tego nie wyrywa wszystkich włosów i bardziej je URYWA :( zostal mi wosk ale ja nie umiem sie tym bawic pasta cukrowa jest super tylko teraz to wrastanie :( mam za swoje , jak bym nie dłubala peseta to by bylo ladnie .

no tak golę maszynką mach 3turbo. bardzo fajna 3ostrzowa. ja tez mialam nogi usiane w kropkach, oprocz tego czesto wrastal wlos tak gleboko, ze pare dni igla dlubalam:\ dlatego naprawde jestem w totalnym szoku ze mi ten hasceral pomogl:D tylko jak przestalam powoli znowu sie zaczynalo znowu to samo:(

Gość kathleenv
a w ogole to nie rozumiem jednego , mnie roznie wlosy rosna w roznych czesciach nog .teraz najgorzej jest z przodu lydek ,a niektore miejsca juz sa calkiem gladkie i nie risna tam wlosy ,czasem pojedyncze sie zdarzaja . anisia na blizny podobno dziala cepan albo drozszy contratubex ale pociesze cie ze ja tez bym musiala cale nogi chyba smarowac . na razie to chce zagoi pierwsza noge . a i tez stosuje kremy z mocznikiem , najpierw xerial 30 a teraz cerkoderm .hasceralem sie balam bo tam cos pisze ze nie mozna stosowac na wieksze partie ciala ,nie wiem jaki procent jest tam mocznika . Tobie nic sie nie dzieje po nim ??jak dlugo stosujesz i ile razy dziennie ??

no niby pisze ale co tam:p nie nic mi sie nie dzialo nie pieklo, nie podraznialo. wszystko ok i w miare tani 13zl. a stosowalam kiedy mialam czas czasami raz dziennie po ponad tygodniu byla poprawa szok!!

tyle ze strasznie tlusty jest. siersc moich trzech zwierzat natarczywie mi sie przyklejaja:p

Gość kathleenv
no to moze kiedys sprobuje . dziewczyny pisza o tym folisanie na wrastanie wlosow ,moze sprobuje ta domowa recepture chco wydaje mi sie to grubymi nicmi szyte . juz nie wiem czego probowac, najlepiej to uzbroic sie w cierpliwosc a mi tego brakuje :( ja nie wiem co niektore dziewczyny robia ze maja cale nogi gladziutkie ,opalone , ja tez tak chce !!!

Gość kathleenv
problem polega na tym ze kazda z nas inaczej na wszystko reaguje i nigdy nie wiadomo co ktorej w koncu pomoze . tylko biedne nogi nasze cierpia torturowane roznymi sposobami ile prob roznych zabiegow zeby cos w koncu podzialalo ?????

no tak racja nie wiadomo co pomoze. Ja sie zawzielam i sama na necie znalazlam ta masc. okazala sie zbawienna:) wszyscy peelingi proponuja, a po goleniu tylko podraznia skore! nigdy wiecej nie zrobie (najwyzej 3dniowy zarost to wtedy moge)

Gość kacha pomoże
mnie soda oczyszczona odrazu pomogła;-) ale na kazdego inaczej działa.teraz juz sie przyzwyczaiłam, ze do wanny dosypuje sodę.jednak czasem nawet ona nie pomaga;-/ używałam haseralu,ale sie uprzedziłam do niego.na ulotce pisze ze trzeba przerywać stosowanie a mnie popazyło kiedyś i na xerial 30 sie przezuciłam;-)

Dziewczyny to jaki jest najlepszy sposób depilacji przy tym problemie? Żaden nie jest dobry?

Gość zdaje się że tak
to zależy chyba od organizmu dla mnie wybawieniem okazało się odstawienie depilatora i używanie maszynki jednorazowej, jednej używam max 2 razy, mam bardzo suchą skórę i raczej cienkie włoski na nogach, po depilacji balsam Emolium a moja koleżanka ma bardzo grube czarne włosy, które ciągle jej wrastały i jej pomaga tylko depilacja woskiem na gorąco u kosmetyczki, a potem stosuje taki specjalny peeling od kosmetyczki, chodzi na woskowanie co 10 dni, depilatora też nie może używać

Gość kacha pomoże
dla mnie zbawienna okazała się pasata cukrowa;-) .mam grube i szybko dorastające włosy i maszynke codziennie stosowałam/a to powodowało u mnie duze podrażnienia/.czasem to 2 razy dziennie musiałam sie wydepiować jak chciałam mieć gładkie ciało/.depilator nie wyrywał wszytkikch włosów,ból niesamowity i efekt na tydzień. paste robie sama w domu i czasem ja stosuje jak wosk na ciepło.ale super efekt-mało podraznien i ból o wiele mniejszy:>

Gość kacha pomoże
mnie to dziwi włąsnie bo jak sie maszysnką wydepiluje w okolicach bikini to nie mam podraznien ale następnego dnia mi wyskakuja krosty.poczytałam troche i mysle ze to są potówki czerwone/takie jak maja niemowleta tylko te sa dla dorosłych/.fakt wzmaga sie mi to jak s a gorące dni i sie spoce troche.czytałam ze te potówki czesto maja chłopaki na plecach i karku od siłowni/no jak sie na niej spocą/.moze coś w tym jest,co wy na to ??jakieś doświadczenia?:)