Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała Miiiii

Zapalenie Mieszków Włosowych- dziewczyny łączmy się

Polecane posty

Gość Pimpinellanisum
Kacha a jakiejs konkretnej pasty cukrowej uzywalas?? Bo ja niestety po prostu nie mam talentu do maszynek i zawsze sobie zetne polowe skory i nie nosze spodnic bo mm strupy jak u 5 latka po powrocie z boiska :/ A wlasnie do strefy bikini tez stosowalas??

na bikini pomaga mi posmarowanie się dezodorantem w kulce. Oczywiście te miejsca \"z boku\". Nic nie wrasta i nie ma podraznień. A zapalenie mieszków robi mi się na udach, nie wiem czemu tam :/ zwykle były to 2-3 krostki, pomagał spirytus i maść cynkowa, ale teraz mi się nasiliło, chociaż nic nie kombinowałam z depilacją... może to zalezy od stanu organizmu? Kacha, podaj przepis na pastę cukrową :) jakiś czas temu próbowałam robić, ale chyba spaliłam czy coś i już nie pamiętam.

Gość kacha pomoże
dziewczyny ja stosuję gotową paste Camsakizi oraz sama ją przyządzam.najpier musiałam kupić bo mi tez nie wychodziła.ale jak zobaczyłam jaki kolor,konsystencja itd to jzu lepiej wiedziałam jak to ma wyglądać.paste raczej stosuje na okolice bikini bo szybciej się wykonuje zabieg na nogach/wiodomo mniejsza powierzchnia:)/ Mój przepis to:szklanka cukru,pół szkl. wody i pół cytryny.zanim podgrzeje potrzymam troche zeby cukier sie dobrze rozpuscił w wodzie .potem na małym ogniu przez 30 min gotuję,az zmieni kolor na kursztynowo.zlewam do naczynia zeby ostygło i jak chce stosowac to podgrzewam na wrzacej wodzie albo suszarką/tak by dało się oderwać kawałek/.wyrabiasz kulkę tak by zmieniła kolor na taką nieprzezroczystą/najlepiej jest ugniatać rozciągając ja ,raz za razem. zasada jest taka ,jak ci wyjdzie ciemniejsza pasta musisz ja nakładać cieplejszą na skóre.jak masz jakśniejszą to pasta musi byc nakładana chłodniejsza zeby nie rozpusciła się i tworzyła tzw plasteline PS:u mnie dziś gorąco a w spodniach byłam na mieście i mam teraz na udach gdzieniegdzie krostki,mimo ze nie goliłam sie tam.a jednak potówki mi wyskoczyły/HOT in HERE/

a to ja mam podobny przepis tylko jeszcze z łyżką miodu. Ale za nic mi ta pasta nie wyjdzie.... a nawet jeśli konsystencja wydaje się ok, to i tak nie depiluje. A mówisz, ze ta camsakizi..... jest ok? Sporo tego na allegro.... ja siedze teraz z okładem na udach z sody.... wyczytałam gdzieś- filizanka wody i łyzeczka sody. Moczę w tym gaze i kładę na nogi, dość fajnie wysusza, wczoraj zrobiłam okłady ze 3 razy po 20- 30 minut i rano niektóre krostki były ładnie wysuszone. Próbowałyście? Smaruję też maścią cynkową....

Gość kacha pomoże
oczywiście ze dobre są z allegro pasty cukrowe -ja to mam. Maaraa nie wychodzi bo jaka jest konststencja??moze doradze;-) a z sodą oczyszczoną popieram super sprawa nawet mozna do wanny do kąpieli dodawać/tak z pół torebki wsypac ;-)/

No, soda super wysusza, wanny nie mam, to sobie okłady robię. Pasta..... jaką ma konsystencję... kolor ciemnobursztynowy, po zastygnięciu nie jest twarda jak kamień, nie trzeba podgrzewać zeby kulkę zrobić. Jak przykleje do nogi to za nic nie zerwe jej jednym ruchem- muszę zdrapywać.... Tak jakby za rzadka była? Kiepsko zastygnięta?

teraz doczytałam, że o sodzie pisałyście.... u mnie efekt po 1 dniu. Wczoraj zrobiłam sobie ze 3 razy okłady po ok 20 min i dziś już nieco pozasychane krostki. Dziś też robię okłady.... współczuję tym, co nie mogą spodniczek nosic, ja mam na szczescie wysoko na udach krosty, ale są ;/ najgorzej w chwilach intymności z moim facetem.... niby wie, mowilam mu o problemie, ale wiadomo, dyskomfort jest.

Gość kacha pomoże
z tą pastą to ejst tak ze jak jest zimna juz to musi być twarda prawie jak kamien.jak ja rozrabiasz w ręku pod wpływem temperatury ona sie poddaje,zmienia konststencje na plastelinowa i zaczyna kleić sie do włosów.czasem jak za szybko chce sie wydepilować albo jest za gorąco na dworze to sie za bardzo rozpuści i rzeczywiście lepi sie do wszystkiego;-).najlepiej dogotować troche zeby woda badziej odparowała/sprawidz mozna wylewając na talezyk kropelke mikstury i patrzeć czy zastyga po ochłodzeniu/.albo potraktować paste jak wosk na gorąco-przykleić do ciała,nałozyć materiał/mnie sie zdarzyło pare razy ręcznikiem sie posłużyć:-)/i to nawet łatwiej wychodzi bo nie musisz kontrolować tak pasty.a że technika niedroga to nie szkoda nawet na jednorazową depilację

no to moja pasta jest ewidentnie za rzadka Po kilku dniach nie muszę podgrzewać zeby zrobić kulkę.... a czytałam gdzieś, że przy zapaleniu mieszków nie powinno się stosowac metod depilacji, ktore wyrywaja włosek z cebulką, bo one osłabiają wlosek, potem nie moze sie przebic i zapalenie gotowe.... niby lepiej maszynka golić. 3 dzień robię oklady z sody, widze duzą poprawe. Dziewczyny a jak smarujecie krostki masciami to co potem zaklejacie to plasterkami czy na to spodnie? ja dzis zakleilam bandazem, bo stwierdzilam, ze to bez sensu- posmarowac i zalozyc spodnie... A wy jak robicie?

Gość kinia871
hejka :) tez mialam takiego typu krostki...... najlepiej isc do dobrej kosmetyczki kilka razy na zabiegi to pomaga koszt takiej wizyty to ok 180zl

Gość kacha pomoże
Maaraa jak juz stosuje maść/sudocrem/to na wieczór to robie zanim pojde spac. kinia871 a jaki konkretnie zabieg mialaś robiony??

Gość Laaurraa
sluchajcie ja mialam takie krostki juz pare dobrych lat tylko ze na posladkach...i tylko tam... od 2lat mam chlopaka i sie zdazyl d do tego przyzwyczaic,na poczatku to bylo krepujace...bylam u dermatologa dostalam masc dopiero zaczelam walke z tym paskudztwem dla siebie i dla mojego mam nadzieje ze sie uda za was tez trzymam kciuki:)poradzcie mi takie wasze"DOMOWE"sposoby ktore moga pomoc...:)

Gość kacha pomoże
słyszałam ze najlepiej isc do kosmetyczki na zabieg mikrodermobrazję lub kalwanizacje-likwiduje nadmiernie rogowaciejacy skórek odblokowuje zaskórniki i problemy skórne sie kończa. to prawda??miałyscie juz doswiadczen z tych zabiegów??

Gość tutkisis
Hej! tez mam po goleniu/depilacji krosty okropne.. :( w okolicach bikini jest najgorzej, pachy średnio a nogi mogą byc... smaruję alantanem , pomaga na krótko co robic? :( walcze z tym od 3 lat. bylam u dermatologa ale jego masc nie zadziałała ;l(

Gość hej laski
a dezynfekujecie maszynki i depilatory przed i po każdym użyciu? odkąd zaczęłam to robić spirytusem, ale tym prawdziwym, nie salicylowym ! to problem zniknął

Gość tutkisis
a jaki to jest ten prawdziwy?

Gość hej laski
taki 96 % ze stoiska z alkoholem, nie z apteki

Gość mokikok
a mialas ropne krosty czzy tylko plamki

Gość zaciekawionaaa
Witajcie Dziewczęta :) Czy byłaby możliwość, żeby któraś z was wkleiła jakieś zdjęcie z tym problemem? Ja też mam całe nogi w jakichś krostkach, ale u mnie jest to od kiedy pamiętam...czyli od dziecka, jak nie miałam jeszcze nic wspólnego z depilacją :) Uznałam, że taka moja uroda i przestałam zwracać na to uwagę. Teraz się zastanawiam, czy nie powinnam jednak wybrać się do dermatologa...

Gość kacha pomoże
dostałam od bratowej nazwe leku skinoren w masci lub emulsji,jej pomogło na problemy skórne na twarzy i bezpowrotnie sie pozbyła trądziku.moze na to bedzie działać. z 50zł to ma kosztowac ale chyba wypróbóje chocby na twarz ;-)

Gość sun_24
Witam dziewczyny. Czytam wasze posty i niestaty nie wiem czy to zapalenie mieszków czy coś innego. Otórz od lata zaczełam używać depilatora i na łydkach wyskoczyło mi pełno małych krostek. Nie są pod ropą, ale okropnie swędzą. Czasem to nie do zniesienia, non stop się drapie i pewnie roznoszę to draństwo ale nie umiem sie powstrzymać. Nie doczytałam się tutaj zeby ktoraś z was pisała o tym potwornym swędzeniu. Jak sie trgo pozbyć? Dermatologa mam umówionego dopiero za tydzień. Dodam tylko że jestem alergikiem i mam dość często różne wysypki ktore swędzą a ranki długo sie goją i im bardziej drapie tym mocniej swędzi. Włoski czasem tez wrastają.

Gość lenusiasosweet
Czesc dziewczny jestem tu pierwszy raz i widzę że sporo osób ma problemy z wrastającymi włoskami. Nie wiem czy krostki na moich nogach mogę nazwac zapaleniem mieszków włosowych ale zacznę tosowac wasze porady, może znajdzie się sposob, który mi pomoże. U mnie problem z krostkami i wrastajacymi włosami zaczął się ok 1,5 roku temu. Ma to pewnie związek z częstym stosowniem depilatora. A muszę powiedziec ze stosowałam go bardzo często bo włoski szybko i odrastają, a od kiedy zaczełam stosowac witaminy na wzmocnienie włosów ( oczywiscie tych na głowie :-P ) wyrastają jeszcze szybciej w dodatku ciemne bo jestem brunetką. Co prawda jest zima i nóg nie eksponuje ale depilowac sie trzeba. Dziekuje wszystkim za rady mam nadzieję ze znajdę cos co zadziała na moje nogi i latem już bede mogła je odsłonic. Pozdrowionka!

Gość lauratko
ja bylam kilka razy u dermatologa dostalam dwie masci na tradzik mam smarowac(pupcie) cztery razy dziennie faktycznie pomoglo krostki znikaja bynajmnie sa ale rzadko tylko te okropne BLIZNY co mam z tym zrobic az glupio mi przed chlopakiem:/POMOCY!!!!!!!!!!!!!

Gość lauratko
dziewczyny aj bylam u dermatoloag dostalam dwie masci na tradzik pomaga kroski pojawiaja sie pojedynczo i rzadko robie tez pilingi sola namaczana w szałwi a po goleniu smaruje sie spirytusem salicylowym,smierdze bo smierdze ale pomaga...tylko te okropne BLIZNY co mam z nimi zrobic???POMOCY!!!! Az mi przed chlopakiem wstydd KAROL:):******KC

Gość kacha pomoże
a co to były za maści od dermatologa?? a na blizny dobre jest moczenie w sodzie oczyszczonej albo sa preparaty/maści wybielajace

Gość lauratko
te masci to BENZACNE i DAVERCIN mialam smarowac po 2 razy dziennie obiema i zeszlo:)

Gość dadusia
Nie wiedziałam, że tak wiele osób ma ten sam problem co ja :) Niedługo mam 100dniówkę i nie mam pojęcia jak ja odsłonię nogi... :/ Mogłybyście wypisać jakieś leki, które Wam pomogły...? Z góry dzięki :*

Gość kacha pomoże
o to masz problem:-( ale możesz pójść w pończochach :-)

Gość silent_wishper
hej mecze sie z zapaleniem juz rok nie wiem czy to od depilatora czy od maszynki ale moje lydki wygladaja tragicznie. Wczesniej smarowalam nogi mupiroxem ktory przepisal mi lekarz rodzinny ale nic nie pomoglo. dzis bylam u dermatolog, powiedziala ze bedzie ciezko ale sprobujemy, przepisala doxycycinum antybiotyk zel davercin i spirytus z apteki zobaczymy czy pomoze :)