Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia256

wynik na taksoplazmozę

Polecane posty

Gość Monia256

Witam. Dzisiaj odebrałam wynik na taksoplazmozę wyszło mi igG poniżej 5.Pani doktor powiedziała,że taksoplazmoze mam ujemna,czyli muszę wystrzegać się kotów i że wszystko wporządku.Ale teraz przeczytałam w internecie,że jednak powinno sie zrobić igM dodatkowo,więc jak to jest z tym?

Gość upalne lato
Igm jest najwazniejsze,mowi o obecnym zakazeniu a Igg o tym czy przechodzilas zakazenie i czy masz przeciwciala

Gość zrob IgM koniecznie
bo obecnosc przeciwciala w klasie IgM swiadczy o aktywnej fazie choroby czyli o mozliwosci zarazenia sie w ciazy .... a obecnosc IgG dowodzi o przebyciu choroby w przeszlosci.... wiec jezeli IgG masz w porzadku to znaczy ze nie masz przeciwcial a jezeli IgM masz dodatnie to musisz sie leczyc===warto sprawdzic... bo samo IgG o niczym nie swiadczy....jakis durny lekarz kazal ci zrobic ta jedna klase bo lepiej by bylo zrobic jesli juz jedna to IgM... ale co zrobic jak nasza sluzbe zdrowia jest "taka myslaca" ===moja rada === zrob IgM KONIECZNIE...pewnie bedzie ok czego ci zycze ale ja bym sie upewnila na twoim miejscu ...bylabym spokojniejsza... POZDRAWIAM....

No chyba,że TY nie jesteś jeszcze w ciąży tylko planujesz dopiero - wtedy faktycznie większe znaczenie ma IgG?