Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piątkowa osa

OSA użągliła mnie w usta

Polecane posty

Gość piątkowa osa

w piątek, wieczorem stanęłam twarzą w twarz z osą:O do dzisiaj mam całą gębę opuchniętą i okazało się, że jestem uczulona. Czy ktoś z Was słyszał może o jednorazowym zestawie ratującym życie w przypadku ukąszenia, który mogę kupić w aptece i nosić cały czas ze sobą? Bo moja p. doktor nic takiego nie wie

Gość hmmm moze byc ciezko
jak cie użąGliła, to nie wiem co robic, jakby cie użąDłiła to bym wiedziała....

Gość piątkowa osa
mój błąd, przepraszam:) użądliła oczywiście

Gość Ewa Sałacka
Mnie tez użadliła. I już pisze do was z tamtego świata. Bo mi św. Piotr udostepnił internet

Gość piątkowa osa
ale k**** śmieszne:O

Gość ale głupie jestescie

Gość z ta ewa to nie bylo zabawne
niestety:( wiem ze na jad osy czy pszczoly dobrze dziala sok z cebuli, mozesz odkroic kawalek i przylozyc na bolace miejsce, ale ponoc robi sie to od razu po ukąszeniu... a tak to nie wiem, przykro mi, pojdz na pogotowie i zapytaj

Gość strajkująca lekarka
teraz juz za póxno na dobre rady - pozostaje modlitwa i testament

Gość ja jestem uczulona
na jad osy owszem sa takie srodki do natychmiastowej reanimacji ale niestety nie wiem jak sie to nazywa choć sam takie coś powinnam mieć spytam mojej lekarki ponadto od razu wypij z kilka tabletek wapna w małej ilości wody i to szybko po ukąszeniu wapno miej zawsze przy sobie i jak najszybciej do szpitala bez kolejki do gabinetu i mówisz co sie stało, osoby uczulone na jad osy nie mają na co czekać szpital i to szybko tam zaszczyk i powinno byc lepiej pod warunkiem że nie dostaniemy zaszczyku zwiotczającego mięśnie jak to było ze św pamieci panią Ewą 9co nie było zabawne)

Gość a co to zaszczyk
:P

Gość myszka5
To wogólle nie jest śmieszne dla kogoś ktojest uczolony.Ja również jestem uczulona i prawdopodobnie nie ma takich zestawów,pytałam w aptece w tamtym roku,może w tym już są zapytaj. Głupie dowcipy i odpowiedzi są nie na miejscu!!!!!!!!!!!!!! Jest to bardzo niebezpieczne uważaj,ja w tamtym roku wylądowałam w szpitalu

Gość tak myślałam
takie zestawy istnieją ;]

Gość ja jestem uczulona
napewno są dlatego iż nawet w tv mówili że są ja tez muszę sie za tym rozglądnąć, a dodam iz temat ten nie rozumie czemu jest wysmiewany bardzo dużo osób jest uczulonych i nic w tym smiesznego nie widzę:-o

Gość realnie az do bolu
sprawa jest wyjatkowo powazna, mnie w troche innej sytuacji uratowal zastrzyk dozylny Hydrocortyzonu, ale mysle ze lekarz alergolog by cos pomogl

Gość ja jestem uczulona
dzięki dobrze wiedzieć polece do lekarza po to i to szybko

Gość spodobałaś się jej
i chciała cię pocałować :-)

Gość ja jestem uczulona
ja jesteś uczulona to ci święty boże nie pomoże poza natychmiastowym zastrzykiem mnie się obkurcza wtedy tchawica i nie ma zmiłuj sie lekarz i już raz juz tak jechałam do szpitala naszczescie zdązyłam

Gość realnie az do bolu
zarty sa nie na miejscu i przykre, ja mam w domu zestaw hydrocotyzon i w razie draki o ile dam rade to sam sobie zaaplikuje ale to juz pozostaje w mocnych nerwach zony

Gość alealergiczka
FastJekt kosztuje 240 złotych a apteki sprzedają przeterminowane lub na granicy terminu ważności :-(

Wiesz, że niekoniecznie musisz być uczylona na jado osy?? Mogło Ci się tak zrobić, bo jesteś uczulona na jakiś pyłek albo coś w tym stylu, a osa po prostu siada na kwiatach, podobnie jak pszczoła. Więc wiesz, najlepiej mimo wszystko byłoby kupić jakiś zyrtex albo allertec i od razu łyknąć. A potem wapno pić i powinno jakoś zmniejszyć tą opuchliznę. Pozdrawiam.

Gość znachorka
Najlepiej wypalić rane - przyłozyc do ukąszenia rozpalony do czerwonosci metal.

Gość ja jestem uczulona
No nie może głowe do ognia włoże.Jak ktos jest uczulony to mu nawet wapno nie pomoże ewentualnie opuźni troche moment ewentualnego zgonu:(