Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślę o śmierci..

czy samobójcy trafiaja do piekła?

Polecane posty

Gość myślę o śmierci..

Gość myślę o śmierci..
co przestać?

Gość jeszcze nie wszyscy
tak.

Gość myślę o śmierci..
ale dlaczego jeden czyn ma przekreślać całe zycie człowieka?

Gość jeszcze nie wszyscy
po prostu tylko Boj moze dawac i odbierac zycie.

Gość myślę o śmierci..
Rodzice nam dali życie,nie Bóg.

Gość jeszcze nie wszyscy
no coz...pozwole sobie miec inna opinie na ten temat skoro wierzysz w pieklo, to chyba powinienes tez wierzyc w Boga.

Gość teolog
będziesz smażył się w piekle po samobójstwie,bo sami nie możemy sobie życia odebrać,to jest cięzki grzech

Gość to grzech cieżki
i wg wiary idziemy do piekła, bez możliwośći czyśca

Gość a mozesz powiedziec
dlaczego masz takie mysl? co jest tego przyczyna,? spojrz za okno jaki piekny dzien sie zaczyna, czy nie lepiej zyc? zYCZE WIECEJ OPTYMIZMU W ZYCIU. Pozdrawiam.

Gość samobójcy nie idą do piekła
...już od ładnych paru lat Kościół przyjmuje, iż samobójstwo jest dokonywane w stanie ograniczonej poczytalności a grzech musi być popełniony CAŁKOWICIE SWIADOMIE ...więc samobójstwo to nei grzech...ale jak nagrzeszyłeś przed samobójstwem np zabiłeś parę osób, to do piekła pójdziesz!!

Piekła nie ma więc nie mogą iść.Jesli tego nie \"przerobisz\" w obecnym zyciu w następnym bedzie gorzej, więc nie radziłabym

Gość a ja polecam
książkę Szymona Hołowni pt. "Tabletki z krzyżykiem" Odpowiada właśnie na takie pytania. Z niej można dowiedzieć się dlaczego anioły mają skrzydła? czy przeszczepiona wątroba zmartwychstanie w dawcy czy w biorcy ? co jeśli obcy (kosmici) to nie katolicy? oraz czy samobójcy trafiają do piekła ? To książka o tematyce religijnej ale bardzo lekko napisana, czasami tekst autora wydaje się wręcz kpiący. Odpowiada na powazne pytania bez zbędnego nadęcia.

Każda msza się kończy na alkoholu. :o Tu więc nie mam obaw. Co do rozpusty.. a co to takiego ? :o :P

Gość realnie az do bolu
czytalem ksiazkie mary browne Zycie po smierci, posiada ona dar kontaktowania sie z zaswiatami, z samobojcami tez. Powiada ona ze samobojcy zawieszeni sa w pustce i ciemnosci miedzy zyciem a smiercia, ani zywi ani umarli, przez tyle lat ile mieli przeznaczone zyc na ziemi, a wiec jesli mieli przeznaczone zyc 100 lat, targneli sie w wieku 20 lat to przez 80 lat wisza w takim stanie ni w pipkie, ni w oko

Gość realnie az do bolu
jako knabrny i tempy student tyralem na targach poznanskich ale zazwyczaj kombinowalem ile wlezie jakby nachapac godzin i nic nie robic

moim zdaniem nie trafiają do żadnego piekła (bo go nie ma),a Bóg przyjmuje ich tak jak wszystki inne swoje dzieci.Napewno ich nie potępia bo jest miłosierny.nieprawdaż?

Gość realnie az do bolu
Ruchem doświadczonego iluzjonisty wpycham sobie w odbyt główkę kapusty pekińskiej i tak zaopatrzony udaję się w kierunku Mszany Dolnej aby tam spożyć zawartość spluwaczki w klubie brydżowym "Rekontra".:classic_cool:

Gość realnie az do bolu
jesli juz to nie do mszany tylko na dlugi targ w gdansku na piwo z pipy i nie radze odlewac sie pod zurawiem do zatoki bo lapie straz miejska i dopieerdala mandat 100zl albo sad grodzki , wiem to bo odlewalem sie o drugiej w nocy i mnie capneli