Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metalówaaaaa

Co sądzicie o kobietach w glanach?

Polecane posty

Gość mamzela co kocha swoje glany
Teraz za nic bym nie założyła glanów w upał, bo mam ładne sandałki ale kiedyś gdy byłam mroczną i szalenie poważną piętnastolatką (plus minus trochę) cały czas biegałam w glanach, nie było zmiłuj świątek piątek, lato zima:P mrok to mrok, glany plus czarne ciuchy plus odpowiedni makijaż musiały być:) Ale o ile pamiętam to nie było mi gorąco, może dlatego że miałam( i mam nadal!) glany z porządnej skóry( przetrwały ponad 6 lat i w zasadzie jakby się uprzeć to jeszcze są całkiem zdatne do użytku:P) a w skórzanych butach stopa się nie poci- przecież niektóre laski chodzą w kozakach latem i nie narzekają więc jeśli chodzi o kwestie higieny to nie jest aż takie "bagno".Wbrew temu jak to wygląda to glany są wcale wygodne, lekkie, i przewiewne tylko trzeba samemu założyć żeby się przekonać. I owszem sama noszę, obecnie głównie na koncerty( z litości dla swoich stóp), albo przy sprzyjających warunkach atmosferycznych i w sumie niewiele mnie obchodzi jak to wygląda, mnie się podoba i wystarczy.

Jak mialam 17 lat to pzrechodzilam cale wakacje w glanach :/ Nie uwierze jak ktos powie, ze mu nogi sie nie poca czy pozniej nie wala. Wszyscy znajomi, ktorzy nosili glany twierdza, ze im sie nogi poca i smierdza, no chyba, ze trzy kilo schabu jest inna :/ Moja siostra opowiadala jak byla kieedys w kinie. Prawier pusta sala, przed nimi siedziala dzeiwczyna w glanach, zdjela buciory i polozyla nogi na oparciu. Musieli sie przesiasc, bo nie dalo sie wytrzymac :P :o

Gość wodolot
glany i do tego barchanowe majty.Smród gania smród.

Gość AHA...........
Glany noszę jakieś 3/4 roku. Latem przerzucam się na sandały, bo nie wyobrażam sobie biegania w "traktorach". Ale klnę całe lato - piasek, żwir, szkło i inne tego typu "przyjemności". :-P

Ja sądzę, że glany są OK. Przez wiele lat chodziłam w takich butach, nie powiem na nie złego słowa. Oczywiście związanych jest z nimi kilka zabobonów: a) są niezdrowe- bzdura - martensy to buty zaprojektowane przez lekarza, na pewno nie mają złego wpływu na kondycję stóp. b) nogi się w nich pocą (jak czytam tutaj te teksty o grzybicy to nie wiem, czy mam się śmiać, czy położyć głowę na klawiaturze i płakać) - glany są butami wykonanymi ze skóry, jeśli nie są ocieplane i zawiązane nie wiadomo jak mocno, noga się nie poci. Oczywiście w upał nie polecam nosić 10tek albo 12tek - można kupić na takie dni glany poniżej kostki i jest OK. Ponadto takie buty są bardzo wytrzymałe - jedną parę można mieć spokojnie 5-7 lat przy codziennym noszeniu. Nadają się do wielu ubrań - do ciuchów militarnych, zwykłych spodni, jakiejś prostej spódnicy, czy - przy odrobinie własnego stylu i chęci na solidne wypastowanie obuwia - do garnituru. Nie polecam martensów tylko tym osobom, które preferują lekkie obuwie. Ten typ butów jest przeważnie ciężki.

Gość NIe obrazajac nikogo
Uwierzcie wszytskie dzieczyny : glany nie sa kobiece ... Kiedy jestem na miescie ze znajomymi i z chlopakiem i jak przechodzi kolo nas jakas dziewczyna w glanach, chlopacy nawet nie maja ochoty na nia spojrzec, wyboczcie ale to naprawde nei wyglada fajnie - nawet w zime. Wystarczy spojrzec na dziewczyny ktore nosza glany (Oczywiscie nie kazda!!) : - czarne dlugie proste tluste wlosy - twarz ponura, bez wyrazu ... mozna by tak dlugo wymieniac ... po co sie szpecic? to nie dodaje wam urody ani wdzieku, to nie jest sexowne!! wasi kumple tez nie wygladaja fajnie, dlugie wlosy :O:O:O ciekawe czemu kulture matalowcow nazywa sie "brudasami" ... na pewno nie bez powodu ... mimo wsyztsko pozdrawiam i zycze zebyscie zakupily sobie klapku i poczuly troche letniego wiatru na stopach:O

Gość metalówaaaaa
"czarne dlugie proste tluste wlosy" A ja jestem ruda. I już wybijam się z tego twojego sterotypu :P

ruda? to jeszcze gorzej :O:O:O

Gość metalówaaaaa
czemu?? :-o

Ale tak juz bylo od lat, macie swoja kulture i myslicie ze zyjecie na przekor innym, haha ale sorry wygladacie OKROPNIE

Rude kobiety, momi stereotypu ze sa wredne sa bardzo delikatne i maja w sobie cos ... wiem ze cie nei przekonam do zmiany stylu ale sama spojrz na inne kobietki, ale zadne barbie ani sweet 16 ... normlane ladne kobiety .... nie chcialabys tak wygladac? uwierz mi ze glany sa fuuuuuuj, odejmuja wam to co macie najlepsze

Gość kara.....
I znowu stereotypy. Jestem ciemną szatynką i nigdy nie pofarbowałam włosów na czarny kolor. Przez jakiś czas miałam długie, teraz są do ramion, co nie przeszkadza mi nadal chodzić w glanach.

Gość glanyyyy

uwielbiam glany... od 10 lat to sa moje najlepsze buty..oczywiscie na odpowiadajaca pore roku...kiedys nosilam dlugie teraz tylko krotkie... ... moj maz tez chodzi w glanach...lepsze to niz lakierki z czubem po same jaja,....hahahah

ahaaa i oryginalne glany ze skory przepuszczaja powietrze i nogi nie smierdza.... cos chyba o tym wiem... :)

Gość pseudonim klara
Niestety zwykle nastolatki lubią się szpecić, bo niestety glany szpecą, to nie są buty dla kobiet...

Gość metalówaaaaa
"Niestety zwykle nastolatki lubią się szpecić, bo niestety glany szpecą, to nie są buty dla kobiet... " Pieprzysz! :P

masz racje @ to zalezy czy ktos umie dobrac stroj... moj maz wlasnie bral slub w glanach... krotkich oczywiscie... niewyobrazam go sobie w pantofelkach ...hihihi

Gość kuna bez nogi
vel trzy kilo schabu o... a ja dzis znowu w glanach

hehe jakie nastolatki ... ja jestem juz 10 lat po slubie i zaraz 2 dzidzius w drodze... chyba niebardzo to ma zwiazek z wasza glupia gadka... i wcale nie jestem punkowa nawet... ech ludzie ludzie...

Gość glany sa przebrzydle
i strasznie szpetne:)nie wygladaja korzystnie:)

Gość glan . .
a wez znasz sie w szafie spisz chuja wiesz

Gość m.....
ja glany nosilam przez cale liceum, nigdy nie nabawilam sie grzybicy, moje stopy nigdy nie pocily sie w nich przesadnie, z facetami nie mialam problemow, bo nie interesowali mnie gogusie w dresie i z zelem we wlosach, co oceniaja dziewczyne po obuwiu :D dzis zaprzestalam, nie potrzebuje identyfikowac sie z jakas konkretna subkultura, ale jako nastolatka bardzo tego potrzebowalam, a lata noszenia glanow wyrzezbily mi przesliczne lydki :)

Gość SiwyOiPunk
A więc tak może przybliżę wygląd glanów i zastosowanie ich. Widzę, że wielu ludzi dziwą osoby noszące glany latem. Wy chyba na prawdę nigdy nie mieliście glanów. To nie są kozaki mają tylko skórę bo ja wiem 1mm więc może być tak że adidasy są cieplejsze od nich. Zapytacie pewnie dlaczego w takim razie ludzie chodzą zimą w glanach a w adidasach nikt a to dlatego, ze glany nie przeciekają od pierwszego lepszego śniegu czy kałuży.