Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysz_ka

Woda dla niemowlaka

Polecane posty

Polozna powiedziala mi, zeby podawac malemu (karmie go piersia) rowniez wode mineralna przegotowana w tak upalne dni. Dzis podalam pierwszy raz i wypil 40 ml. Ciesze sie, ale nie wiem czy podawanie wody dziecku 10 dniowemu jest na pewno dobre?

Gość agulaaaa
pierwsze slysze zeby podawac wode noworodkowi karmionemu piersia, mysle ze nie powinnas dopajac synka.

Jeśli nie ma problemu z kupami - i nie chodzi tu o częstotliwość, bo dziecko na piersi może robić nawet co kilka-kilkanaście dni - tylko o to czy nie ma problemu z oddawaniem - nie pręży się, nie płacze, kupa półpłynna - to nie ma po co dopajać!

Jak jest upal, to jak najbardziej mozna dopajac, bez fanatyzmu prosze :O Jak go po tym brzuszek nie bolal, to najwyrazniej potrzebowal, nie martw sie :) Na pierwszy raz to troche duzo, ale skoro juz wypil, to nie ma co sie przejmowac, widocznie lubi wode :D

Gość zgadzam sie jak najbardziej
z poprzednią wypowiedzią. w upały można jak najbardziej dopajać -w inne dni nie trzeba nic podawc - a juz na pewno nie wody z glukoza! woda lub herbatka koperkowa mu nie zaszkodzi!

dawalam czysta wode bez zadnej glukozy. Tak rade dala mi polozna, zeby w te upaly 50 ml dziennie dawac wody. No sama nie wiem i dlatego pytam o Wasze doswiadczenia. Jutro bedzie u mnie jeszcze pediatra to tez dopytam o szczegoly.

Gość mój lekarz
też doradzał dopajanie.

Gość mój lekarz
wg niego tylko teoretycznie pokarm kobiety zaspokaja także pragnienie. czasami, a zwłaszcza w takie upały, trzeba dziecku podac wodę