Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabi P

Miesiączka - czy to normalne?

Polecane posty

Gość Gabi P

Drogie Panie mam do Was pytania, gdyż mnie to nortuje już od jakiegoś czasu. 1. Czy to normalne, że na początku i na końcu okresu moja krew jest brązowa? 2. Czy to normalne, że podczas miesiączki oprócz krwi, wydzielają się ze mnie takie bordowa grudki. Słyszałam na ten temat różne opinie. Pierwsza to taka, że to normalne, bo to po prostu odrywa się ścianka macicy czy coś w tym stylu, a po drugie, że to nie jest normalne, bo to świadczy o jakiś schorzeniach. Proszę odpowiedzcie mi na te pytania. Dodatkowe pytanie jest takie, czy to normalne, że podczas pozycji od tyłu jak partner jest we mnie, to mi uciska silnie na pęcherz moczowy i mi się po prostu chce do ubikacji. Jak sprawić, żeby ta pozycja była bardziej przyjemna?

Gość on też jak baba
to normalne. te grutki to endometrium, a krew przeważnie jest na początku i końcu brązowa. nazywa się to plamieniem, potem przychodzi krwawienie i na końcu zjawia się znów plamienie-choć to nie zawsze ma miejsce. Nie martw się , wszystko ok. co do pozycji od tyłu, ból może świadczyć o tyłozgięciu ale nie4 musi. Przed stosunkiem należy opróżnić pęcherz i nie zaczynać od tej pozycji. Ja osobiście muszę być bardzo rozluźniona aby przy tej pozycji nie odczuwać bólu a tyłozgięcia nie mam... Trochę dobrej gry wstępnej i jest rozkosz, a jednak mimo , czsem, dyskomfortu, to wg. mnie najlepsza i najbardziej erogenna pozycja.