Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dezodorka

Dezodorant /antyperspirant

Polecane posty

Gość Dezodorka

Ile raz w ciagu dnia (upalnego) uzywacie antyperspiranu? Tylko np rano ? Ja potrzebuje kilka razy w ciagu dnia odswiezyc sie i nie wiem czy uzywanie tak czesto antyperspirantów w ciagu dnia jest szkodliwe :-( ?

Ja używam antyperspirantu raz dziennie. Myślę, że częste używanie takiego kosmetyku w ciągu dnia faktycznie nie jest zdrowe, ale udowodnić Ci tego naukowo nie mogę. Najlepiej by było, gdybyś znalazła skuteczny antyperspirant, taki na cały dzień ;) Ja używam Rexony w sztyfcie i ona jest dobra nawet na upały.

Gość Dezodorka
a mozecie mi podac nazwy dezodorantów w kulce ( nie antyperspirantów bo jak szukam to tylko takie sa lub dezodoranty w sprayu a tych nie chce)

Gość Dezodorka
ciezko znalezc dezodorant w sztyfcie /kulce -nie antypersirant:-( taki do odswiezania w ciagu dnia

W życiu nie spotkałam dezodorantu w kulce, który nie byłby antyperspirantem. Z reguły taki aplikator służy do rozprowadzania kosmetyku pod pachami. Czyli po co? Żeby zniwelować pocenie. Najprędzej znajdziesz coś wśród dezodorantów w spray\'u.

Gość Dezodorka
a gdzie mozna kupic to cudo i za ile?

Gość no właśnieeee
a ja polecam etiaxil- dziala b.skutecznie- uzywa sie go raz na tydzien. Hamuje calkowicie wydzielanie potu- wiec nie nalezy przesadzac z "obszarem" ciała.

Gość o ludziee
jesli zablokujecie antyperspirantem wydzielanie potu to np beda sie wam bardziej pocic plecy, czoło, rece, stopy, bo gdzis sie człowiek pocic musi prawda? . Raz w tygodniu stosowanie antidralu (tanszy) nie jest szkodliwe. A swoja dorga tez jestem ciekawa jakie to dezodoratny sa obecnie na rynku , nie antyperspiranty?

Gość dgetdvd
antridal to bardzomocny alkohol i ma chlorekglinu. do tej pory nei udowodniono złego wpływu aluminium naukowo.

Gość o rety o rety
wszystkie antyperspiranty ktore sa skuteczne blokuja pory i dzieki temu sie nie pocimy

Gość czyli antidral jest
niebezpieczny??? ale dostepny jest w aptekach i nawet dermatolodzy mi zaleciłi :-(

Gość gość
Genialny dezodorant naturalny ma Hildegard Braukmann. Kawał solidnego kosmetyku, który robi dużą różnicę, ale oczywiście takie produkty każdy powinien dobierać pod własny przypadek. Nie każdemu muszą one pasować. Pilnujcie systematyczności - wtedy powinno być zdecydowanie lepiej.